Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αυτός είναι ο Ουκρανός πιλότος που κατέρριψε το Μαλαισιανό Μπόινγκ! (βίντεο)




ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αυτός είναι ο Ουκρανός πιλότος που κατέρριψε το Μαλαισιανό Μπόινγκ! (βίντεο)Πέντε μήνες μετά τη συντριβή του Boeing 777 της Malaysia Airlines, η μαρτυρία ενός Ουκρανού πιλότου έρχεται να καταρρίψει πλήρως όλες τις κατηγορίες που είχαν εξαπολύσει η Δύση και η Ουκρανία εναντίον τόσο των ρωσόφωνων αυτονομιστών, όσο και σε βάρος της Ρωσίας. 

Ο μάρτυρας εμφανίστηκε αυτοβούλως στα γραφεία της εφημερίδας «Komsomolskaya Pravda». Οι συντάκτες έλεγξαν τα στοιχεία του και βεβαιώθηκαν πως δεν πρόκειται για κάποιον επιτήδειο. Ωστόσο, δεν αποκάλυψαν την ταυτότητά του, καθώς ο «Αλέξανδρος» (όπως τον ονόμασαν) έχει συγγενείς στην Ουκρανία και φοβούνται το ενδεχόμενο εκδίκησης ή εκβιασμού.
Ακολουθεί η συνέντευξή του:
-Πού βρισκόσουν στις 17 Ιουλίου, την ημέρα που έπεσε το Boeing της Malaysia Airlines;
-Ήμουν σε ουκρανικό έδαφος, στην πόλη Ντιπροπετρόφσκ, στο χωριό Aviatorskoye. Εκεί βρίσκεται μια αεροπορική βάση. Την ημέρα εκείνη στη βάση βρίσκονταν μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα. Τα αεροσκάφη πετούσαν τακτικά σε αποστολές βομβαρδισμού, στρατιωτικά αεροπλάνα Su-25 βομβάρδιζαν το Ντόνετσκ και το Λουγκάνσκ. Αυτό κράτησε για μεγάλο διάστημα.
-Τα αεροσκάφη πετούσαν κάθε μέρα;
-Καθημερινά.
-Γιατί θεωρείς ότι αυτά τα αεροσκάφη μπορεί να σχετίζονται με την κατάρριψη του Boeing;
-Για πολλούς λόγους. Από τα οκτώ αεροσκάφη, τα οποία είχαν τη βάση τους εκεί, μόνο τα δύο διέθεταν πυραύλους αέρος-αέρος. Είχαν αφοπλιστεί.
-Γιατί; Συνέβαιναν μάχες μεταξύ μαχητικών αεροσκαφών;
-Όχι, τα αεροσκάφη ήταν εφοδιασμένα με πυραύλους για να προστατεύονται στον αέρα. Σε περίπτωση που χρειαζόταν. Κυρίως είχαν πυρομαχικά αέρος-εδάφους. NURS και βόμβες.
-Πες μας για τη 17η Ιουλίου.
-Τα αεροσκάφη πετούσαν τακτικά. Όλη ημέρα, από το πρωί. Το απόγευμα, περίπου μία ώρα πριν από την κατάρριψη του Boeing, τρία μαχητικά «σηκώθηκαν». Δεν θυμάμαι την ακριβή ώρα. Ένα από τα αεροσκάφη ήταν εφοδιασμένο με αυτούς με τους πυραύλους. Ήταν ένα Su-25.
-Το είδες με τα μάτια σου;
-Ναι.
-Πού βρισκόταν το οπτικό σου πεδίο;
-Στο σημείο αυτό. Δεν μπορώ να σας πω ακριβώς.
-Μπόρεσες να δεις τι ακριβώς βρισκόταν στους πυλώνες του αεροσκάφους; Υπάρχει περίπτωση να μπέρδεψες τους πυραύλους αέρος-αέρος με τους αέρος-εδάφους;
-Όχι, δεν θα μπορούσα να τα μπερδέψω. Διαφέρουν σε μέγεθος, φτέρωμα και χρωματισμό. Διαθέτουν κεφαλή καθοδήγησης. Είναι πολύ εύκολο να τους αναγνωρίσουμε. Τέλος πάντων, μετά από ένα σύντομο χρονικό διάστημα, μόνο ένα αεροπλάνο επέστρεψε, δύο καταρρίφθηκαν. Κάπου στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, μου είπαν. Το αεροπλάνο που ήρθε πίσω, ήταν εκείνο που διέθετε τους πυραύλους αέρος-αέρος.
-Επέστρεψε χωρίς τους πυραύλους;
-Χωρίς, ο πιλότος ήταν πολύ φοβισμένος.
-Γνώριζες τον πιλότο, τον είχες δει;
-Ναι.
-Μπορείς να μας πεις το όνομά του;
-Το επίθετό του ήταν Voloshin.
πιλοτος
-Ήταν μόνος του στο αεροσκάφος;
-Ναι, το αεροπλάνο είναι σχεδιασμένο για ένα άτομο.
-Γνωρίζεις το μικρό του όνομα;
-Vladislav νομίζω. Δεν είμαι σίγουρος. Σμηναγός Voloshin.
- Ο Σμηναγός Voloshin. Τι συνέβη μετά;
-Επέστρεψε χωρίς πυρά.
-Δεν υπήρχαν πύραυλοι;
-Όχι.
-Όταν επέστρεψε το αεροσκάφος δεν γνωρίζατε ακόμα για την κατάρριψη του Μπόινγκ, ωστόσο σου έκανε εντύπωση το ότι δεν είχε πλέον τους πυραύλους. Γιατί;
-Αυτοί οι πύραυλοι δεν περιλαμβάνονταν στο βασικό πακέτο πυρομαχικών. Χρησιμοποιούνταν μόνο κατόπιν ειδικής διαταγής. Τυπικά, αεροσκάφη με τέτοιο εξοπλισμό δεν επιτρεπόταν να πετούν. Γιατί οι πύραυλοι αυτοί δεν έπρεπε να μεταφέρονται συχνά στον αέρα. Ποτέ πριν δεν είχαν χρησιμοποιηθεί. Ουσιαστικά είχαν απορριφθεί. Όμως μία εβδομάδα πριν από το περιστατικό η χρήση των πυραύλων αυτών ανανεώθηκε αιφνιδίως. Και τέθηκαν πάλι σε λειτουργία. Δεν είχαν χρησιμοποιηθεί για χρόνια.
-Γιατί;
-Είχαν λήξει. Είχαν κατασκευαστεί επί Σοβιετικής Ένωσης. Ωστόσο, με ειδική εντολή, η ημερομηνία χρήσης τους επεκτάθηκε.
-Και εκείνη την ημέρα «φορτώθηκαν» στο αεροσκάφος;
-Πάντα ήταν «φορτωμένοι» στο συγκεκριμένο αεροσκάφος.
-Αλλά δεν πετούσε;
-Όχι, αλλά εκείνη την ημέρα πέταξε.
-Και επέστρεψε χωρίς αυτούς;
-Ναι…
-Τι άλλο θυμάσαι από εκείνη την ημέρα; Τι είπε ο πιλότος;
-Βγαίνοντας από το αεροπλάνο είπε το εξής: Δεν ήταν το σωστό αεροπλάνο. Βρέθηκε στο λάθος σημείο, τη λάθος στιγμή…
Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη ΕΔΩ.
Δείτε το βίντεο με τη συνέντευξη στα ρώσικα ΕΔΩ.

hellasforce.com

Σχόλια