ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΓΙΑ 15 ΛΑΡΙΣΑΙΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ..

Από το πάρτι στα… επείγοντα του νοσοκομείου! Από υπερκατανάλωση οινοπνευματωδών-που απαγορεύεται να σερβίρονται σε ανήλικους- ή κάτι άλλο; 

Ευτυχώς, με τη βοήθεια των γιατρών, όλοι συνήλθαν και επέστρεψαν σπίτια τους



Ανησυχία προκλήθηκε σε δεκαπέντε οικογένειες της Λάρισας,
καθώς τα δεκαεξάχρονα παιδιά τους μεταφέρθηκαν τις μεταμεσονύκτιες ώρες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο με σοβαρά συμπτώματα μέθης. Στα περισσότερα παιδιά παρασχέθηκε θεραπεία και αναχώρησαν για τα σπίτια τους, σε πέντε όμως εξ αυτών, με βαρύτερα συμπτώματα, χορηγήθηκε ορός και παρέμειναν στο νοσοκομείο μέχρι τις 10 το πρωί χθες.
Επρόκειτο για ένα ακόμη από τα χαρακτηριζόμενα «παν-λυκειακά πάρτι», που διοργανώθηκε σε νυχτερινό κέντρο της Λάρισας το βράδυ της Δευτέρας, ενόψει των χριστουγεννιάτικων διακοπών. Μαθητές Β΄ και Γ΄ Λυκείου κυρίως, διασκέδαζαν ως αργά. Μέχρι που στο μαγαζί άρχισαν να καταφθάνουν ασθενοφόρα για να παραλάβουν παιδιά που ένιωθαν πολύ άσχημα. Από το ΕΚΑΒ έγιναν, τις ώρες 1.30 έως 3 τα ξημερώματα, τρεις διακομιδές στο Πανεπιστημιακό που εφημέρευε, ενώ άλλα 12 παιδιά μεταφέρθηκαν από συμμαθητές ή γονείς. Άλλοι γονείς που ειδοποιήθηκαν, έσπευσαν να πάρουν τα παιδιά τους από το κέντρο διασκέδασης με αρκετά από αυτά να παραπονιούνται για πονοκεφάλους. Είναι γνωστό βεβαίως ότι ο νόμος απαγορεύει στα καταστήματα να σερβίρουν αλκοόλ σε ανήλικα παιδιά.
Από τους μαθητές που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο οι 5 κρατήθηκαν από τους γιατρούς στη «βραχεία νοσηλεία», μέχρι να αποκατασταθεί η υγεία τους. Ήταν προφανώς το πιο μακρύ ξενύχτι της ζωής τους ως τώρα αφού επέστρεψαν μετά τις 10 το πρωί. Δεν έγινε γνωστό από πού προκλήθηκε η μαζική αδιαθεσία κι αν αυτή οφειλόταν σε υπερκατανάλωση οινοπνευματωδών ή και σε κάποιο άλλο πρόβλημα. Το μυαλό πολλών πήγε φυσικά στην ποιότητα και τη γνησιότητα των ποτών. Τέτοιο μαζικό συμβάν πάντως θεωρείται πρωτοφανές για τα δεδομένα της Λάρισας.
*Άξια αναφοράς η σύμπτωση, καθώς τα δύο προηγούμενα βράδια η αστυνομία είχε επιδοθεί οργανωμένα σε ελέγχους στα μαγαζιά της Λάρισας με στόχο να περιορίσει το σερβίρισμα και την κατανάλωση οινοπνευματωδών από ανήλικους. Από τους ενδελεχείς ελέγχους προέκυψαν παραβάσεις και υποβλήθηκαν οι σχετικές μηνύσεις. Ωστόσο, το γεγονός αυτό δεν εμπόδισε το αμέσως επόμενο βράδυ να λάβουν χώρα πολύ χειρότερα. Και με πολύ συγκεκριμένες συνέπειες για πολλούς εφήβους.
Σωτ. Ζαχαριάς
http://www.eleftheria.gr

Σχόλια