ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΟΡΘΟ-ΛΟΓΙΣΜΟΙ, ΜΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ…!



Του Γιώργου Νούτσου
Ακόμη το τοπίο για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας δεν έχει ξεκαθαρίσει. 
Οι πολίτες άναυδοι γίνονται καθημερινά μάρτυρες απίστευτων γεγονότων ! 
Τόσο μεγάλο σε έκταση και συχνότητα πολιτικό «ξεκατίνιασμα» δεν έχω ξαναζήσει και βέβαια, αυτό είναι κάτι που κανέναν δεν τιμά !
Η συγκυβέρνηση πασχίζει με νύχια και δόντια να κρατηθεί στην εξουσία.
Δεν το ομολογεί, πως στόχος και διακαής πόθος της είναι μόνο αυτός, προτάσσοντας το κατ αυτήν, «καλό της χώρας» !!! Πότε όμως οι μύχιοι ιδιοτελείς πόθοι αποκαλύπτονται ; Ποτέ… Κι αυτό είναι γνωστό στους παροικούντες στην Βαβέλ της απόλυτης υποκρισίας !
Η αξιωματική αντιπολίτευση από την άλλη, έρμαιο της μωροφιλόδοξης και ασυγκράτητης, βαθιάς επιθυμίας της να κυβερνήσει ! Άλλο θέμα το, πώς θα κυβερνήσει, με ποιούς θα το κάνει, με ποιό συγκεκριμένο σχέδιο θα το πετύχει και κυρίως με ποιες εθνικές προτάξεις και στόχους!
Οι υπόλοιποι της αντιπολίτευσης, άδουν γενικώς και αορίστως προς κάθε κατεύθυνση, στήνουν σενάρια, εμμένουν πεισματικά στο δικό τους «νερό του Καματερού», κατακεραυνώνουν και διεκδικούν την ψήφο των πολιτών, τάζοντας τα πάντα, με την απόλυτη βεβαιότητα, πως ποτέ δεν πρόκειται να λογοδοτήσουν γι αυτά, πολύ απλά, γιατί ποτέ, δεν πρόκειται να κυβερνήσουν !
Και πίσω από όλα αυτά, εμείς ! Ένας κόσμος αποκαμωμένος και προδομένος απ όλους, που διάγει βίο μαρτυρικό, επειδή, αυτόν, του σχεδίασαν και του επέβαλαν, με τη βοήθεια φυσικά των ανώριμων, απαίδευτων και άτολμων εθνικών μας εκπροσώπων.
Ζούμε καταστάσεις έξω από κάθε λογική. Όπου το μαύρο και το άσπρο περίτεχνα και δόλια συμπλέκονται, ακριβώς για να μη μπορεί ο κοινός νους να αξιολογήσει, να προβληματιστεί, να κρίνει και να πάρει θέση. Και πίσω από όλα αυτά, ο βρώμικος πόλεμος ενός «οργουελικού» παρασκηνίου, πιο νοσηρός από οτιδήποτε άλλο, καθώς μέσα από καταστροφολογίες και πιθανολογούμενες εικόνες αποκάλυψης, προσπαθούν να αποτρέψουν ό,τι πιο υγιές σε μια δομημένη κοινωνική και πολιτική εξελικτική πορεία… Την συνέχεια των πραγμάτων την άλλη μέρα, χωρίς ίσως κάποιους από αυτούς… Την άλλη σκέψη, ιδέα ή πολιτική, που θα μπορούσε να αποδομήσει με επιτυχία, ότι ατυχές βιώνουμε ίσα με τώρα.
Προσωπικά δεν πιστεύω στο αλάθητο κανενός ! Όχι μόνο του Σαμαρά ή του Τσίπρα, αλλά ούτε καν στο δικό μου. Ούτε και στο αλάθητο των πιο έμπιστων ανθρώπων μου, ούτε ακόμα και σ αυτό το περιώνυμο αλάθητο του Πάπα !!! Πιστεύω όμως απόλυτα στην χωρίς κενά εξέλιξη της ζωής μας. Αυτής που απεχθάνεται κίβδηλες αυθεντίες, που εκφράζουν ίσως ότι πιο σκληροπυρηνικό, απαρχαιωμένο και αντιδραστικό υπάρχει. Αυτής, που ανάγει το ανθρώπινο στοιχείο, ως υπέρτερο όλων των άλλων, ανάγοντας ταυτόχρονα σε βασικά στοιχεία της ύπαρξής μας ό,τι προάγει το πνεύμα,  την καλλιέργεια,  τις αξίες του ανθρωπισμού, τον υλισμό εκείνο, που είναι απλά αναγκαίος για να εξασφαλίσει μια ποιοτική, ισότιμη, αλληλέγγυα, δίκαιη συμπόρευσή μας επί γης !
