Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΑΝ ΘΕΛΕΙ ΜΠΟΡΕΙ



Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου            

            Ο Ζοζέ Σόκρατες κυβέρνησε την Πορτογαλία από τον Μάρτιο του 2005 έως τον Ιούνιο του 2011. Ήταν ο Πρωθυπουργός που “έδεσε” την Πορτογαλία στα δεσμά του Μνημονίου. Όμως, ο Σοσιαλιστής ηγέτης και το κόμμα του κατατροπώθηκαν στις εκλογές του Ιουνίου 2011 υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης στη χώρα και τον απόηχο των δυσβάσταχτων μέτρων που επέβαλαν στην κοινωνία της. 

            Ωστόσο, το γεγονός πως υπήρξε Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας επί 6 χρόνια, δεν ενόχλησε δι΄ όλου την Δικαιοσύνη της χώρας να του απαγγείλει βαρύτατες κατηγορίες για διαφθορά, ξέπλυμα χρήματος και φοροδιαφυγή. Μετά την απαγγελία των κατηγοριών οι δικαστικές αρχές διέταξαν την προφυλάκισή του. Η απόφαση πάρθηκε μετά από τριήμερη ανακριτική διαδικασία. Μαζί με τον Σόκρατες συνελήφθησαν και άτομα του περιβάλλοντός του, όπως ο οδηγός του που κατηγορείται πως μετέφερε για λογαριασμό του Σόκρατες μεγάλη ποσότητα μετρητών στο Παρίσι. Εκεί όπου ο “σοσια-ληστής” Σόκρατες “χαιρόταν” τα κλοπιμαία, αντίθετα με τον λαό του, που μεγάλο μέρος αυτού πένεται και δυστυχεί.
            Και ενώ αυτά συμβαίνουν στην κοντινή μας Πορτογαλία, εδώ στην Ελλάδα οι Πρωθυπουργοί της χώρας είναι μονίμως στο απυρόβλητο. Δεν τους αγγίζει ο Νόμος. Δεν τολμά καμιά μα καμιά δικαστική αρχή να τους καλέσει έστω ως μάρτυρες. Δεν τολμά καμιά Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής να τους φωνάξει για να καταθέσουν. Είναι σαν μουσειακά εκθέματα ανυπολόγιστης αξίας. Έχουν διά βίου παχυλή σύνταξη και προνόμια με τα οποία στην σημερινή εποχή θα μπορούσαν να ζήσουν πολλές ελληνικές οικογένειες. Έχουν την πρωτοκαθεδρία σε όλες τις εκδηλώσεις. Σε παρελάσεις, δοξολογίες, κοινωνικές εκδηλώσεις και αλλαχού. Και κατά την μεταφορά τους, μια κουστωδία αστυνομικών τους προστατεύει, αντίθετα από τους Έλληνες πολίτες που είναι έρμαια στους κάθε λογής απατεώνες, κλέφτες και εγκληματίες. Και το σπουδαιότερο είναι πως εάν το θέλουν, είναι εφ΄ όρου ζωής Βουλευτές. Γιατί, η συμμετοχή τους σε οποιοδήποτε ψηφοδέλτιο κόμματος δεν χρειάζεται σταυροδοσία!! Βλέπετε, το διεφθαρμένο πολιτικό μας Σύστημα τους έχει ανακηρύξει σε καίσαρες, αυτοκράτορες ή φύλαρχους σε μια χώρα ιθαγενών!! Όπως το ίδιο το διεφθαρμένο πολιτικό Σύστημα, έχει φροντίσει με νόμο για την απόλυτη ασυλία του από παραβατικές πράξεις, υποκαθιστώντας τον φυσικό Δικαστή!!
            Πάρα ταύτα, τρανότερο και ελεεινότερο παράδειγμα, ενός τέτοιου Πρωθυπουργού, είναι ο Κώστας Σημίτης. Είναι ο Πρωθυπουργός της Εθνικής προδοσίας των Ιμίων. Είναι ο Πρωθυπουργός που παρέδωσε στους Τούρκους τον ηγέτη των Κούρδων, Αμπντουλάχ Οτσαλάν. Είναι ο Πρωθυπουργός της μεγάλης ληστείας του χρηματιστηρίου και της μαύρης προπαγάνδας για την αγορά των ομολόγων του Δημοσίου. Είναι ο Πρωθυπουργός της μεγάλης καταλήστευσης και κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος στην Ολυμπιάδα του 2004, της μόνης Ολυμπιάδας που ποτέ δεν έγινε απολογιστικό της έργο. Γιατί, εάν ποτέ γίνει θα πάει φυλακή η μισή Ελλάδα. Είναι ο Πρωθυπουργός που μας έβαλε στην ΟΝΕ παραποιώντας τα πραγματικά οικονομικά στοιχεία της χώρας και έτσι, εκτίναξε το “ματσάκι” του μαϊντανού από την αξία της μιας δραχμής, σε μισό ευρώ (170 δρχ.). 


