Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014

Το σάλτο μορτάλε του Βενιζέλου...που είπε : "hic Rhodus, hic salta" (ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα)

Σε συνέντευξή του στη Deutsche Welle o Ευάγγελος Βενιζέλος μιλά για τα άμεσα ζητήματα της διαπραγμάτευσης του ελληνικού χρέους αλλά και τις συνέπειες που θα είχε αυτή τη στιγμή η αλλαγή κυβέρνησης. 
Δήλωσε μεταξύ άλλων ο Βενιζέλος..


Κατά πόσο όμως το σενάριο αυτό συμβαδίζει με την πραγματικότητα δεδομένου ότι αν και στις 29 Δεκεμβρίου δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η χώρα οδεύει προς εκλογές; Συνέπεια αυτής της αποτυχίας θα ήταν ότι μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου, δηλαδή έως ότου συσταθεί νέα κυβέρνηση, η χώρα θα διοικείται από υπηρεσιακή κυβέρνηση η οποία δεν θα έχει καμία αρμοδιότητα να διαπραγματεύεται με τους εταίρους.
Και κάτι ακόμη. Εκ των πραγμάτων είναι εντελώς αδύνατο μια νέα κυβέρνηση, κατά μεγάλη πιθανότητα του ΣΥΡΙΖΑ, να είναι σε θέση να διαπραγματευτεί την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του τρέχοντος προγράμματος στις δύο εβδομάδες που απομένουν ως το τέλος της δίμηνης παράτασης.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος συμφωνεί με τον προβληματισμό και διευκρινίζει ότι, όπως και η πλειοψηφία των πολιτών, έτσι και ο ίδιος δεν θεωρεί ότι οι εκλογές είναι μια σωστή επιλογή για τη χώρα. «Η κοινή γνώμη μέσω τον δημοσκοπήσεων στέλνει μήνυμα ότι στην καθαρή πλειοψηφία της θέλει να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Άρα τα κόμματα καλούνται να αναλάβουν την ευθύνη τους. Τώρα, στην περίπτωση των εκλογών ο ελληνικός λαός θα τεθεί προ μεγάλων διλημμάτων. Ή θα διαμορφώσει έναν συσχετισμό ο οποίος με τη σειρά του θα αναδείξει μια κυβέρνηση, η οποία θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις και θα συνεχίσει την ίδια στρατηγική -να ολοκληρώσουμε χωρίς περαιτέρω δυσκολίες την όλη προσπάθεια- ή θα κάνει μια άλλη επιλογή η οποία έχει αναμφίβολα κόστος.» Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, τέλος, ο Ευάγγελος Βενίζελος, για όλους ισχύει τώρα το «hic Rhodus, hic salta», με άλλα λόγια «ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.