ΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΣΕΒΕΣΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΟΛΩΝ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Είναι γενική διαπίστωση του ελληνικού λαού πως, η Πατρίδα διάγει τη χειρότερη και πλέον παρακμασμένη περίοδο της μακραίωνης ιστορίας της. Γιατί, δεν είναι μόνο η οικονομική κρίση που μαστίζει τον λαό μας και την Πατρίδα μας. Σήμερα βιώνουμε και την απόλυτη κρίση θεσμών και αξιών, που διαχρονικά προστάτευαν το Έθνος των Ελλήνων.
Η μαχόμενη Ορθοδοξία, της οποίας μπροστάρηδες ήταν οι φυσικοί εκφραστές της, δηλαδή οι υπηρέτες-ιερείς του λαού μας, προστάτευε το λαό μας θωρακίζοντας την πνευματική του διανόηση και αγωνίζονταν για την Αναγέννησή του.
Τελευταίος όλων αυτών, ως γνήσιος εκφραστής των εθνικών παρακαταθηκών του Γένους, ο Μακαριστός Χριστόδουλος: “Ο λαός μας χόρτασε από τα μεγάλα λόγια, ο λαός μας χόρτασε από τις υποσχέσεις, ο λαός μας χόρτασε από τους εκμεταλλευτές. Εκμεταλλευτές είτε της δικής τους αμέλειας, είτε της δικής τους αφέλειας ή τους εκμεταλλευτές της δικής τους οξύνοιας. Σήμερα ο λαός θέλει αγωνιστές, ο λαός θέλει ομολογητές. Ο λαός θέλει ανθρώπους που παίρνουν την σημαία των ιδανικών του Χριστού και του Έθνους και την ανυψώνουν” (5/6/1999). Αλήθεια, πόσο επίκαιρος είναι μετά από 16 χρόνια; Πόσο τεράστια φαντάζει η απώλειά του;
Ωστόσο, σήμερα δεν υπάρχει μαχόμενη Ορθοδοξία, εκτός πολύ λίγων φωτισμένων εξαιρέσεων που δυστυχώς δεν αρκούν για την Αναγέννηση του Γένους. Δεν υπάρχει Αρχιεπίσκοπος της Εκκλησίας μας που να εμπνέει το λαό μας και να τον διαγείρει. Όλοι κρινόμαστε, βεβαίως και ο υπογράφων!!
Σε αυτό το πλαίσιο ευθύνης που μου αναλογεί ως Έλλην και Ορθόδοξος, είχα αποστείλει προς το Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο την παρακάτω επιστολή στις 27 Σεπτεμβρίου 2012: «Σεβασμιότατε, Από την ημέρα αναδείξεώς σας στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο, προσπαθήσατε και ήλθατε σε επαφή με την εκάστοτε πολιτική ηγεσία, σε μια προσπάθεια επίλυσης πολλών θεμάτων που απασχολούν την Εκκλησία της Ελλάδος…. Ωστόσο, θα μου επιτρέψετε να σας υπενθυμίσω πως σήμερα η πατρίδα μας βρίσκεται υπό νέας μορφής κατοχή. Της κατοχής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και των διεθνών κερδοσκοπικών αγορών. Σε αυτή την κατοχή, συνέπραξαν, δυστυχώς, οι κυβερνήσεις των Γιώργου Παπανδρέου, Λουκά Παπαδήμου και Αντώνη Σαμαρά. Αυτές, οι Κυβερνήσεις, παρέδωσαν τη χώρα στις δαγκάνες των διεθνών κερδοσκόπων-τοκογλύφων και εξαθλίωσαν με τις αποφάσεις τους το λαό μας, ο οποίος πένεται και δυστυχεί. Ένα λαό που βλέπει τα παιδιά του να μεταναστεύουν, τους νέους ανθρώπους να μην έχουν τη δυνατότητα δημιουργίας οικογένειας, λόγω των δυσβάσταχτων φοροεισπρακτικών μέτρων και της δραστικής περικοπής των μισθών και των συντάξεων. Ένα λαό που βλέπει αυτές τις Κυβερνήσεις να είναι διώκτες της παιδείας με τις συνεχείς και αλλοπρόσαλλες αποφάσεις τους, οι οποίες βιάζουν και καταρρακώνουν τη θρησκεία μας, τη γλώσσα μας, τις παραδόσεις μας, τα ήθη και τα έθιμά μας. Ένα λαό που βλέπει αυτές τις Κυβερνήσεις, εν ονόματι της δουλικότητας που τις διακρίνει, να απεμπολούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και να παραιτούνται οποιασδήποτε ασυλίας πηγάζει από διεθνείς συνθήκες και συμβάσεις.
