ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΙΣΟΝ ΚΑΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου                                                                                                        www.apostoloupanos.gr

            Υπό το βάρος των συνεχών αποκαλύψεων, για την συμμετοχή του Προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη, σε offshore εταιρείες μέσω των οποίων διακινήθηκαν μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα, καθώς επίσης για τη μεγάλη δημοσιότητα που πήρε το θέμα της δωρεάς του ΛΑΟΣ στο Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής (ΕΤΑΚΣ) ή περί τω απλούστερω
“Ταμείο της φτώχιας”, με ένα εκατομμύριο, ο Γιώργος Καρατζαφέρης από τον τηλεοπτικό δίαυλο του ΑΡΤ, έδωσε μερικές από τις εξηγήσεις που όφειλε να δώσει.
            Για το ζήτημα της αποδοχής μίζας από τα εξοπλιστικά προγράμματα διά μέσω των offshore εταιρειών, σε όλους τους τόνους τονίζει πως δεν έχει καμιά σχέση. Όμως, δεν λέει πως δεν είναι κάτοχος offshore εταιρειών. Ωστόσο, γι΄ αυτή την εμπλοκή του Καρατζαφέρη σε κακουργηματικές πράξεις, οφείλει γρήγορα να προχωρήσει η ελληνική δικαιοσύνη την διερεύνηση της υποθέσεως, προκειμένου να αποσαφηνισθεί εάν υπάρχει εμπλοκή του και σε πόσα επίπεδα. Διότι, δεν επιτρέπεται να πλανάται για πολύ καιρό η όποια αμφιβολία στον κόσμο, από τη στιγμή που ο Γιώργος Καρατζαφέρης δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο. Είναι πρόεδρος κόμματος που κέρδισε την είσοδό του στην ελληνική Βουλή (2007 και 2009) καθώς και στο ευρωκοινοβούλιο (2004 και 2009).     
            Θα ήθελα όμως, να σταθώ περισσότερο στο ζήτημα της δωρεάς του ενός εκατομμυρίου. Είπε λοιπόν, για την επιταγή ο Γιώργος Καρατζαφέρης: «Η επιταγή εισπράχθηκε στις 3 Ιουλίου 2009 από την Τράπεζα της Ελλάδος και φέρει υπογραφή του κ. Αναλυτή. Εάν εννοούν “χαμένη” ότι η ΤτΕ, που την έδωσε και τι έγινε, αυτό είναι άλλης τάξεως θέμα. Αλλά δεν θα αφήνουν αιωρούμενα, το ένα εκ. ευρώ δόθηκε, το εισέπραξε η ΤτΕ. Εάν η ΤτΕ το έδωσε στους φτωχούς ή κάπου αλλού, αυτό αφορά την ΤτΕ». 
                        https://www.youtube.com/watch?v=8s6pobnGWgU

