Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2015

Τους πόνεσε τους Γερμανούς..η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ..


Καταιγισμός δημοσιευμάτων στον γερμανικό τύπο για την Ελλάδα. Στο επίκεντρο η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, αλλά και ο φόβος ορισμένων ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα επηρεάσει πολιτικά και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. 
Τους πονάει...η συνεργασία και συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ..

Δείτε χαρακτηριστικά αποσπάσματα του Γερμανικού τύπου..
ΤΑΖ του Βερολίνου σχολιάζει πως για πολλούς οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ είναι απογοητευτική η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ και επισημαίνει πως ίσως πίσω από αυτή την κίνηση να κρύβεται ένας τακτικισμός:
«Τους δεξιούς λαϊκιστές, στην πραγματικότητα ένα one man show του πρώην υπουργού Εξωτερικών Πάνου Καμμένου, είναι πιο εύκολο να τους έχεις στο χέρι σε σχέση με ένα καθιερωμένο κόμμα με χρονοβόρες διαδικασίες αποφάσεων. Εκτός αυτού, αν και χωρίς να το θέλουν, θα μπορούσαν να παίξουν το ρόλο του αποδιοπομπαίου τράγου. Τότε θα μπορούσε ο Τσίπρας να στοχεύσει σε νέες εκλογές και να πάρει την απόλυτη πλειοψηφία, εφαρμόζοντας το αριστερό του πρόγραμμα χωρίς να πρέπει να λάβει υπόψιν του ενοχλητικούς εταίρους».
Η Süddeutsche Zeitung έχει πρωτοσέλιδο την ορκωμοσία του Αλέξη Τσίπρα με τον τίτλο «Ο Τσίπρας συμμαχεί με τους δεξιούς». «Μια τέτοια συμμαχία η Ευρώπη δεν έχει ξαναδεί: ο αρχηγός του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ θα συνεργαστεί με τους δεξιούς λαϊκιστές, οι οποίοι αντιτίθενται στη λιτότητα. Τώρα τα σχέδια της ΕΕ για διάσωση τίθενται υπό αμφισβήτηση».

Η εκλογική νική του ΣΥΡΙΖΑ έχει γεννήσει μεγάλες προσδοκίες
Η Frankfurter Allgemeine Zeitung σημειώνει για το ίδιο θέμα: «Οι κοσμοθεωρίες των δύο κομμάτων, του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ και του δεξιού ΑΝΕΛ απέχουν πολύ μεταξύ τους. Η συνεργασία τους είναι περίπου τόσο φυσική σαν να κλείδωνε κανείς σε ένα δωμάτιο τον Όλαφ Χένκελ (πρόεδρος του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία) και την Σάρα Βάγκενκνεχτ (αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της Αριστεράς) και να τους ανάγκαζε να συνεργαστούν. Και τι δεν κάνει κανείς όταν η πατρίδα καλεί».
Η Berliner Zeitung επιγράφει το σχόλιο της με τον τίτλο «Μια δυσάρεστη συμμαχία» και σημειώνει: «Η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια ευκαιρία για την Ελλάδα. Θα μπορούσε να σημάνει το ξεκίνημα μιας αλλαγής της πολιτικής ελίτ και το τέλος του παλιού διεφθαρμένου πελατειακού κατεστημένου. Ο Αλέξης Τσίπρας όμως κινδυνεύει να χάσει αυτή την ευκαιρία. Το γεγονός ότι συμμαχεί με τους δεξιούς λαϊκιστές των ΑΝΕΛ, των οποίων ο αρχηγός Πάνος Καμμένος, είναι ένας ξενοφοβικός δημαγωγός, δεν είναι καλό σημάδι. Εκτός από την άρνηση απέναντι στο επιβαλλόμενο πρόγραμμα λιτότητας της τρόικας, δεν έχουν κάποιο άλλο κοινό. Ας ελπίσει κανείς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαλύσει αυτή την ανίερη συμμαχία πριν αποτύχει εξαιτίας της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.