            Αυτού του Πρωθυπουργού, οι πιο έμπιστοι άνθρωποί του (Μαντέλης και Τσουκάτος) παραδέχτηκαν πως αμάρτησαν για το παιδί τους και το κόμμα τους (ΠΑΣΟΚ). Παραδέχτηκαν πως “λαδώθηκαν” από τα “μαύρα ταμεία” της γερμανικής πολυεθνικής εταιρείας Siemens. Ειδικότερα, ο Θεόδωρος Τσουκάτος, ο σύμβουλος εξ απορρήτων του Σημίτη, ο στενότερος συνεργάτης του, “ο Στρατηγός” του, όπως ονομαζόταν την εποχή της παντοδυναμίας του, αποδέχτηκε πως πήρε από τα “μαύρα ταμεία” της Siemens 1 εκ. γερμανικά μάρκα και τα παρέδωσε στο κόμμα. Σύμφωνα λοιπόν, με την πρόταση του αναπληρωτή οικονομικού εισαγγελέα, Γαληνού Μπρη ο Θεόδωρος Τσουκάτος κατηγορείται για τέλεση κακουργήματος άμεσης συνέργειας σε παθητική δωροδοκία (Ν. 1680/50 περί καταχραστών του Δημοσίου). Όμως, ο εν λόγω εισαγγελέας δεν δέχεται τον ισχυρισμό του Τσουκάτου – πως δηλαδή αυτό το ποσό το έδωσε στο κόμμα – από την στιγμή που από τα επίσημα οικονομικά στοιχεία του ΠΑΣΟΚ δεν προκύπτει κάτι τέτοιο. Που σημαίνει πως το ΠΑΣΟΚ “έδωσε” στεγνά τον πρώην αξιωματούχο του!!


            Όταν λοιπόν, οι πιο έμπιστοι άνθρωποι του Σημίτη έλαβαν βρώμικο χρήμα από τα “μαύρα ταμεία” της Siemens, ο γερμανοαναθρεμμένος Σημίτης δεν γνώριζε τίποτε; Γιατί το εκμαυλισμένο πολιτικό Σύστημα τον προστατεύει μέχρι σήμερα; Γιατί δεν τόλμησε να τον καλέσει η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνούσε το μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο χρηματισμού πολιτικών προσώπων, δηλαδή της Siemens, παρ΄ ότι είχε τεθεί τέτοιο αίτημα και όλοι οι Βουλευτές που μετείχαν αυτής, φρόντισαν να πετάξουν την “καυτή πατάτα” από τα χέρια τους; Γιατί δεν τον κάλεσε να καταθέσει καμιά δικαστική αρχή; Εν τέλει ας ευχηθούμε να θελήσει να “κελαηδήσει” ο Τσουκάτος για να πάρει και άλλους στον “τάφο” του. Και όχι όπως ο Τσοχατζόπουλος που συνεχίζει να ποιεί την νήσσα.
            Από την στιγμή μάλιστα, που δυο από τους πρωτεργάτες του σκανδάλου της Siemens, οι Χριστοφοράκος και Καραβέλας, “πέταξαν” σαν τα πουλάκια με τις ευλογίες των δικαστικών αρχών και της Πολιτείας. Έτσι, εκείνοι που θα μπορούσαν - και έχουν όλα τα αποδεικτικά στοιχεία – να μιλούσαν και να καταδείκνυαν όλα εκείνα τα ρεμάλια που ασχολήθηκαν με την πολιτική προκειμένου να εξασφαλίσουν άνετη ζωή για τους ίδιους και τους απογόνους τους μέσω βρώμικων “χορηγιών”, φρόντισαν κάποιοι να τους εξασφαλίσουν την αφωνία. Για την ιστορία, οι κύριοι αυτοί την κοπάνησαν επί Πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή και υπουργού των Εξωτερικών της κ. Ντόρας Μπακογιάννη.  
            Γι΄ αυτό ευχόμαστε, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων να υλοποιήσει την πρόταση του αναπληρωτή οικονομικού Εισαγγελέα, Γαληνού Μπρη και να καθίσει στο εδώλιο όλους εκείνους που έβαλαν βαθιά το χέρι στο βάζο με το μέλι και η διαδικασία να προχωρήσει με πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς και όχι να χρειασθούν 5 και πλέον χρόνια, όπως χρειάστηκαν από την πρώτη απολογία του Θεόδωρου Τσουκάτου την 1 Ιουλίου 2009. 
            Γιατί δυστυχώς, κάθε μέρα που περνάει αυτή η σημερινή μειοδοτική κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, η απόλυτα υποταγμένη στα κελεύσματα και τις προσταγές των δανειστών – τοκογλύφων της τρόικας, βυθίζεται όλο και περισσότερο στο βάραθρο των ατέρμονων υποσχέσεών της για το τέλος της κρίσης και της ανατολής μιας καλύτερης ημέρας. Γιατί, κάθε μέρα που περνάει, διά μέσω αυτής της ατελέσφορης πολιτικής της δικομματικής κυβέρνησης, όλο και περισσότεροι Έλληνες εισέρχονται στο κλαμπ των φτωχών. Όλο και περισσότεροι χάνουν την υπομονή τους και την αντοχή τους στην προσπάθεια της επιβίωσης. Όλο και περισσότεροι χάνουν την εμπιστοσύνη τους στους θεσμούς.
            Έτσι, ίσως η μοναδική ελπίδα του λαού μας να είναι η Ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη. Εκείνη, που πρέπει να αποδώσει τις ευθύνες σε όλους τους άρπαγες του υστερήματος του ελληνικού λαού, όσο ψηλά και να βρίσκονται!!
            Γιατί, δεν είναι δυνατόν να μην μπορούμε να γίνουμε Πορτογαλία. Γιατί, πιστεύω πως είναι απόλυτα εφικτό, πως εάν το θέλει η ελληνική Δικαιοσύνη τότε και το μπορεί.
            Άλλωστε, είναι ο τελευταίος θεματοφύλακας του λαού μας. Ας μην τον απογοητεύσει και τον προδώσει και αυτή!! Ο λαός μας αναζητεί νέο Τερτσέτη και νέο Πολυζωίδη. Πιστεύω πως στις ημέρες μας υπάρχουν πολλοί!!!                           

Σχόλια