ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ...Δήμαρχος Γαύδου: Μας ενοχλούν τα F-16 !!!

Να σταματήσουν να πετούν τα ελληνικά μαχητικά F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας πάνω από τη Γαύδο γιατί… ενοχλούν. Αυτό ζητάει η δήμαρχος του ακριτικού νησιού Ευαγγελία (Γκέλη) Καλλινίκου, την ώρα που οι τουρκικές παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου χτυπάνε κόκκινο.

«Βλέποντας τόσο συχνά να παίζουν πόλεμο πάνω από τα κεφάλια μας, αναρωτιόμαστε: υπάρχει άραγε έλεγχος και αξιολόγηση της αναγκαιότητας τόσο χαμηλών και επικίνδυνων πτήσεων στα ακριτικά νησιά; Υπάρχουν τόσο συχνά παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας ώστε να γίνονται όλα αυτά πάνω από το νησί μας; Εχει λάβει κανένας υπόψη του ότι η Γαύδος είναι κατοικημένο νησί και όχι βραχονησίδα;» διερωτάται η κυρία Καλλινίκου σε επιστολή της που αναρτήθηκε στο portal του ραδιοφωνικού σταθμού του νησιού, αμφισβητώντας την αναγκαιότητα αυτών των πτήσεων.
«Σε εμάς, τους κατοίκους της Γαύδου, οι ασκήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας προκαλούν τον τρόμο ενός δυνατού σεισμού ή μιας μεγάλης έκρηξης. Ξαφνιαζόμαστε και βλέπουμε τα παλιά σπίτια του νησιού μας να λιγοστεύουν κατά κάποιες πέτρες ή κατά μισό τοίχο και άλλοτε να καταρρέουν», γράφει η δήμαρχος του νησιού και συνεχίζει: «Σπάνε το φράγμα του ήχου σε επικίνδυνα χαμηλές πτήσεις. Μόλις πάνω από τα σπίτια μας, πολλές φορές και χαμηλότερα. Και κάθε φορά να λέμε: “Τώρα θα πέσει στην κεφαλή μας”».
Αφορμή για να γράψει αυτή την επιστολή η κυρία Καλλινίκου, η οποία αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, στάθηκε η συντριβή, στις 4/12, ενός F-16 βόρεια του νησιού, οι δύο χειριστές του οποίου ανασύρθηκαν ευτυχώς σώοι από τη θάλασσα. «Θα στείλω και επίσημα το αίτημά μου προς το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, το οποίο πιστεύω να δώσει τη δέουσα προσοχή. Το θέμα για εμάς είναι σοβαρό. Σπίτια και περιουσίες καταστρέφονται από το μεγάλο ωστικό κύμα. Τουλάχιστον να μας ενημερώνουν πότε θα πραγματοποιούνται οι ασκήσεις ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι», λέει στο «ΘΕΜΑ» η δήμαρχος, συμπληρώνοντας ότι δεν αμφισβητεί τον ηρωισμό και τις ικανότητες των Ελλήνων πιλότων, τους οποίους «τιμούμε και ευχαριστούμε για την προσφορά τους».
Ωστόσο το αίτημά της προκάλεσε ποικίλα σχόλια. Είναι προφανές ότι η ισχυρή παρουσία της Πολεμικής Αεροπορίας στην ευαίσθητη αυτή περιοχή, την οποία μεθοδικά η Αγκυρα επιθυμεί τα τελευταία χρόνια να βάψει «γκρίζα», είναι αναγκαία όχι μόνο για τις αναχαιτίσεις εχθρικών αεροσκαφών, αλλά και για τη ρεαλιστική εκπαίδευση των πιλότων.
«Θα στείλω και επίσημα το αίτημά μου στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, το οποίο πιστεύω να δώσει τη δέουσαα προσοχή. Το θέμα για εμάς είναι σοβαρό, σπίτια και περιουσίες καταστρέφονται από το μεγάλο ωστικό κύμα», λέει η Γκέλη Καλλινίκου
H κυρία Καλλινίκου δεν κρύβει τη σχέση της με τον ΣΥΡΙΖΑ.  «Πιστεύω και στηρίζω τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στις εκλογές δεν είχα χρίσμα. Το νησί μας είναι πολύ μικρό και κανείς δεν περισσεύει. Η συναίνεση είναι αναγκαία για να μπορέσουμε να επιλύσουμε σοβαρά και χρόνια προβλήματα του τόπου μας», λέει η πρώτη γυναίκα δήμαρχος της Γαύδου.

Σχόλια