Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014

Προσπαθούν να πείσουν γενικεύοντας μεμονωμένα γεγονότα ότι «είμαστε απατεώνες και καλά να πάθουμε»

Η  πάταξη της διαφθοράς είναι σπουδαίο πράγμα
Όταν όμως χρησιμοποιείται καθημερινά και συνεχώς σχεδόν ως το μόνον ή  το μέγιστο θέμα,  παραπλανητικά για να συσκοτίσει τα άλλα μεγάλα ύψιστα θέματα για την Κύπρο μας,  που αυτά έπρεπε να είναι τα κύρια θέματα,
τότε η δήθεν «πάταξη» αυτή καταντά η μέγιστη πράξη «διαφθοράς».
Θυμηθείτε τι είπε (συνημμένο) ο Νόαμ Τσόμσκυ.
Είπε  για την «τεχνική του να αντικαθιστάς την εξέγερση με την ενοχή»:
«Συνίσταται  ….. .Έτσι, αντί να εξεγείρεται εναντίον του οικονομικού συστήματος, απαξιώνει τον ίδιο τον εαυτό του και αυτο-ενοχοποιείται, κατάσταση που περιέχει τα σπέρματα της νευρικής κατάπτωσης, η οποία έχει μεταξύ άλλων και το αποτέλεσμα της αποχής από οποιασδήποτε δράση. …. ».
Με  λίγα λόγια προσπαθούν να πείσουν γενικεύοντας μεμονωμένα γεγονότα ότι «είμαστε απατεώνες και καλά να πάθουμε» κτλ. 
Θυμίζουν μάλιστα διυλίζοντες τον κώνωπα και καταπίνοντες συνήθως την κάμηλο και το «ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριταί»
Ευρής Μπίλλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.