Στέρεψε το λάδι στο καντήλι των Σαμαροβενιζέλων…. Ναυάγησε του Στάυρου Δήμα… Εκλογές στις 25 Ιανουαρίου

Εθνικές Εκλογές φέρνει το 2015… Η τρίτη ψηφοφορία, όπως αναμενόταν, δεν έβγαλε Πρόεδρο της Δημοκρατίας (ΤΕΛΙΚΟ Δήμας: 168 Παρών: 132) και πλέον τρέχουν οι πολιτικές εξελίξεις…
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Κάρολος Παπούλιας θα διαλύσει την Βουλή άμεσα χωρίς να χρησιμοποιήσει το περιθώριο μιας εβδομάδας που του δίνει το Σύνταγμα με αποτέλεσμα να θυροκολληθεί στη Βουλή το Προεδρικό Διάταγμα και οι εκλογές να γίνουν στην πιο κοντινή ημερομηνία, δηλαδή στις 25 Ιανουαρίου.
Άνοιξε ο δρόμος για τη διενέργεια εκλογών, μετά τη σημερινή άκαρπη τελευταία ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, από τη Βουλή. Την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα στήριξαν 168 βουλευτές, ενώ «παρών» ψήφισαν 132 βουλευτές.
Ως εκ τούτου, ο απαιτούμενος αριθμός των 180 ψήφων για την εκλογή του υποψηφίου Σταύρου Δήμα δεν συγκεντρώθηκε και η χώρα οδηγείται σε εκλογές.
Κατά το Σύνταγμα, ο Κάρολος Παπούλιας θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του έως την αντικατάστασή του, η δε κυβέρνηση οφείλει να κηρύξει δια του Προέδρου της Δημοκρατίας και εντός δέκα ημερών, τη λήξη των εργασιών της Βουλής, προκειμένου να διενεργηθούν εκλογές και να εκλεγεί Πρόεδρος από τη νέα τη σύνθεση του κοινοβουλίου.
hellasforce.com

Σχόλια