Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014

ΗΜΕΡΙΔΑ: ΝΑΙ στη «Δεύτερη Ευκαιρία Επιχειρηματικότητας» (βίντεο)

main_EEA_DEUTERI_EFKERIA_11.12.2014_____8_ 

 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 2014 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, εκδήλωση με θέμα «Δεύτερη Ευκαιρία Επιχειρηματικότητας» της οποίας χορηγός επικοινωνίας ήταν και το hellasforce.com

Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, αλλά και πλήθος απλών επιχειρηματιών-επαγγελματιών.

Στην εκδήλωση αναδείχτηκε η ανάγκη για άμεση αλλαγή του πτωχευτικού κώδικα στα πλαίσια της Δεύτερης Ευκαιρίας στους Έντιμους Επιχειρηματίες που έπεσαν έξω. Παρουσιάστηκαν οι θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Σύσταση Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρ.1500) θέσεις που επιβάλλουν έως τον Μάρτιο του 2015 τον διαχωρισμό των έντιμων από τους ανέντιμους πτωχεύσαντες και την διαγραφή των χρεών των έντιμων το πολύ σε τρία (3) χρόνια.
Όταν εκατοντάδες χιλιάδες Μικρομεσαίοι πτώχευσαν δεν μπορεί η Πολιτεία να κλείνει τα μάτια και να σφυρίζει αδιάφορα για αυτό το καυτό ζήτημα.
Την εκδήλωση χαιρέτισε ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.
Κύριοι ομιλητές για το θέμα ήταν ο κ. Γιώργος Φλωράς, μέλος του ΔΣ του ΕΕΑ, ο οποίος ανέλυσε τα επικρατούντα στη Ευρώπη και στη χώρα μας ΓΙΑ ΤΗ «Δεύτερη Ευκαιρία» καθώς και τις προτάσεις να μια αναμόρφωση του πτωχευτικού δικαίου, ο κ. Βερούτης Αγησίλαος Μηχανολόγος-Μηχανικός, Μικρομεσαίος Επιχειρηματίας, Αρθρογράφος, ο κ. Ζησιμάτος Γιώργος Επιχειρηματίας, τ. Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, μέλος ΔΣ ΕΣΕΕ και ο κ. Χατζηαναγνώστου Γιώργος Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Ακτιβιστής.
Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση της Κοινής Γνώμης, από ανθρώπους της Αγοράς:
1. για την Σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς τα Κράτη Μέλη για την Δεύτερη Ευκαιρία, που πρέπει να γίνει Νόμος του Κράτους έως τον Μάρτιο του 2015 και ορίζει διαχωρισμό των εντίμων από τους ανέντιμους και διαγραφή χρεών το πολύ εντός τριετίας
2. για τα ισχύοντα σήμερα (αδιέξοδα) στο Πτωχευτικό Δίκαιο στην Ελλάδα
3. για τις Αρχές του Small Business Act για τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την Δεύτερη Ευκαιρία σε προηγμένες Οικονομίες και τις προθέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης
4. για την ολοκληρωμένη πρόταση αλλαγής της νομοθεσίας για την Δεύτερη Ευκαιρία

Η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά μέσω διαδικτύου στον σύνδεσμο http://www.ustream.tv/channel/deuteri-eukairia επίσης το βίντεο θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο.
Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου, μεταξύ άλλων, ανέφερε:
«Όταν πριν ένα χρόνο περίπου, σαν Πρόεδρος του Ε.Ε.Α., άρχισα να μιλάω δημοσίως για την Δεύτερη Ευκαιρία, οι πολλοί με κοιτούσαν σαν ΟΥΦΟ.
Όταν μιλούσα για ΕΝΤΙΜΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ με ρωτούσαν: υπάρχει έντιμη πτώχευση?
Δίνω ένα παράδειγμα συνήθως για να γίνει κατανοητό το πρόβλημα:
Ένας άνθρωπος πουλούσε αυτοκίνητα και την δεκαετία του 2000 άνοιξε τρεις εκθέσεις αυτοκινήτου.
Με παρότρυνση των αυτοκινητοβιομηχανιών και των τραπεζών, επεκτάθηκε ανοίγοντας Φανοποιείο και Συνεργείο.
Ήρθε η Κρίση και οι πωλήσεις αυτοκινήτων κατέρρευσαν.

