Απίστευτο: Οι Ιταλοί πάνε το "Norman Atlantic" στο Μπρίντιζι..την ώρα που οι Αλβανικές απέχουν 10 μίλια.. Οι ελληνικές αρχές απλά παρακολουθούν

Θέλουν να το πάνε στο Μπρίντιζι την ώρα που οι αλβανικές ακτές δεν απέχουν ούτε 10 μίλια μακριά – Μ. Βαρβιτσιώτης: "Απόφαση των ιταλικών αρχών το που θα ρυμουλκηθεί το πλοίο..."

Ούτε ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης δεν μπόρεσε να δώσει επαρκείς εξηγήσεις για την πρωτοβουλία των Ιταλών να ρυμουλκήσουν το πληγωμένο Norman Atlantic στο Μπρίντιζι, το οποίο απέχει 50 ναυτικά μίλια αντί για το Δυρράχιο της Αλβανίας που βρίσκεται λιγότερο από 10 μίλια μακριά.
Το ρυμουλκό Marietta Barretta που έφτασε νωρίτερα στην περιοχή και μετά από επίπονες προσπάθειες κατάφερε να αγκιστρώσει το πλοίο και να ξεκινήσει τη ρυμούλκησή του με την ελάχιστη ταχύτητα των δύο μιλίων, αλλά το πρόβλημα πλέον έγκειται στην επιλογή του λιμανιού αφού οι μεν αλβανικές ακτές και το λιμάνι του Δυρραχίου απέχουν από το σημείο ίσως λιγότερο κι από 10 μίλια, ενώ το Μπρίντιζι πάνω από πενταπλάσια απόσταση... Πολύ περισσότερο όταν λίγο νωρίτερα υπήρξαν δυσκολίες στη ρυμούλκηση που πάντως ξεπεράστηκαν.
Όπως δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Ναυτιλίας, οι ιταλικές αρχές ενδεχομένως να πήραν την απόφαση να ρυμουλκήσουν το πλοίο ως την Ιταλία καθώς σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία η φωτιά πάνω στο πλοίο τέθηκε γύρω στις 8 το βράδυ ώρα Ελλάδας υπό μερικό έλεγχο.

Σχόλια