Η Δύση επιχειρεί να γονατίσει τη Ρωσία...

Είχαμε προειδοποιήσει για τον βρώμικο πόλεμο κατά της Ρωσίας που γίνεται με όλα τα μέσα πλην της ένοπλης εισβολής και τις φοβερές του συνέπειες.
Ο πόλεμος αυτός των δυτικών κατά της Ρωσίας όχι απλά δεν μετριάζεται αλλά διαρκώς επιδεινώνεται με τρομερές προκλήσεις κατά της Ρωσίας.
Έχουμε δηλώσει ξανά και ξανά πως οι Αμερικάνοι
δε θέλουν μια αρμονική ευρωπαϊκή ήπειρο καθώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε εκ των πραγμάτων να αμφισβητήσει την ούτως ή άλλως ετοιμόρροπη παγκόσμια πρωτοκαθεδρία τους.
Είχαμε δηλώσει εξ αρχής πως ο πόλεμος κατά της Ρωσίας θα γυρίσει Μπούμερανγκ κατά της Ευρώπης.
Οι αμερικάνοι και οι Σαουδάραβες, η υπερδύναμη του πετρελαίου, χρησιμοποιούν εμπορικούς πολέμους για να γονατίσουν τη Ρωσία.
Τα πετροδόλαρα δεν είναι απλά νομίσματα αλλά και όπλα εξωτερικής πολιτικής.
Οι πολιτισμικά καθυστερημένοι Σεΐχηδες του Κόλπου, αφού έχουν συμμετάσχει άμεσα ή έμμεσα σε πολλές από τις γεωπολιτικές αναταράξεις των τελευταίων δεκαετιών, στρέφουν την υπερπαραγωγή πετρελαίου κατά της Ρωσίας.
Με το βαρέλι να χει φτάσει στα 60 δολάρια, οι ενεργειακές εξαγωγές στις οποίες βασίζεται η Ρωσική οικονομία τορπιλίζονται.
Μόνο χθες, το ρούβλι έχασε το 20% της αξίας του στην ισοτιμία με το δολάριο: Συνολικά, από τότε που ξεκίνησε ο βρώμικος πόλεμος κατά της Ρωσίας, το ρούβλι έχει χάσει το μισό της αξίας του. Με άλλα λόγια οι Ρώσοι πληρώνουν δύο φορές ακριβότερα ότι εισάγουν ενώ το χρέος τους έχει άτυπα διπλασιαστεί.
Θα περίμενε κάποιος η Ρωσία να ζητάει το κεφάλι του Πούτιν στο πιάτο. Μα κάτι τέτοιο δεν ισχύει: οι Ρώσοι δεν είναι τα καλομαθημένα δυτικά κωλόπαιδα. Και έχουν ιστορική μνήμη.
Περισσότερο καίει τον μέσο Ρώσο το θέμα των Ρωσόφωνων αδελφών του στην Ουκρανία και το θέμα της γεωπολιτικής ασφάλειας της Ρωσίας παρά η δυνατότητα του να αγοράζει αγαθά.
Όπως περιγράφει και ο George Friedman του σημαντικού κι σχετικά έγκυρου think tank Stratfor: «Οι κυρώσεις αντανακλούν τους αμερικάνικους και ευρωπαϊκούς ουδούς πόνου. Όταν εφαρμόζονται σε άλλους τα αποτελέσματα μπορεί να ποικίλουν.
Οι Ρώσου αντέχουν λοιπόν προς το παρόν.
Άλλοι δε θα αντέξουν τον πόλεμο κατά της Ρωσίας όσο οι Ρώσοι: Βλέπετε, το βρώμικο όπλο των τιμών του πετρελαίου δεν είναι όπλο ακριβείας και τα σκάγια του παίρνουν και άλλες πετρελαιοπαραγωγές χώρες. Η Βενεζουέλα και η Νιγηρία υποφέρουν και οι προϋπολογισμοί τους ενδέχεται να τιναχτούν στον αέρα. Ακόμη και η πλούσια Νορβηγία  ανησυχεί καθώς βλέπει το εθνικό της νόμισμα, την κορώνα να κατρακυλά σε ιστορικά χαμηλά.
Αν συνεχίσουν τον πόλεμο των τιμών οι Σαούντ, σειρά θα έχει και Μ. Βρετανία, που παρά τρίχα φέτος να γίνει η Μικρή Βρετανία με το δημοψήφισμα απόσχισης της Σκωτίας.
Ακόμη και η ίδια η αμερικανική οικονομία δέχεται πλήγματα καθώς υπονομεύεται η βιομηχανία του σχιστολιθικού πετρελαίου στην οποία έχουν βασίσει την ενεργειακή τους αυτονομία και την τόνωση της πλασματικής τους οικονομίας για τα επόμενα χρόνια.
Είναι χαζό να παίζεις ρωσική ρουλέτα με τη Ρωσία. Το κόλπο των σεΐχηδων του Κόλπου δεν είναι καινούριο: η πτώση της Σοβιετικής Ένωσης ταυτίστηκε χρονικά ανάμεσα σε άλλα και με έναν παρατεταμένο πόλεμο τιμών του πετρελαίου.
Αυτή τη φορά τα κόλπα του Κόλπου τα ξέρει και ο ρωσικός λαός: Οι Ρώσοι δεν είναι σαν τους Έλληνες να ξεπουλάν το μέλλον τους για δάνεια, ούτε έχουν γραμμένους τους Ουκρανούς αδερφούς τους όπως κάνουν οι νεοέλληνες με τους ελληνοκύπριους τους οποίους οι ίδιοι οδήγησαν στην πλήρη υποταγή και εξάρτηση από το Διεθνή Παράγοντα.
