Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014

Norman Atlantic:Η Ιταλική δικαιοσύνη ξεκίνησε δικαστική έρευνα... παρατηρήσεις & ελλείψεις στα συστήματα ασφάλειας


Norman Atlantic : έρευνα για εγκληματική ενέργεια ξεκίνησε μετά τους πέντε νεκρούς, ενώ το σκάφος βρέθηκε να έχει παρατηρήσεις και ελλείψεις στα συστήματα ασφάλειας...
Η Ιταλία άνοιξε δικαστική έρευνα σήμερα για την φωτιά στο πλοίο Norman Atlantic,
που ξέσπασε χθες το πρωί και σκότωσε πέντε άτομα, καθώς στην επιθεώρηση ασφαλείας στην Πάτρα πριν να αναχωρήσει, δείχνει ότι υπήρξαν "ελλείψεις-παρατηρήσεις" με τις πόρτες φωτιά και συστήματα έκτακτης ανάγκης. Εισαγγελείς στο Μπάρι της Ιταλίας άνοιξαν την υπόθεση για να εξετάσουν κατά πόσον υπήρξε αμέλεια και αν έπαιξε ρόλο στην καταστροφή του σκάφος Norman Atlantic

Η ιταλική πλοικτήτρια του σκάφους, Visemar Di Navigazione, επιμένει ότι το πλοίο βρισκόταν σε κατάσταση πλήρους λειτουργίας και είχε περάσει τεχνική επιθεώρηση στις 19 Δεκεμβρίου, όπως αναφέρει το AFP. 

Ωστόσο έκθεση, από την σύμβαση (Μνημόνιο Κατανόησης) του Παρισιού που αφορά στην ασφάλεια-επιθεώρηση των πλοίων του ΜΣ του Παρισιού, στις 19 Δεκεμβρίου 2014 αναφέρει ότι, ορισμένοι πόρτες πυρασφάλεις είχαν βλάβη και εξαρτήματα του συστήματος έκτακτης ανάγκης έλειπαν. Δεν είναι γνωστό αν είχαν επισκευαστεί-αποκατασταθεί οι ανωτέρω παρατηρήσεις πριν τον απόπλου του πλοίου από το λιμάνι της Πάτρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.