ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗ…

Όσο πλησιάζουμε την ημέρα που θα πάμε στις κάλπες, τα διαφημιστικά μηνύματα των υποψηφίων από τα κανάλια δίνουν και παίρνουν. Υποψήφιοι, «μεγάλοι» και … «μικροί», κουστουμαρισμένοι, αλλά και σοβατισμένοι από έμπειρους μακιγιέζ με ύφος σοβαρό (ίσως η μόνη περίπτωση που έχουν κάποια σοβαρότητα....
γιατί έτσι και εκλεγούν είναι ζήτω η παιδική χαρά) προσπαθούν να μας πείσουν πως το…. «εμπόρευμα» που αντικρίζουμε δεν είναι σκαρταδούρα, αλλά πρώτης ποιότητας.
Και πέφτει το γέλιο της αρκούδας….
ΦΟΒΕΡΑ σποτάκια ρε παιδιά, μου θυμίζουν τα σποτάκια από τηλεοπτική σειρά, εκείνα, τα θυμόσαστε μωρέ, που έλεγαν «κρεαταγορά Κουρμπέσης»… (η κάπως έτσι…).
Βέβαια, θα το επαναλάβω, έτσι για να μη ξεχνιόμαστε, όχι τίποτα άλλο, πως ΟΛΑ αυτά, εκλογές, ψηφοδέλτια, διαφημίσεις, πήγαινε έλα, τα πληρώνουμε ΕΜΕΙΣ, τα κορόιδα, ΑΣΧΕΤΑ με τις «δαπάνες» των υποψηφίων που ανακοινώνονται.
Οι ΔΑΠΑΝΕΣ, είναι του κοσμάκη….
Δηλαδή, έτσι απλά, δε φτάνει που τους πληρώνουμε όταν εκλεγούν για τέσσερα χρόνια, δε φτάνει που πληρώνουμε ΟΛΕΣ τις ζημιές (για να μην το πω πιο λαϊκά) που κάνουν στη χώρα, πληρώνουμε για να τους εκλέξουμε και να μας τα κάνουν όλα αυτά.
ΦΤΟΥ μας, να μην μας ματιάσω.
Είμαστε ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ σαν λαός.

Διαφήμιση «εμπορεύματος» λοιπόν, αλλά ρε παιδιά, αυτό το εμπόρευμα, είναι διαφορετικής «συμπεριφοράς» από τα άλλα.
Εκείνα για παράδειγμα, τα καταναλώνουμε όπως θέλουμε, η τα επιστρέφουμε ότι ώρα θέλουμε. Ετούτα τα εμπορεύματα όμως, ακόμα και αν «λήξουν», αν «χαλάσουν», ΔΕΝ μπορούμε ρε γμτ ούτε να τα επιστρέψουμε, ούτε να τα πετάξουμε, και τρώμε στη… «μάπα τον κατιμά».

Και από αυτό το τελευταίο; Το κακής ποιότητας εμπόρευμα, το άχρηστο; Έχουμε μπόλικο τα τελευταία σαράντα χρόνια.
Μπόλικο, και επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Παρόλα αυτά εμείς αντί να το πετάξουμε στα σκουπίδια γιατί για εκεί είναι, το κρατάμε, το «κανακεύουμε», και το βάζουμε στη «βιτρίνα» με τους όποιους κινδύνους συνεπάγεται αυτό.
Μας ξεγελά η διαφήμιση να πάρει η ευχή, και την πατάμε, αν και οι «προσφορές» αυτών των εμπορευμάτων είναι ύποπτες.
Αντί να κάνουμε ότι θέλουμε ΕΜΕΙΣ το εμπόρευμα, μας κάνει εκείνο ότι θέλει, μας τρώει, μας εξοντώνει.
Και η διαφήμιση συνεχίζεται, οι «κομπάρσοι» που συνοδεύουν τους πρωταγωνιστές της ΔΕΝ γνωρίζουν ότι οδηγούν σε παγίδες τους υποψήφιους αγοραστές οι οποίοι την Κυριακή που θα πάνε να «ψωνίσουν» κυβέρνηση, θα ψωνίσουν ΠΑΛΙ από… «σβέρκο».

Οι ΙΔΙΕΣ «αγορές» ρε αδέλφια, οι ΙΔΙΟΙ κατιμάδες που μας δηλητηρίαζαν, θα βγουν από την αποθήκη και θα μπουν στη «βιτρίνα» της χώρας για να τη…. Σώσουν. Μας τους λανσάρουν σαν «αντιβίωση» ενώ στην πραγματικότητα είναι δηλητήριο.
Θα το πιούμε άραγε και αυτή τη φορά;

Θα πετάξουμε τα ΑΧΡΗΣΤΑ εμπορεύματα στα σκουπίδια, η θα φάμε στη μάπα και πάλι τη διαφήμιση και θα τα…. Χρυσοπληρώσουμε;
Βασίλης Τσούγκαρης

Σχόλια