Και το παιχνίδι μόλις τώρα ξεκινάει: Γιατί οι Ρώσοι μπορεί να έχουν επιδείξει φοβερή μετριοπάθεια στο οργανωμένο σχέδιο υπονόμευσης της χώρας τους, αυτό δε σημαίνει όμως ότι θα καθίσουν άπραγοι.
Μέρος του πόνου που δέχονται θα το επιστρέψουν σε αυτούς που τους τον προκαλούν.
Και επειδή δεν μπορούν να χτυπήσουν σε αυτή τη φάση άμεσα τους αμερικάνους, θα το κάνουν στα πιστά σκυλιά τους, του ς Ευρωπαίους.
Ήδη, οι κυρώσεις κατά τις Ρωσίας έχουν κοστίσει δεκάδες δις στην Ευρωπαϊκή οικονομία. Και είναι μόνο η αρχή. Ο βαρύς οικονομικός χειμώνας που βιώνει η Ρωσία θα κατέβει δριμύς και στην Ευρώπη.
Κι όποιος αντέξει. Μέχρι να αλλάξει η καταστροφική πολιτική της Ευρώπης. Μέχρι να αλλάξουν οι κυρίαρχοι σήμερα πολιτικοί καταστροφείς της.
Είχαμε προειδοποιήσει πως οι πολιτικές που ασκούνται στην Ευρώπη στο όνομα της σταθερότητας είναι κατ εξοχήν διαλυτικές.
Αναδείξαμε από νωρίς το νέο πολιτικό σκηνικό που δημιουργείται στην Ευρώπη σαν ντόμινο και θα ρίξει τις Βρυξέλες.
Φωτογραφήσαμε τους υπαιτίους της Ουκρανικής κρίσης και προειδοποιήσαμε για τις συνέπειες που θα έχει στην Ευρώπη.
Και αντί εμείς να είμαστε οι “mainstream”, ο χρυσός κανόνας της ανάλυσης, κανόνας είναι οι δημοσιογράφοι της σακούλας σκουπιδιών της Καθημερινής και της Die Welt.
Προ διημέρου η Die Welt, αφού περιέγραψε έστω και αντεστραμμένα τις προκλήσεις που η αμερικανογερμανική ηγεμονία έχει δημιουργήσει στην Ευρώπη, είχε το θράσος να ζητήσει από τους Έλληνες «να σώσουν την Ευρώπη».
Αφού οι Έλληνες έσωσαν λοιπόν το ΔΝΤ, τη Deutsche Bank και ένα τσούρμο άλλους τραπεζίτες της Δύσης και αφού ανταμείφθηκαν με πλουσιοπάροχη πενταετή καταστροφή και τη καταβύθιση σε ένα άπατο βαρέλι, τώρα η Die Welt μας ζητάει να σώσουμε την Ευρώπη: Τους το χρωστάμε βέβαια, πέντε χρόνια τώρα η Ευρώπη σώζει την Ελλάδα.
Ακόμη και η πολυθρύλητη ελληνική μαλακία έχει όρια. Αυτή της Die Welt δεν έχει.
Δύο μέρες μετά μετά την επίκληση στο φιλοευρωπαϊκό συναίσθημα των Ελλήνων και ώρες μόλις πριν την πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή νέου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας (της ποιας;), η Die Welt βάζει τα πράγματα στη φυσική τους θέση, κάτω από τη γερμανική μπότα και μας ξεκαθαρίζει το ποια Ευρώπη μας καλούσε προ διημέρου να «σώσουμε»: Η εφημερίδα της χώρας που ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη πλειοδότρια μετά τις ΗΠΑ στην εξαγορά «συνειδήσεων» Ελλήνων πολιτικών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών, της χώρας που εξαπόλυσε συστηματική ρατσιστική επίθεση κατά των «διεφθαρμένων» Ελλήνων όταν η ίδια στήριζε το κατεστημένο σύστημα των πουλημένων που εξαπλώσαν την επιδημία διαφθοράς και την κάναν κυρίαρχη κουλτούρα και μηχανισμό του κράτους, αυτή η εφημερίδα αυτής της αδιάλλακτης χώρας μας δείχνει σήμερα το πραγματικό της πρόσωπο λέγοντας πως αν η συγκυβέρνηση δεν εκλέξει πρόεδρο, η Ευρώπη θα οδηγηθεί στο χάος και πως αν εκλεγεί ο Τσίπρας, κομμένα τα λεφτά της ΕΕ προς Ελλάδα.
Αν είναι να οδηγηθεί αυτή η Ευρώπη των αδιάκοπων κρίσεων, αυτή η Ευρώπη του απολυταρχισμού, του βιασμού της λαϊκής βούλησης, της καταστροφής των θεσμών, των ωμών εκβιασμών, της φτωχοποίησης, της ανεργίας, της απελπισίας, της ανισότητας, της μετωπικής σύγκρουσης με τη Ρωσία, αν είναι λοιπόν να οδηγηθεί αυτή η γαμημένη Ευρώπη στο χάος, ε τότε, όχι μόνο δε θέλουμε ευρώ τσακιστό, αλλό θα σας δώσουμε και ότι έχει απομείνει από τον οβολό μας για να ξεκουμπιστείτε μια ώρα αρχύτερα μπας και σωθεί κάτι από την Ευρώπη.
Πέτρος Αργυρίου, agriazwa.blogpsot.com, 17/12/2014

Σχόλια