ΣΟΒΑΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ ;

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Σοβαρό επεισόδιο έγινε το πρωί, 27/12, στην θαλάσσια περιοχή των Ιμίων σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής σελίδας της τουρκικής εφημερίδας, Radikal.
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα,
δυο πλοία της ελληνικής ακτοφυλακής πλησίασαν στην περιοχή των Ιμίων όπου τρία τουρκικά αλιευτικά αλίευαν παράνομα μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Τα τουρκικά αλιευτικά αναγκάστηκαν με την πίεση των πλοίων της ελληνικής ακτοφυλακής να οπισθοχωρήσουν και να προσαράξουν στην τουρκική βραχονησίδα, Çavuş adası, ενώ είχαν ειδοποιηθεί τα πλοία της τουρκικής ακτοφυλακής που έσπευδαν στο επίμαχο σημείο.

Όπως ισχυρίζεται η τουρκική εφημερίδα, τα πλοία της ελληνικής ακτοφυλακής που εντοπίστηκαν και από τα τουρκικά ραντάρ, μετά την επέμβαση των τουρκικών «ειδικών» πλοίων αναγκαστήκαν να απομακρυνθούν από την θαλάσσια περιοχή των Διδύμων. Η τουρκική επέμβαση έγινε από ένα «ειδικό» σώμα που έχει σχηματιστεί ειδικά για αυτές τις περιστάσεις.

Στην επιστροφή τους στον ναύσταθμο του Aksaz, οι Τούρκοι ανέφεραν πως η αποστολή τους, δηλαδή η δια βίας απομάκρυνση των ελληνικών πλοίων της ακτοφυλακής εστέφθη με απόλυτη επιτυχία.
Ανεξάρτητα αν όλα αυτά είναι στην ουσία τουρκικές παλάβρες, γεγονός είναι ότι την περίοδο αυτή όπως κάθε χρόνο διεξάγεται μεταξύ ελληνικών και τουρκικών αλιευτικών ο λεγόμενος «πόλεμος της τσιπούρας» και η θαλάσσια περιοχή των Ιμίων είναι στο προσκήνιο. Άλλωστε να μην ξεχνάμε ότι και το 1996 η κρίση είχε ξεσπάσει ακριβώς αυτή την περίοδο.
Φαίνεται πως οι Τούρκοι δεν ξεχνούν τον καλό τους εαυτό και σε κάθε ευκαιρία προσπαθούν να επιβάλλουν τις παράνομες διεκδικήσεις τους στο ελληνικό Αιγαίο.
Το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε ;
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

nikosxeiladakis.gr

Σχόλια