        
    Ειλικρινά, θα δηλώσω πως αισθάνομαι ευτυχής γιατί κατάφερα μετά από 5 ολόκληρα χρόνια, να βγάλω τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ από το λαγούμι της σιωπής του. Όμως δυστυχώς δεν είπε ούτε τη μισή αλήθεια!!
  • Μας δηλώνει με κομπασμό πως η επιταγή της Τραπέζης Κύπρου, εισπράχθηκε στις 3 Ιουλίου 2009 από την Τράπεζα της Ελλάδος. Πότε ακριβώς το πληροφορήθηκε; Μετά από τον μέγα δημοσιογραφικό θόρυβο που ξέσπασε και την μηνυτήρια αναφορά (αρ. πρωτ. 51433) που κατέθεσε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, την 27η Οκτωβρίου 2014, ο Πρόεδρος της ΜΚΟ “Πρωτοβουλία Πολιτών κατά της Διαφθοράς” κ. Γιάννης Δαραβίγκας;
      Γιατί, στην εφημερίδα Free Sunday της 14ης Απριλίου 2012, λίγο πριν τις Εθνικές εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, σε συνέντευξή του ο κ. Καρατζαφέρης δεχόταν μεταξύ των άλλων ερωτήσεων και την εξής ερώτηση: “Γι΄ αυτό το ένα εκ. ευρώ που έκανε φτερά θα κάνετε κάτι;” Και η απάντηση του κ. Καρατζαφέρη: “Εγώ έδωσα ένα εκ. ευρώ πέρυσι στο Ταμείο κατά της φτώχειας και το οποίο το ψάχνω. Ρωτώ υπουργούς μέσα στη Βουλή. Εδώ όμως, έφαγαν τα λεφτά της Siemens, δεν θα φάνε το εκατομμύριο αυτό;”  
      Και όμως κ. Καρατζαφέρη, τότε μετείχατε επί μήνες με 4 βουλευτές στην αντισυνταγματική κυβέρνηση Παπαδήμου. Εάν το θέλατε θα μπορούσατε να αναζητήσετε την τύχη του ενός εκατομμυρίου ευρώ και να μην ισχυρίζεστε πως το ψάχνετε ή πως κάποιοι το φάγανε!!
  • Ισχυρίζεστε σήμερα, πως η επιταγή φέρει την υπογραφή του κ. Αναλυτή, Προέδρου του ΕΤΑΚΣ. Ως εκ τούτου, δεν είχατε και δεν εξακολουθείτε να έχετε την ηθική υποχρέωση να εγκαλέσετε τον κ. Νίκο Αναλυτή προκειμένου να σας εξηγήσει που τελικά πήγαν τα χρήματα, από την στιγμή που το Ταμείο διαλύθηκε τον Ιανουάριο του 2010 (Ν. 3895) χωρίς να κάνει καμιά ουσιαστική πράξη, αφού επί 2 χρόνια παρέμεινε ανενεργές;
  • Επίσης ισχυρίζεστε πως: η ΤτΕ, που την έδωσε και τι έγινε, αυτό είναι άλλης τάξεως θέμα”. Όπως επίσης: “εάν η ΤτΕ το έδωσε στους φτωχούς ή κάπου αλλού, αυτό αφορά την ΤτΕ”. Είναι δυνατόν να θεωρείτε πως είστε καλυμμένος απέναντι του ελληνικού λαού και κυρίως απέναντι των αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας, που άλλωστε γι΄ αυτούς δόθηκαν αυτά τα χρήματα; Είναι δυνατόν να κάνετε, υποτίθεται, μια αγαθοεργία και να μην ενδιαφέρεστε εάν το ένα εκ. ευρώ απορροφήθηκε από τον σκοπό της διάθεσής του; Όχι κ. Πρόεδρε, δεν αφορά το ζήτημα πρωτίστως την Τράπεζα της Ελλάδος. Αφορά εσάς προσωπικά, διότι διαφορετικά ο κάθε κακόπιστος θα εκλάβει πως η “δωρεά” σας έγινε για καθαρώς ψηφοθηρικούς σκοπούς, από την στιγμή που η χώρα από τις αρχές του 2009 βρισκόταν σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Εθνικές εκλογές που τελικά έγιναν στις 4 Οκτωβρίου 2009. Άλλωστε, το φαινόμενο των “δωρεών” δεν είναι άγνωστο σε σας, πάντα  πριν      από εκλογές. Όπως, επί παραδείγματι το ποσό των 15 χιλ. ευρώ που διαθέσατε στις 2 Μαΐου 2012 (εκλογές έγιναν την 6η Μαΐου) στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Αντιστράτηγο Παπαγιανόπουλο.
      Ωστόσο, κ. Πρόεδρε για την ταμπακέρα δεν άκουσα να λέτε απολύτως τίποτε. Τα δημοσιεύματα σε έγκριτες και έγκυρες εφημερίδες – γι΄ αυτό ανησυχήσατε και αναγκαστήκατε να πείτε μέρος της αλήθειας – αναφέρουν και για κάποιο διαχειριστικό έλεγχο που σας ζήτησε ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, την εποχή εκείνη, Μιχάλης Βάρδας στις 14 Μαρτίου 2007 με επιστολή (αρ. πρωτ. 3891) και σας ζητούσε: Στην Κεντρική Επιτροπή που θα πραγματοποιούταν στις 17 Μαρτίου 2007, με δική σας ευθύνη να παρευρίσκονταν στην αίθουσα οι:
  • Κωνσταντίνος Σκανδαλάκης, Αναπληρωτής Προέδρου για οικονομικά ζητήματα.     
  • Ελένη Αναγνώστου, υπάλληλος της οικονομικής υπηρεσίας του κόμματος
  • Δύο τουλάχιστον μέλη της οικονομικής Επιτροπής του κόμματος, όπως αυτή προβλέπεται δεσμευτικά από το άρθρο 10, κεφάλαιο 3 του Καταστατικού του κόμματος, προκειμένου να απαντήσουν και να δώσουν τις απαραίτητες εξηγήσεις στα ερωτήματα οικονομικής φύσεως που θα τεθούν και θα έχουν σχέση με οικονομικής διαχείρισης και διαφάνειας.
            Βεβαίως αντιλαμβάνεστε, πως η κατάθεση της ως άνω επιστολής, έγινε και με τη δική μου σύμφωνη γνώμη, ως Αναπληρωτού Γραμματέα της Κ.Ε. του κόμματος.            Τον ίδιο ακριβώς οικονομικό διαχειριστικό έλεγχο σας ζήτησα με επιστολή μου στις 9 Μαΐου 2012, αμέσως μετά την παταγώδη εκλογική αποτυχία του κόμματος στις εκλογές της 6ης Μαΐου, με επί πλέον στοιχείο του οικονομικού ελέγχου τις χρηματοδοτήσεις που έλαβε το κόμμα από την είσοδό του στην ελληνική Βουλή το 2007 και το 2009 και από την είσοδό του στην ευρωβουλή το 2009.
            Άλλωστε, όπως γνωρίζουν οι πάντες, ποτέ δεν μπήκατε στον κόπο να ενημερώσετε τα θεσμικά όργανα του κόμματος για την διάθεση του πακτωλού χρημάτων που έχει λάβει το κόμμα από τις χρηματοδοτήσεις του!!
            Ως εκ τούτου θα σας παρακαλούσα να αφήσετε κατά μέρος τα ευτελή και μικροπολιτικά τεχνάσματα, που σκοπό έχουν την εξαπάτηση για άλλη μια φορά αθώων και αφελών ψηφοφόρων, και να απαντήσετε επί της ταμπακέρας!!
 



Σχόλια