Τετάρτη, 7 Ιανουαρίου 2015

Γερμανός καθηγητής οικονομικών :"Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να πληρώσει το χρέος"...

«Η μεγαλύτερη ανησυχία μου είναι ότι δεν πρόκειται να δούμε τα χρήματα, αλλά ότι τώρα θα πρέπει να φροντίσουμε να περιορίσουμε μελλοντικές ζημιές. Νομίζω ότι η Ελλάδα είναι ήδη χρεοκοπημένη. Σαφές είναι επίσης ότι θα διαρκέσει δεκαετίες μέχρι να αποπληρώσει το χρέος της, εάν γίνει ποτέ αυτό. Σημαντικό είναι .....

να πληρώσει τουλάχιστον τους τόκους, σε αυτό θα επικεντρωνόμουν εγώ, εκεί βλέπω περισσότερο την ευκαιρία. Αλλά θα πρέπει να δούμε το θέμα με ρεαλισμό, ότι τα χρήματα που βρίσκονται στη 'φωτιά', τα 70 ή 80 δις ευρώ, δεν πρόκειται να τα δούμε βραχυπρόθεσμα, αλλά στην καλύτερη περίπτωση μακροπρόθεσμα. Γι' αυτό θα πρέπει να επιδιώξουμε ελαχιστοποίηση των ζημιών ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την πληρωμή των τόκων». Ο Φρίντμπερτ Στράουμπχαρ υποστηρίζει ότι το παράδειγμα της Ελλάδα θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για χώρες όπως η Ισπανία, η Γαλλία ή η Ιταλία, γιατί σε περίπτωση που εγκαταλείψει την ευρωζώνη, οι λαοί τους θα δουν σε πόσο άσχημη κατάσταση περιέρχεται η χώρα. Εξάλλου, συμπληρώνει, υπάρχει μια θεωρία της αλυσίδας, που λέει ότι όταν ένας ασθενικός κρίκος εγκαταλείπει την αλυσίδα της ευρωζώνης, τότε συνολικά η αλυσίδα ενισχύεται και δεν εξασθενεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.