Τρίτη, 6 Ιανουαρίου 2015

Αυστριακός ευρωβουλευτής : "Η γερμανική κυβέρνηση μπλοφάρει"..


«Πόκερ υψηλού επιπέδου» χαρακτηρίζει τη δημόσια συζήτηση που έχει ξεσπάσει στην ΕΕ για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ ο αυστριακός ευρωβουλευτής των Πρασίνων Μίχελ Ράιμον.

Σε συνέντευξή του προς τη Γερμανική Ραδιοφωνία Deutschlandfunk εκτίμησε ότι το Grexit δεν είναι ένα ρεαλιστικό σενάριο:

«Πιστεύω ότι είναι το τελευταίο σενάριο που επιδιώκει κανείς στην ΕΕ. Αυτό που ζούμε τώρα είναι ένα πόκερ υψηλού επιπέδου. Ο Τσίπρας, ο έλληνας υποψήφιος, ζητά νέα διαπραγμάτευση, επαναπροσδιορισμό της ευρωπαϊκής πολιτικής, μια νέα συζήτηση για την πολιτική των περικοπών που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα. Το μοναδικό μέσο άσκησης πιέσεων που διαθέτει είναι η διαγραφή του χρέους. Αυτό φυσικά δεν το θέλει η γερμανική κυβέρνηση και έτσι μπλοφάρει λέγοντας ότι εάν εσύ απειλείς με αυτό, τότε να εγκαταλείψεις την ευρωζώνη».
Όπως επισημαίνει ο ευρωβουλευτής η δυνατότητα μη εξυπηρέτησης του χρέους υφίσταται, ωστόσο θα είχε καταστροφικές συνέπειες και αυτό είναι κάτι που γνωρίζουν οι Έλληνες και ο Αλέξης Τσίπρας:
«Γι΄ αυτό και το γερμανικό υπ. Οικονομικών προσπαθεί να αντιδράσει σε αυτό, ασκώντας πιέσεις. Είναι αξιοσημείωτο ότι δεν έχει τοποθετηθεί επ΄ αυτού κάποιος υψηλόβαθμος πολιτικός αξιωματούχος στο Βερολίνο, η Μέρκελ ή ο Σόιμπλε. Το δημοσίευμα του Spiegel επικαλείται απλώς κύκλους της κυβέρνησης. Πιστεύω λοιπόν πραγματικά ότι πρόκειται για μπλόφα της γερμανικής κυβέρνησης και όχι για πραγματικό στόχο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.