Σ΄αυτές τις δύσκολες στιγμές για το Έθνος και την πατρίδα μας, ο λαός μας θα περίμενε από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και από εσάς προσωπικά, ως προεδρεύων αυτής, να εκμεταλλευτεί την άνευ προσκλήσεως αθρόα προσέλευση του Χριστεπώνυμου πληρώματος στις εκκλησίες και από του βήματός των, να ορθώσει το ανάστημά της, ενημερώνοντας και διεγείροντας τις ψυχές των Ελλήνων, κατά των βουλών αυτής της καθεστηκυίας τάξεως, των μικρόψυχων και μικρόμυαλων πολιτικών ταγών που καθημερινά με τις αποφάσεις τους ξεπουλούν την Πατρίδα και το λαό της….Η Εκκλησία μας, έχει προσφέρει πολλά μέχρι σήμερα στους Εθνικούς αγώνες της πατρίδος μας και συνδέθηκε πολύ με τους αγώνες του λαού μας δίνοντας πολλές φορές την ίδια τη ζωή κληρικών της για την ελευθερία της Ελλάδος. Κληρικοί που θυσίασαν τη ζωή τους για την πίστη τους στο Θεό και το χρέος τους στην πατρίδα. Απτά παραδείγματα, ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Γρηγόριος Ε΄, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Κυπριανός, ο Επίσκοπος Σαλώνων Ησαίας, ο Γρηγόριος Δικαίος (Παπαφλέσσας), ο Αθανάσιος Διάκος, ο καλόγηρος Σαμουήλ, οι Μητροπολίτες Σμύρνης Άγιος Χρυσόστομος, Κυδωνίων Γρηγόριος, Μοσχονησίων Αμβρόσιος και πολλοί άλλοι. Τρανταχτότερο, όμως, παράδειγμα για όλους μας, ο Πατροκοσμάς ο Αιτωλός. Αυτός ο Μεγάλος Διδάσκαλος, Ισαπόστολος, Εθναπόστολος και Ιερομάρτυρας Κοσμάς, περιόδευε όλη την Ελλάδα, ρακένδυτος, με μόνο περιουσιακό στοιχείο το ράσο του και την μεγάλη του πίστη στο Χριστό. Όπου πήγαινε, έστηνε δίπλα του το Σταυρό του Κυρίου και ανεβαίνοντας στο σκαμνάκι του, δίδασκε το λόγο του Θεού και αναζωπύρωνε στους πιστούς- μαρτυρικούς Έλληνες, την ελπίδα της Ελευθερίας της πατρίδος. Αυτή η φλόγα του Πατροκοσμά πρέπει και σήμερα να μεταλαμπαδευτεί από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος προς το Χριστεπώνυμο πλήρωμα, προκειμένου να αφυπνιστούν οι συνειδήσεις των Ελλήνων για την επερχόμενη παγκοσμιοποίηση, τη Νέα Τάξη Πραγμάτων που σκοπό έχει την εγκαθίδρυση της παγκόσμιας κυβέρνησης-δικτατορίας…Όλος ο Ελληνικός λαός θα περιμένει στην ψυχή των μελών της Ιεράς Συνόδου, να ηχήσει το πατριωτικό εγερτήριο: “Ω παιδιά μου, ορφανά μου, σκορπισμένα εδώ και εκεί διωγμένα υβρισμένα απ΄τα Έθνη πανοκεί! Ξυπνήστε τέκνα κι ήλθεν η ώρα. Ξυπνήστε όλα τρέξατε τώρα κι ήλθεν ο Δείπνος ο Μυστικός!”. Θα περιμένει από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, να λάβει γενναίες αποφάσεις, εναντίον εκείνων που έχουν αποφασίσει να βρίσκεται το ποίμνιο της Εκκλησίας σε συνεχή διωγμό και να τους κηρύξει ανάξιους της Ελλάδος, θέτοντάς τους σε δημόσια διαπόμπευση. Αυτό επιτάσσει η παράδοση της Εκκλησίας και αυτό το σκεπτικό αναπτύσσεται διά μέσω των πατέρων της Εκκλησίας μας.
Ήρθε η μεγάλη ώρα, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος και κυρίως, εσείς προσωπικά να αναλάβετε την ιστορική απόφαση προστασίας του σκληρά δοκιμαζόμενου Ελληνικού λαού. Είναι χρέος όλων σας. Μη μας απογοητεύσετε»!!!
Όμως, φωνή βοώντος εν τη ερήμω!! Και συνεπώς, επαληθεύονται στις ημέρες μας οι δυο προφητείες του Πατροκοσμά:
  • «Θάρθει η καιρός που δεν θα υπάρχει αυτή η αρμονία που είναι σήμερα μεταξύ λαού και κλήρου» και,
  • «Οι κληρικοί θα γίνουν οι χειρότεροι και οι ασεβέστεροι όλων».!!

Σχόλια