'Ανθρωποι της καθημερινότητας έχασαν τα λεφτά τους...από το κούρεμα των ομολόγων

Στοιχεία που "αποκαλύπτουν" ότι στην πραγματικότητα οι άνθρωποι που έχασαν τις αποταμιεύσεις τους με το κούρεμα των ομολόγων, δεν είναι θεσμικοί επενδυτές αλλά "άνθρωποι της καθημερινότητας και εκπρόσωποι της μεσαίας τάξης", έδωσε για πρώτη φορά ο Σύλλογος Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων. 
Μπορεί η κυβέρνηση να ξέχασε παλαιότερες υποσχέσεις της για την αποζημίωση
των 15.000 ομολογιούχων που έχασαν παραπάνω από τα μισά λεφτά τους με το PSI το 2012, αυτοί όμως δεν ξεχνούν τι υπέστησαν.
Ο Σύλλογος Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου ανακοίνωσε ότι «οι μικροομολογιούχοι δεν υπήρξαν θεσμικοί επενδυτές, ή διαχειριστές χαρτοφυλακίων, παρόλο που το επίσημο κράτος τους αντιμετώπισε ως τέτοιους, με την ένταξη τους στο PSI. Αντίθετα, είναι άνθρωποι της καθημερινότητας, μικρομεσαίοι αποταμιευτές, εκπρόσωποι της άλλοτε ευημερούσας μεσαίας τάξης».
Για πρώτη φορά δίνουν στοιχεία για την οικονομική και οικογενειακή κατάσταση των μελών τους που βρέθηκαν σε δυσχερέστατη θέση, αφού κατ' ουσίαν αυτό που έχασαν ήταν οι αποταμιεύσεις τους.

Όπως ανακοίνωσαν:


  • Το 30% χρωστάει σε τράπεζες και στο δημόσιο και δηλώνει απόλυτη αδυναμία να ανταποκριθεί.
  • Το 56% έχει δύο ή περισσότερα παιδιά
  • Το 63% στηρίζει τα παιδιά του οικονομικά, καθώς είτε είναι άνεργοι είτε ακόμη σπουδάζουν.
  • Το 39%, αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας.
  • Το 8% εξ αυτών, ταλαιπωρείται από κάποιου είδους σωματική αναπηρία.
  • Το 40% βρίσκεται στη δύση της ζωής του, καθώς είναι πλέον συνταξιούχοι.
  • Ο μέσος όρος ηλικίας των μικρομολογιούχων είναι τα 61 έτη.
  • Το 56% των φυσικών προσώπων που δάνεισαν με τις οικονομίες του το ελληνικό κράτος ζει στην Αθήνα
  • Το 88%, ουδέποτε ενημερώθηκε από την τράπεζα για το υψηλό ρίσκο της αποταμίευσης σε ομόλογα, με τη γνωστή κατάληξη.
Κατόπιν αυτών εύχονται με την ανακοίνωση τους... «Καλά Χριστούγεννα» στην κυβέρνηση.

Σχόλια

  1. Ναι βέβαια εδω ειναι σαφές οτι εχασαν, κυρίως, μικροομολογιούχοι.
    Ομως και σε αλλες περιπτώσεις πχ Αργεντινή το σενάριο εχει ως εξης. Μια Κυβέρνηση δανειζεται κεφάλαια απο τις Αγορές. Οι Αγορές δεν ειναι οπως φαντάζεται ο κόσμος Νεφελίμ με μορφή Σορος, ειναι επενδυτικά κεφάλαια που συμμετασχουν Συνταξιοδοτικά Ταμεία, Πλουσίοι Επενδυτές πχ Σταθάκης, Παπαδημούλης, Σαουδάραβες ή Κινέζοι ΠολυΕκκατομυριούχοι ή καθημερινοί άνθρωποι με 10000 ευρώ (κυρίως) . Η αναφερόμενη Κυβέρνηση παίρνει το "ζεστό" χρήμα και το χρησιμοποιεί. Πως το χρησιμοποιεί ? Υπερτιμολογήσεις δημοσίων έργων, Θαλασσοδάνεια σε νεκρές επιχειρήσεις ημετέρων, διορισμούς ψηφοφόρων κλπ Ελαχιστα σε παραγωγικές διαδικασίες.Σας θυμίζει τίποτα? Φυσικά οταν ερχεται η ώρα αποπληρωμής δεν τα έχει. Τοτε επιστρατεύει τα συνθήματα οτι οι "Κερδοσκόποι θέλουν να ποιούν το αίμα του Λαου" και τα γνωστά. Το επόμενο στάδιο ειναι το κούρεμα. Προσέξτε δεν ζηταει πίσω απο αυτούς που καρπώθηκαν τα χρήματα αλλά απο αυτούς που δεν ειδαν σεντ. Δηλ. Με λίγα λόγια "μαζι τα φάγαμε". Μετά αρχίζουν τα δακρύβρεκτα, αλλα ειναι αργά πιά η χώρα ειτε μπαίνει σε Διεθνή απομόνωση ειτα σε Μνημόνια.
    Τα συμπεράσματα δικά σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.