Ο επενδυτής έμεινε ξεκρέμαστος, αφού όταν αναπτύχθηκε δεν ήξερε τι πρόκειται να γίνει στην Ελλάδα.
Κατέρρευσε οικονομικά, σφραγίστηκαν οι επιταγές του, πτώχευσε ΧΩΡΙΣ ΔΟΛΟ.
Και όμως σήμερα όλοι τον κυνηγάνε ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΧΕ ΔΟΛΟ, όλοι θέλουν να τον κλείσουν φυλακή και φυσικά δεν μπορεί να εισφέρει στην Οικονομία αφού δεν μπορεί να ανοίξει ούτε περίπτερο. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ.
Ένας φίλος μου είπε:
«ρε Χατζηθεοδοσίου, η εταιρεία σου πάει μια χαρά, γιατί ασχολείσαι με τους πτωχευμένους και θέλεις να τους βάλεις πάλι στην αγορά. Άστους να φύγουνε να μείνουμε λιγότεροι και να έχουμε κέρδη».
Του εξήγησα τότε ότι:
Ας υποθέσουμε ότι όλοι οι συνάδελφοι που έπεσαν έξω, μένουν για πάντα εκτός αγοράς.
Η Οικονομία δεν μπορεί να στηριχθεί στην ύπαρξη ελάχιστων επιχειρήσεων.
Τι θα κάνει το Κράτος για να έχει φορολογικά έσοδα?
Θα πάρει περισσότερα από όσους μείνουν.
Τι θα γίνει με τον ανταγωνισμό?
Θα μειωθεί ραγδαία, θα δημιουργηθούν συγκεντρώσεις σε λίγους, ολιγοπώλια με ότι αυτό σημαίνει.
Ποιος θα απορροφήσει την τεράστια ανεργία?
Προφανώς όσοι απομείνουν δεν μπορούν και η βόμβα της ανεργίας θα σκάσει και θα μας πάρει όλους μαζί της.
Και τελικά του λέω, τι θα γίνουν οι εκατοντάδες χιλιάδες έμπειροι συνάδελφοι;
Ποιος θα τους συντηρήσει αυτούς και τις οικογένειές τους?
Και πάλι θα πληρώσουν όσοι υγιείς απομείνουν.

Στέκομαι ιδιαιτέρως στην λέξη ΕΜΠΕΙΡΟΙ.
Είναι τρελό αυτό που συμβαίνει.
Επαγγελματίες με εμπειρία δεκαετιών σήμερα μπήκαν στο περιθώριο και δεν μπορούν να εισφέρουν ούτε στην Οικογένειά τους αλλά ούτε και στην Οικονομία.

Οι έρευνες της ίδια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής λένε ότι αυτοί που δοκιμάζουν Δεύτερη φορά έχουν αυξημένες πιθανότητες επιτυχίας σε σχέση με αυτούς που ξεκινάνε για πρώτη φορά.
ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΕΙΡΟΙ. ΠΑΘΑΝΕ ΚΑΙ ΜΑΘΑΝΕ. Όχι όλοι, οι περισσότεροι.
Κι εμείς, σήμερα που καίγεται χώρα και θέλουμε πάση θυσία θέσεις εργασίας, αυτούς τους έμπειρους τους αφήνουμε στο περιθώριο, τους λέμε: αν θέλεις να επιχειρήσεις βρες έναν μπροστινό ή δούλεψε μαύρα ή φύγε στο εξωτερικό.

Ποιος από εμάς, όταν θέλει αν επιλέξει έναν συνεργάτη, ΑΓΝΟΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ? Κανείς, όλοι ενδιαφερόμαστε για την εμπειρία.
Όλοι εκτός της Πολιτείας στο επίπεδο της επιχειρηματικότητας.
Η Δεύτερη Ευκαιρία δεν είναι ζήτημα φιλανθρωπίας.

