Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2015

ΜΟΝΟ 500 %... έπεσαν έξω για τους ΑΝΕΛ στην Λάρισα..

Άλλη μια δημοσκόπηση που διαψεύστηκε πανηγυρικά...
Δείτε δημοσκόπηση που αφορούσε στην Εκλογική Περιφέρεια (Ε.Π)  Λάρισας και τι ακριβώς έδινε στους Ανεξάρτητους Έλληνες...Στις 15-1-2015 δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στην Λάρισα και αφορούσε στην αντίστοιχη Εκλογική Περιφέρεια, έδινε στους ΑΝΕΛ μόλις 0,8 %....
Aξίζει να σημειωθεί η αντίδραση των ΑΝΕΛ που δημοσιεύθηκε στο Larisanet... ( http://www.larissanet.gr/2015/01/21/oi-anexartitoi-ellines-gia-ti-dimoskopisi-tis-larissanet/ ). Διαβάστε την πιο κάτω και δείτε την αλλαγή που έγινε στην εταιρεία δημοσκοπήσεων...που σύμφωνα με το Larisanet δεν είναι η αρχικά αναφερθείσα V Politics... αλλά η VPRC...


Η Συντονιστική Επιτροπή και οι υποψήφιοι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε επιστολή τους που απέστειλαν στη Larissanet για τη δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα μας τονίζουν τα εξής:
«Μια από τις Θεμελιώδες  αρχές,  διατυπωμένη  ολοκάθαρα  στην Ιδρυτική μας Διακήρυξη  είναι η  εμπέδωση  της  δημοκρατίας  σε  όλες  της λειτουργίες   και της τοπικής κοινωνίας. Θεωρούμε  ότι   τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν  έναν  αυξημένο ρόλο σ’ αυτή την  καθημερινή  δημοκρατική λειτουργία. Πολιτικές και πρακτικές που στοχεύουν στην  ποδηγέτηση  αλλά και τον  εγκλωβισμό  των ΜΜΕ  σε ρόλους  προπαγανδιστών  και ηχείων,  μας είναι ξένες  και αποκρουστικές. Τις  αντιπαλεύουμε  με όλες  μας τις δυνάμεις, και θα τις αποκαλύπτουμε  όπου και αν  τις απαντάμε. Τις  τελευταίες ημέρες και λίγο πριν την καθοριστική για την πατρίδα μας εκλογική αναμέτρηση της 25 Ιανουαρίου η συντονιστική επιτροπή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Λάρισας και κυρίως οι υποψήφιοι βουλευτές αναμέναμε με αγωνία την προαναγγελθείσα δημοσκόπηση σε τοπικό επίπεδο (νομός Λάρισας) από την ενημερωτική ιστοσελίδα με την επωνυμία larissanet.gr. Πράγματι την 19 Ιανουαρίου και περί ώρα 20:00 αναρτήθηκε στον προαναφερόμενο ιστότοπο με τον τίτλο «ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ LARISSANET ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΡΙΣΑΣ». Σύμφωνα με την ιστοσελίδα η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από την εταιρία με την επωνυμία V-POLITIS την 15 Ιανουαρίου σε δείγμα 603 ατόμων. Σύμφωνα με τον Ν. 3603/2007 όπως είναι  γνωστό  σε όλους τους εμπλεκομένους  στο χώρο των ΜΜΕ  ότι  καμία δημοσκόπηση που δεν προέρχεται από αναγνωρισμένη εταιρεία  μετρήσεων, και δεν δημοσιεύεται η ταυτότητά της και τα δημοκοπικά στοιχεία της έρευνας, δεν  έχει  στοιχεία  εγκυρότητας. Άλλωστε ο αρμόδιος Σύλλογος Εταιριών Δημοσκόπησης και Έρευνας (Σ.Ε.Δ.Ε.Α.) με δελτίο τύπου είχε προειδοποιήσει για δημοσκοπήσεις και εταιρείες οι οποίες δεν είναι μέλη του και κατά συνέπεια δεν πληρούν τις απαραίτητες από τον νόμο προϋποθέσεις για να δημοσιευτούν και να ληφθούν σοβαρά υπόψη. Από τον έλεγχο μας τόσο στον κατάλογο μελών του ΣΕΔΕΑ όσο και στο μητρώο φορέων Επιχειρήσεων Δημοσκοπήσεων του Ε.Σ.Ρ. προέκυψε πως η συγκεκριμένη εταιρεία V-POLITIS που διεξήγαγε την συγκεκριμένη δημοσκόπηση δεν είναι ούτε του ΣΕΔΕΑ αλλά ούτε εγγεγραμμένη στο Ε.Σ.Ρ. Θεωρούμε ότι  η συγκεκριμένη δημοσκόπηση είναι εντελώς παράνομη και η χρήση των στοιχειών της από αναλυτές και δημοσιογράφους είναι εκτός δεοντολογίας της ενημέρωσης. Για τους λόγους αυτούς καλούμε άμεσα την ιστοσελίδα και τους διαχειριστές της  να αποσύρουν άμεσα το συγκεκριμένο δημοσίευμα από την ηλεκτρονική τους ιστοσελίδα και να δημοσιεύσουν την παρούσα επιστολή – διαμαρτυρία σε αυτήν. Τα μέλη, οι φίλοι και οι υποψήφιοι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα διεκδικήσουμε και θα περιφρουρήσουμε  με όλα τα μέσα το δικαίωμα στην ενημέρωση των πολιτών του Νομού της Λάρισας και δεν θα επιτρέψουμε την χειραγώγηση της γνώμης τους».
Σ.Σ. Στην ανάρτηση της larissanet δημοσιεύθηκε μέρος της δημοσκόπησης που διενήργησε στο ν. Λάρισας η VPRC (κι όχι η V-POLITIS, όπως εκ παραδρομής δημοσιεύθηκε και διορθώθηκε), στις 15 Ιανουαρίου 2015.
Όμως οι κάλπες έδειξαν την πραγματική δύναμη των ΑΝΕΛ που τελικά πήραν 4,32 %...

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ....ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ


Η δημοσκόπηση έπεσε έξω ..μόνο 500 %

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.