Οι πιο δημοφιλείς αναζητήσεις των Ελλήνων το 2014...στην Google




Σύμφωνα με την αμερικανική εταιρεία, τα αποτελέσματα αφορούν τις ταχύτερα αυξανόμενες αναζητήσεις φέτος και αποκρυσταλλώνουν όσα απασχόλησαν τους Έλληνες, αλλά και τις τελευταίες τάσεις σε ό,τι αφορά τις διαδικτυακές αναζητήσεις τους, βασισμένα στη διερεύνηση και ανάλυση των δισεκατομμυρίων ερωτημάτων που γίνονται μέσω της Google κάθε χρόνο. Στην κορυφή
των ταχύτερα αυξανόμενων αναζητήσεων στην Ελλάδα για το 2014 τοποθετείται ο τύμβος της Αμφίπολης, ακολουθώντας την ιδιαίτερα εκτεταμένη δημοσιότητα που εξακολουθητικά λάμβανε το θέμα των σταδιακών αποκαλύψεων των ανασκαφών τους τελευταίους μήνες.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η πολιτική σφραγίδα αυτής της λίστας, με τέσσερα αποτελέσματα να αφορούν άμεσα ή έμμεσα τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, ενώ ιδιαίτερα ψηλά κατατάσσεται η ΝΕΡΙΤ.
Τέλος, σε ό,τι αφορά μεγάλες εκδηλώσεις, η Eurovision και το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου κυριαρχούν στα ενδιαφέροντα των Ελλήνων χρηστών.
Ταχύτερα αυξανόμενες αναζητήσεις στην Ελλάδα:
1. Αμφίπολη
2. Εκλογές 2014
3. NERIT
4. Eurovision 2014
5. Πού ψηφίζω
6. Βάσεις 2014
7. Mundial 2014
8. ypes
9. iPhone 6
10. Αποτελέσματα εκλογών

Πρόσωπα
Επιπλέον, ενδεικτικό του ενδιαφέροντος των Ελλήνων χρηστών για τις προσωπικότητες, τόσο σε εθνικό, όσο και παγκόσμιο επίπεδο, είναι ότι στις αναζητήσεις κυριάρχησαν τα πρόσωπα που φέτος έφυγαν από τη ζωή, όπως ο Robbin Williams και ο Σάκης Μπουλάς. Ψηλά βρέθηκε και ο Michael Schumacher, του οποίου η περιπέτεια απασχόλησε έντονα τη διεθνή επικαιρότητα.
Ταχύτερα αυξανόμενες αναζητήσεις προσωπικοτήτων στην Ελλάδα:
1. Robbin Williams
2. Σάκης Μπουλάς
3. Jennifer Lawrence
4. Σουμάχερ
5. Conchita
6. Αντώνης Βαρδής
7. Άννα Πολάτου
8. Τζένη Βάνου
9. Μελίνα Ασλανίδου
10. Καρνέζης

Γεγονότα
Στα γεγονότα που τράβηξαν περισσότερο το ενδιαφέρον των Ελλήνων χρηστών για το 2014 κυριάρχησαν οι εκλογές και η Eurovision, ενώ η σχετική λίστα έχει έντονο αθλητικό χρώμα, με τα παγκόσμια κύπελλα ποδοσφαίρου και μπάσκετ, το τουρνουά τένις Rolland Garros και τα Playoffs του NBA.
Ταχύτερα αυξανόμενες αναζητήσεις γεγονότων- εκδηλώσεων στην Ελλάδα:
1. Εκλογές 2014
2. Eurovision 2014
3. Mundial 2014
4. The Voice
5. Πανελλήνιες 2014
6. Oλυμπιακός- Μάντσεστερ
7. Μουντομπάσκετ 2014
8. Roland Garros
9. Τελικός Κυπέλλου 2014
10. NBA Playoffs 2014.

Σημειώνεται, ότι ψηλά στις αναζητήσεις των Ελλήνων, φέτος, βρέθηκαν οι όροι ΕΝΦΙΑ και Κοινωνικό Μέρισμα, καθώς και οι δημοφιλείς σειρές της ελληνικής τηλεόρασης «Μπρούσκο», «Όνειρο Ήταν» και «Κάτω Παρτάλι».
Online

Σχόλια