Η Δεύτερη Ευκαιρία δεν είναι θέμα εκκαθάρισης μιας επιχείρησης που έπεσε έξω.
Η Δεύτερη Ευκαιρία είναι πυλώνας της Ανάπτυξης μιας Οικονομίας.
Δεν είναι τυχαίο ότι οι κορυφαίες Οικονομίες παγκοσμίως έχουν προηγμένο Πτωχευτικό Δίκαιο και φυσικά οι έννοιες ΕΝΤΙΜΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ και ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ δεν τους είναι άγνωστες.

Το ΕΕΑ δεν ήθελε να περιοριστεί σε λόγια του αέρα και ευχολόγια.
Μελετήσαμε τέσσερις Πτωχευτικούς Κώδικες : ΑΓΓΛΙΑ, ΙΡΛΑΝΔΙΑ, ΒΕΛΓΙΟ, ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ.
Τέσσερις χώρες που διακρίνονται για τους αποτελεσματικούς Πτωχευτικούς Κώδικες.
Διαπιστώσαμε ότι κοιμόμαστε τον ύπνο του Δικαίου στην Ελλάδα.
Το γιατί είναι μεγάλη συζήτηση.
Το τι πρέπει να γίνει όμως είναι ξεκάθαρο.

Όπως θα σας παρουσιάσουν οι εκλεκτοί ομιλητές της σημερινής εκδήλωσης, η ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΑΙΤΕΙ να αλλάξει το Πτωχευτικό Δίκαιο στην Ευρώπη και να διακρίνονται άμεσα οι ΕΝΤΙΜΟΙ από τους ΑΝΕΝΤΙΜΟΥΣ πτωχεύσαντες.
Το τονίζω, Η ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΑΙΤΕΙ, δεν κάνει συζήτηση.

Ήδη, με την Σύστασή της, που θα σας παρουσιάσουν στην συνέχεια, ζητάει έως τον Μάρτιο του 2015 να νομοθετήσουν όλοι την ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ. Δηλαδή να διακρίνουν ΕΝΤΙΜΟΥΣ από ΑΝΕΝΤΙΜΟΥΣ και να προχωρήσουν σε ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΩΝ στους ΕΝΤΙΜΟΥΣ.
Και πραγματικά δεν κατανοώ αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα.
Η μεν ΕΥΡΩΠΗ με τον μανδύα της ΕΝΩΣΗΣ που θέλει να έρθει η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΠΑΙΤΕΙ την Δεύτερη Ευκαιρία από ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΜΕΛΗ.
Όταν όμως η ΕΥΡΩΠΗ αλλάζει κουστούμι και γίνεται ο ΔΑΝΕΙΣΤΗΣ, η ΤΡΟΙΚΑ, τότε δεν συζητάει αυτά που απαιτεί από την άλλη πλευρά αλλά κάθεται και λεει για αποπληρωμή δανείων, αντιδράει έντονα στις 100 δόσεις και γενικά αγνοεί πλήρως αυτά που η ίδια ευαγγελίζεται.

Τελικά ποια Ευρώπη να πιστέψουμε;
Αυτή η ΕΥΡΩΠΗ που θέλει ΑΝΑΠΤΥΞΗ και αναγνωρίζει την αξία των επιχειρηματιών που απέτυχαν, για οποιονδήποτε λόγο ;
Η ή ΕΥΡΩΠΗ αυτή που θέλει ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΚΩΝ και το μόνο που την νοιάζει είναι να εισπράξει πάση θυσία τα χρωστούμενα ;
Το Ε.Ε.Α. είναι μπροστά στην προσπάθεια να μάθει η Κοινωνία το τι συμβαίνει σε άλλες χώρες, το τι θέλει η Ευρώπη, το τι είναι συμφέρον για την χώρα μας σχετικά με την ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ.
Ήδη οι προτάσεις μας έχουν αποσταλεί εδώ και καιρό στην Πολιτική Ηγεσία και περιμένουμε, τουλάχιστον, να μας καλέσουν να τους αναλύσουμε τις θέσεις μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.