Πηγή ανησυχίας η ακαμψία του Βερολίνου και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ

Αναλυτικό άρθρο του πρώην ιταλού πρωθυπουργού Ρομάνο Πρόντι, δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Il Messaggero, με τίτλο «H ακαμψία του Βερολίνου προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία από τον ΣΥΡΙΖΑ».


«Την ερχόμενη Κυριακή η Ελλάδα ψηφίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί προβάδισμα,
το οποίο τροφοδοτείται από την βαθύτατη κρίση της χώρας», γράφει ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Σημειώνει δε ότι ο το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα διατήρησε ως είχε το πρόγραμμά για το φορολογικό σύστημα και την κοινωνική πολιτική, ενώ άλλαξε βαθμιαία το κομμάτι που αφορά την Ευρώπη, εγκαταλείποντας την έξοδο από το ευρώ και τροφοδοτώντας, έτσι, τα σχόλια των αντίπαλων δυνάμεων.
Απαιτείται συμμαχία με μετριοπαθή κόμματα

Ο Πρόντι ζητά από τη Γερμανία να μην παρεμποδίσει την επίτευξη συμβιβασμού μεταξύ Ελλάδας και EE
Σύμφωνα με τον ιταλό πρώην πρωθυπουργό, ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να κυβερνήσει στην Ελλάδα συμμαχώντας με μικρότερα, πιο μετριοπαθή κόμματα. Σημειώνει, επίσης, ότι πολλοί σχολιαστές παραλληλίζουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με τον βραζιλιάνο πρώην πρόεδρο Λούλα και με τις μεταρρυθμίσεις του.
Ο Πρόντι ζητά, τέλος, από τη Γερμανία να μην παρεμποδίσει την επίτευξη συμβιβασμού μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, θεωρώντας τον αναγκαίο.
«Η Ελλάδα πρέπει να στηριχθεί, για να μπορέσει να δημιουργηθεί άμεσα μια ευρύτερη συμμαχία, η οποία να θέσει σε εντελώς καινούριες βάσεις την όλη συζήτηση και διαπραγμάτευση για το μέλλον της Ευρώπης», δηλώνει από την πλευρά του ο Στέφανο Φασίνα, μέλος της αριστερής πτέρυγας του Δημοκρατικού Κόμματος του Ματέο Ρέντσι.
Αθανασία Συγγελλάκη, Ρώμη

Σχόλια