Έτσι «εκσυγχρονίζεται» η Τουρκία: Έξω το Game of Thrones, μέσα τα ισλαμικά μαθήματα στις στρατιωτικές σχολές!


Έτσι «εκσυγχρονίζεται» η Τουρκία: Έξω το Game of Thrones, μέσα τα ισλαμικά μαθήματα στις στρατιωτικές σχολές!Game of Thrones: Η σειρά που έγινε διαβόητη για την «ωμότητά» με την οποία παρουσιάζει όλες τις σκηνές της, ιδίως τις σεξουαλικές και τις πολεμικές, όπου γυμνό και βία «ξεχειλίζουν»! Παρ’όλα αυτά , θεωρείται μια από τις πιο επιτυχημένες σειρές στην ιστορία της αμερικανικής τηλεόρασης και καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, αυξάνοντας συνεχώς τα
εκατομμύρια πιστών της υποστηρικτών.
Η επιτυχία του Game of Thrones όμως δεν φαίνεται να συγκινεί τους υπευθύνους των στρατιωτικών σχολών της Τουρκίας, οι οποίοι απαγόρευσαν την προβολή της! Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet, αυτό έγινε φυσικά για την «προστασία» των σπουδαστών από το περιεχόμενο της πολεμικής αυτής σειράς.
Τι ήταν αυτό που έκανε τους ανώτατους στρατιωτικούς να απαγορεύσουν μια πολεμική σειρά από μια στρατιωτική ακαδημία; Σεξουαλική εκμετάλλευση, πορνογραφία, επιδειξιομανία, κακοποίηση, παρενόχληση είναι μερικά μόνο από όσα… «κακά» εντόπισαν στην δημοφιλέστατη σειρά!
Την ίδια ώρα, το διδακτικό πρόγραμμα εμπλουτίζεται με μια σειρά ισλαμικών μαθημάτων, που επικεντρώνονται στην «βασική θρησκευτική εκπαίδευση, στο Κοράνι και στην ζωή του προφήτη Μωάμεθ».
Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που το Game of Thrones γίνεται θέμα στις στρατιωτικές σχολές της Τουρκίας. Το 2012 τέσσερις καθηγητές της σχολής του Μαλτεπέ που προέβαλαν επεισόδια της σειράς στους σπουδαστές για να «βελτιώσουν τα αγγλικά τους», απολύθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες.

hellasforce.com

Σχόλια