Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου 2014

Όταν το νέο μνημόνιο...βαπτίζεται τεχνική παράταση..

Την τεχνική παράταση του ελληνικού προγράμματος για λίγες βδομάδες αναμένεται να αποφασίσει σύμφωνα με αξιωματούχο της Ευρωζώνης, την προσεχή Δευτέρα το Εurogroup με δεδομένη την ασφυκτική πίεση του χρόνου. Σύμφωνα πάντα με τον αξιωματούχο της ευρωζώνης οι συζητήσεις τρόικας και κυβέρνησης συνεχίζονται
και είναι επικεντρωμένες στο δημοσιονομικό, ωστόσο ο ίδιος δεν θεωρεί ως πιθανότερο σενάριο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης μέχρι την Κυριακή.
Στην περίπτωση αυτή, που είναι και η πιθανότερη εξέλιξη, τη Δευτέρα οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα αποφασίσουν την τεχνική παράταση του υφιστάμενου προγράμματος προσδιορίζοντας και την χρονική της διάρκεια που θα είναι περιορισμένη.
Να τα βρουν τρόικα και Αθήνα
Προς μια παράταση του προγράμματος κινείται το Eurogroup
Προς μια παράταση του προγράμματος κινείται το EurogroupΜε την τεχνική παράταση, που θα πρέπει να επικυρωθεί από πέντε εθνικά κοινοβούλια μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου, δηλαδή πριν διακόψουν τις εργασίες τους για τις γιορτές των Χριστουγέννων, διασφαλίζεται η συνέχιση της παροχής φθηνής ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Από εκεί και πέρα και αφού ολοκληρωθεί η αξιολόγηση θα ξεκινήσει η συζήτηση για την επόμενη μέρα και την ενισχυμένη πιστωτική γραμμή. Αυτό θα μπορούσε να γίνει και εντός του Ιανουαρίου ανέφερε ο αξιωματούχος.
Πάντως, ο αξιωματούχος παρότρυνε την τρόικα και την κυβέρνηση να ολοκληρώσουν τις συζητήσεις τις επόμενες μέρες, επισημαίνοντας ότι οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών επικεντρώνονται στο δημοσιονομικό σκέλος του προγράμματος. Τόνισε επίσης ότι πολλές χώρες επιθυμούν στην επόμενη συμφωνία για την πιστωτική γραμμή να συμμετάσχει και το ΔΝΤ. Και η Ελλάδα αποδέχεται πλέον την συμμετοχή. Nίκος Μπέλλος, Βρυξέλλες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.