Όλα όσα ακροθιγώς μόνο αναφέρω, θεωρώ γίνεται απόλυτα αντιληπτό, πως δεν έχουν σε τίποτα να κάνουν με την πραγματικότητα που βιώνουμε στη χώρα μας ! Όπου οι υπερφίαλες, αλαζονικές συμπεριφορές των ηγητόρων μας, εδώ και πολύ καιρό, υπερέβησαν τα εσκαμμένα !  Με τακτικές γκαιμπελικές και μαφιόζικες συνάμα, που παραπέμπουν όχι σε οργανωμένα πολιτικά σύνολα, αλλά σε υπόκοσμο ενδεδυμένο του λεοντή του θεσμικού παράγοντα…!!!
ΟΙ εκβιασμοί, οι παρακολουθήσεις, οι χρηματισμοί, το νοσηρό παρασκήνιο,  οι ανακολουθίες, τα συνειδητά ψέματα, η εξαγορά συνειδήσεων, η υπάνθρωπη, απάνθρωπη, τυχοδιωκτική και ιδιοτελής καθαρά προσέγγιση αμιγώς εθνικών ζητημάτων - σε βάρος φυσικά των δεύτερων και προς δόξαν των πρώτων - ακόμα και αυτή η φονική δράση λίγο μόνο καιρό πριν, ακραίων στοιχείων, καταδεικνύουν περίτρανα τον τραγέλαφο του σαθρού πολιτικού και κοινωνικού συστήματος που βιώνουμε και που καλούμαστε με την επιλογή, ψήφο και στήριξή μας να συνεχίσουμε να υπηρετούμε…!
Προσωπικά, αδυνατώ να συμπράξω ! Όχι άλλο πια ! Κι έχει να κάνει αυτή μου η θέση με την απόλυτη πεποίθηση μου, πως αν ελάχιστα ψήγματα αντίδρασης μας έχουν απομείνει, είναι καιρός τώρα και μόνο τώρα , να εκφραστούν !
Οι προτάξεις της παγκοσμιοποίησης, που προφανώς μόνο σε απόλυτη σαλαμοποίηση και πλήρη εθνικό αφανισμό οδηγούν, με αφήνουν αδιάφορο. Όπως αδιάφορο με αφήνουν και οι δόλιες πολιτικές τους, που κατάφεραν έντεχνα να μετασχηματίσουν μια ανερχόμενη και πολλά υποσχόμενη οικονομία, την Ελληνική, σε απέραντη θλιβερή θνήσκουσα πραγματικότητα και το πιο λαμπρό και πολλά υποσχόμενο οικόπεδο του πλανήτη, σε «παγκόσμια χωματερή» των γεωπολιτικών, οικονομικών και ενεργειακών επιλογών τους !
Τις συνέπειες αυτών των επιλογών τις ζούμε ήδη. Κι η συνέχισή τους τον ίδιο και χειρότερο παρανομαστή θα συνεχίσει να έχει, μέχρι να έρθει στιγμή, που τίποτα  άλλο πια δεν θα μας έχει απομείνει…! Και τότε; Ποιος θα μας συντρέξει; Ποιος θα μας συμπαρασταθεί μη έχοντας τίποτα άλλο πια να κερδίσει; Κι εμείς με ποιες εναπομείνασες δυνάμεις, θα μπορέσουμε να ορθοποδήσουμε, όταν κάθε μας βήμα θα βουλιάζει στον βούρκο του χρόνιου απέραντου δοσιλογισμού μας ;
Τώρα είναι η ώρα να πατήσουμε πόδι. Τώρα είναι η ώρα να αντιδράσουμε ! Τώρα είναι η ώρα, ίσως με κόστος μεγάλο, να ξετινάξουμε από πάνω μας, ότι χρόνια τώρα καλά είναι γαντζωμένο και κατατρώει τις σάρκες μας ! Οι ήπιες συνταγές της υποταγής και του «ναι σε όλα», εξεμέτρησαν τον βίο τους ! Μια νέα συνταγή-μήνυμα, είναι αυτή που πρέπει να εκπέμψουμε στο πολιτικό μας σύστημα και τους εντολείς τους ! Κι η αρχή, είναι ανάγκη να γίνει τώρα..Κι η συνέχεια μετά, με τις Εθνικές εκλογές ! Κι έπεται συνέχεια…. Σίγουρα ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη, που οι συνδιαχειριστές των ζωών μας, δεν τολμούν, σήμερα, ούτε καν να διανοηθούν !!!
Ας τους αφήσουμε στην αγωνία τους για τα επερχόμενα. Κι ας ετοιμάσουμε μεθοδικά την «επανάστασή» μας ! Επανάσταση ψυχής, ιδεών, ήθους και αποτελέσματος ! Και το σφραγισμένο μονοπάτι, λεωφόρος θα δούμε να διανοίγεται μπροστά μας… Αρκεί βαθιά να το πιστέψουμε και να το κάνουμε μέλημα της ζωής μας …!!!




Σχόλια