Σε λίγο θα βγάζουν πρώτο κόμμα την ΝΔουλα..

Τι δείχνουν δύο δημοσκοπήσεις και μία μέτρηση για το πολιτικό σκηνικό όπως διαμορφώνεται με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις
Μείωση της ψαλίδας ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία, καταγράφει δημοσκόπηση της Rass για τον "Τύπο της Κυριακής".
Συγκεκριμένα ως προς την πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα
με 27,1% (26,4), ακολουθεί η ΝΔ με 23,7% (21,1%), το Ποτάμι με 5,8% (5,8%), το ΚΚΕ με 5,3% (5,4%), το ΠΑΣΟΚ με 4,6% (4,1%), η Χρυσή Αυγή με 4,4% (5,1%), οι ΑΝΕΛ με 2,8% (3%). Εκτός Βουλής αν γίνονταν οι εκλογές θα έμενε η ΔΗΜΑΡ.
Το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου κυμαίνεται είναι 16,2% (17,9%).
Στην παράσταση νίκης το κλίμα είναι υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το 77,3% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι αν είχαμε τώρα εκλογές θα τις κέρδιζε η αξιωματική αντιπολίτευση.
Ο Αντώνης Σαμαράς, εξακολουθεί να προηγείται του Αλέξης Τσίπρα στο ερώτημα "ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός". Ο κ. Σαμαράς συγκεντρώνει 46% έναντι 32,8% του κ. Τσίπρα.
Όσον αφορά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, το 43,6% εκφράζει θετική γνώμη για τον Σταύρο Δήμα και το 32,5% αρνητική, ενώ στο ερώτημα "εάν ήσασταν βουλευτής, θα ψηφίζατε υπέρ ή κατά της υποψηφιότητας του Στ. Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας", το 46,4% απαντά υπέρ και το 45,1% κατά.
Μέτρηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για την Καθημερινή της Κυριακής, δείχνει ότι το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει συρρικνωθεί στις 6,5 ποσοστιαίες μονάδες από τις 7,5 που βρισκόταν τον προηγούμενο μήνα.
Με βάση τη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου της Μακεδονίας, το 51,5% των Ελλήνων επιθυμεί να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα βουλή ενώ το 45% τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών. 
Σύμφωνα με το γκάλοπ της Interview η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων μειώθηκε στις 2,5 μονάδες.
Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται στο 27,5%, ενώ την ίδια στιγμή η ΝΔ προσεγγίζει το 25%. Η δημοσκόπηση έγινε δύο ημερών μετά το πέρας της πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και έχει πανελλαδικό εύρος. Την ίδια ώρα οι πολίτες εξακολουθούν να μη θέλουν εκλογές κι επιμένουν στην επιλογή του Σταύρου Δήμα ως κατάλληλου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας όπως αποκαλύπτει η ΒΕΡΓΙΝΑ TV στην πρώτη πανελλαδική δημοσκόπηση μετά την πρώτη ψηφοφορία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν το βράδυ του Σαββάτου στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την επικαιρότητα» οι πολίτες επιθυμούν να εκλεγεί ΠτΔ από την παρούσα Βουλή σε ποσοστό 59% κι επιμένουν να θεωρούν το Σταύρο Δήμα κατάλληλο για την προεδρία σε ποσοστό 70%. Στο ερώτημα για ποιος είναι καταλληλότερος να διαπραγματευτεί με τους Ευρωπαίους ο Αντώνης Σαμαράς αναδεικνύεται πρώτος με 41%, ενώ ο κ. Τσίπρας για το ίδιο ερώτημα συγκεντρώνει 24%. Ο Αντώνης Σαμαράς παραμένει καταλληλότερος για πρωθυπουργός με ποσοστό 41% έναντι του κ. Τσίπρα που συγκεντρώνει το 27 % των προτιμήσεων.
Χαρακτηριστικό είναι επίσης το γεγονός ότι οι ΑΝΕΛ κατακρημνίζονται καθώς δεν πιάνουν ούτε 2% ενώ κάτω από τη μονάδα είναι η ΔΗΜΑΡ.
Αναλυτικά:
ΣΥΡΙΖΑ 27,5%, ΝΔ 25%, ΚΚΕ 5.2%, ΠΑΣΟΚ 5.1 %, Χ.Α 4.5%, ΠΟΤΑΜΙ 4.5%, ΑΝ.ΕΛ 1.8%,ΔΗΜΑΡ 0,9%
Υ.Γ
Έχουν και ρίχνουν τόσα λεφτά..
που εκτός από την προσπάθεια εξαγορασμού βουλευτών...
στήνουν και φτιάχνουν δημοσκοπήσεις...
Εξανεμίζουν την διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ..(σε λίγο θα βγάζουν πρώτο κόμμα τη ΝΔουλα)
"εξαυλώνουν" τους ΑΝ.ΕΛΛ και ...
φυσικά προμοτάρουν το ανύπαρκτο ΠΟΤΑΜΙ..

Σχόλια