Η εκλογή του Προέδρου Δημοκρατίας, σκαλοπάτι για μια νέα τετραετία Σαμαρά...



2012…Ζάππειο, Αντώνης Σαμαράς. 
Εφαρμοσμένη τρομοκρατία…φρούδες ελπίδες…παραπληροφορημένοι ψηφοφόροι…και η διακυβέρνηση πέρασε στα χέρια του.  
Δυόμισι χρόνια μετά, το μόνο που έσκισε ήταν το χαρτί με τα περίφημα 18 σημεία. 
Έκτοτε και για δυόμισι χρόνια κυβερνά ένα λαό μονίμως δακρυσμένο, από απελπισία, από θυμό…
από αξιοπρέπεια. Δάκρυα που γίνονται πυκνότερα τούτες τις ημέρες. Υπόλογη και η κοινοβουλευτική πλειοψηφία που αγωνιά μόνον για την βουλευτική αποζημίωση και τα λοιπά προνόμια. Σήμερα μιλούν για παράταση του χρόνου συνταξιοδότησης αυτοί που έχουν φροντίσει να συνταξιοδοτούνται μόνον με τέσσερα χρόνια βουλευτικής θητείας!!!

Το ψέμα και η εξαπάτηση των πολιτών έχουν αναδειχθεί σε επιστήμη

Το…σθένος που επιδεικνύει στην δήθεν διαπραγμάτευση προβάλλει λαμπρότατο στην φράση που του αποδίδει ο παραιτηθείς Υφυπουργός Εργασίας  Νίκος Νικολόπουλος αμέσως μετά την εκστόμισή της: «Όταν σας μιλάει η Τρόϊκα , θα πέφτετε στα τέσσερα…». Υπουργοί γίνονται μόνον όσοι διαθέτουν εύκαμπτη μέση.

Τώρα με την ίδια τρομολαγνία η  «Ελληνική Κυβέρνηση» έχει ήδη ξεκινήσει την προεκλογική της εκστρατεία. Για να κυβερνήσει για ακόμη 4 χρόνια.

Αυτός ήταν εξ’ αρχής ο στόχος.  Γνώριζαν ότι δεν θα εκλεγεί Πρόεδρος «Δημοκρατίας».

Ο πραγματικός τρόμος θα ξεκινήσει αμέσως μετά την απευκταία εκ νέου εκλογή Σαμαρά και των συν αυτώ.

Νέο μαύρο μέλλον μας περιμένει και μια Ελλάδα πεσμένη στα τέσσερα.

Το 1821 και το 1944 συνεργάτες των κατακτητών ακολουθούσαν την ίδια λογική. Τρομοκρατούσαν τον κόσμο για να μην ξεσηκωθεί. Αυτή ήταν η μοναδική «πρεμούρα» τους, γιατί οι ίδιοι ζούσαν πλουσιοπάροχα!!!

Τότε ο κίνδυνος σοβαρότατων αντιποίνων ήταν υπαρκτός. Και όμως οι Έλληνες ξεσηκώθηκαν! Η ιστορία δείχνει ότι όταν οι πολίτες αντιστέκονταν ΝΙΚΟΥΣΑΝ ΠΑΝΤΑ!

Μπορούμε και τώρα!

Θα υπήρχε σήμερα Ελλάδα, αν άνθρωποι με καθαρή σκέψη δεν αποφάσιζαν να εξεγερθούν…ν’ αντιταθούν απορρίπτοντας τα τρομοκρατικά διλήμματα των τότε συνεργατών των κατακτητών;    

Σήμερα βρισκόμαστε ένα βήμα πριν το λάθος του Ιουνίου του 2012, βρισκόμαστε στον προθάλαμο μιας νέας καταστροφικής τετραετίας . Το ίδιο κλίμα τρομοκρατίας. Τα ίδια ψέματα! Ο τρόμος διακατέχει τους δανειστές και τους Ευρωπαίους «συμμάχους». Το δήθεν Plan B της Ευρώπης, αφορά την ίδια όχι την Ελλάδα.

Σε τελική ανάλυση, αν είναι να πέσουμε, να πέσουμε όρθιοι και τώρα. Για να ξανασηκωθούμε γρηγορότερα. Διαφορετικά μας περιμένει αργός θάνατος, διάλυση του κοινωνικού ιστού, εξαφάνιση της κρατικής υπόστασης και νέος ραγιαδισμός.

Όποια αντιμνημονιακή κυβέρνηση εκλεγεί, όσα λάθη και να κάνει, είναι προτιμότερη από μια κυβέρνηση που βρίσκεται στα τέσσερα…με εντολή Πρωθυπουργού!!

Όντως οι Βουλευτές που θα καταψηφίσουν τον υποψήφιο «πρόεδρο της δημοκρατίας» έχουν ονοματεπώνυμο και διεύθυνση. Για να μπορέσουν οι πολίτες να περάσουν και να τους σφίξουν το χέρι, γιατί αντιστάθηκαν στην νέα κατοχή!!!
Ι.ΔΕΜΟΣ

Σχόλια