Φώτης Κουβέλης μεταβατικός πρωθυπουργός, Καραμανλής πρόεδρος το πιο πιθανό σενάριο..;;


Γράφει η δική σας kalinda
Τις πρώτες μέρες που ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του κ.Σταυρου Δήμα οι πρωτοι υπολογισμοί έδιναν αποτέλεσμα 172 με 175 βουλευτες που θα ελεγαν ΝΑΙ στην εκλογή του και η δυσκολία ήταν να βρεθούν επιπλέον 5, 6 βουλευτές στην τρίτη ψηφοφορία για να συμπληρωθεί ο μαγικός αριθμος των 180.

Ολα τα συστημικά μέσα μιλαγαν για 170 βουλευτες τουλαχιστον στις 2 πρώτες ψηφοφορίες που θα ελεγαν ΝΑΙ.
Οσο περνουσαν οι μερες ο πήχης έπεφτε στους 168, 165, 162.
Το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας ήταν τελικά 160 μονο ΝΑΙ.
Είναι δυνατόν να επεσαν ΟΛΟΙ εξω στις εκτιμήσεις τους για 172 με 175 βουλευτές; ή μήπως συνέβη κάτι άλλο; Πως γίνεται π.χ. βουλευτες όπως ο Μελάς που εφυγε απο το κόμμα του για να ψηφίσει πρόεδρο ξαφνικά να καταψηφίζει; Πόσο στημένη ήταν η ψηφοφορία ώστε να βγάλει ένα αποτέλεσμα που θα δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις χωρίς να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές;
Ήδη άρχισαν οι πρώτες φωνες στη ΝΔ που μιλούν για αλλαγη υποψηφιότητας. Χαρακτηριστικό είναι το tweet του κ.Στυλιανίδη που δείχνει πως πρέπει να παρεμβει ο Κώστας Καραμανλής.stylianidis ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ HF ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ
Και υπάρχει και ο κ. Βενιζέλος που επανέλαβε εκ νέου την πρόταση για συναινετική εκλογή ΠτΔ λέγοντας ότι δεν απευθύνεται μόνο ή κυρίως στους ανεξάρτητους βουλευτές και τη συνείδηση του κάθε βουλευτή, αλλά απευθύνεται πάντα πρώτιστα στα κόμματα του δημοκρατικού τόξου «και η απάντηση που έχουμε λάβει είναι «δεν μας ενδιαφέρει τίποτα, εκλογές τώρα».
Η φράση «να τα συζητήσουμε όλα» φούντωσε εκ νέου τα σενάρια των πολιτικών πρωτοβουλιών που μπορεί να αναλάβει η κυβέρνηση ή προσωπικά ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος τις τελευταίες εβδομάδες φαίνεται να διαδραματίζει ένα ιδιαίτερο ρόλο και όχι σε απαραιτήτως σε σύμπτωση απόψεων με το Μέγαρο Μαξίμου.
Το σενάριο που ακούγεται ως πιο πιθανό τις τελευταίες ώρες ειναι:
εκλογή ΠτΔ, σχηματισμός κυβέρνησης ειδικού σκοπού και εκλογές μέσα το 2015.

Το όνομα του μεταβατικού πρωθυπουργού που έχει πέσει στο τραπέζι ειναι αυτό του Φώτη Κουβέλη ώστε να ψηφίσουν οι βουλευτές του πρόεδρο και υπάρχει και η πρόταση να αποσυρθεί ο Σταυρος Δήμας υπέρ του Κώστα Καραμανλή ώστε να ικανοποιηθούν οι δεξιογεννείς βουλευτές που θα κληθούν να στηρίξουν ένα αριστερό πρωθυπουργό.
kouvelis1

Το ονομα του κ.Κουβέλη δεν ακούγεται τυχαία, ο κ.Κουβέλης ήταν ο πρώτος αριστερός που έγινε υπουργός το 1989 στη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, ( την εποχή του βρώμικου ’89 όπως την έλεγε το ΠΑΣΟΚ ). kouvelis3
Υ.Γ. Το πιο πονηρό στη ψηφοφορία για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ήταν οι επιλογές που είχαν οι βουλευτές, ή θα έλεγαν το ονομα του υποψήφιου αν συμφωνούσαν ή θα φώναζαν ΠΑΡΩΝ αν διαφωνούσαν ή δεν ήθελαν να ψηφίσουν τίποτα. Με αυτό τον τρόπο κάποιος που εχει ψηφίσει αρνητικά στην εκλογη προέδρου και θα θέλει στις επομενες ψηφοφορίες να ψηφίσει ΝΑΙ για πρόεδρο στα ματια του κοσμου θα μεταβει απο το ΠΑΡΩΝ στο ΝΑΙ και οχι απο το ΟΧΙ στο ΝΑΙ, για να μη δείχνει πως εκανε κολοτούμπα.

hellasforce.com

Σχόλια