Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου 2014

Economist:Το "success story" με απλά λόγια..η Ελλάδα 1η στην λίστα των χωρών που δεν ενδείκνυνται για επενδύσεις..

Η επιχειρηματική δραστηριότητα στην περιφέρεια της Ευρώπης παρεμποδίζεται από τα γραφειοκρατικά νομικά συστήματα..

Η Παγκόσμια Τράπεζα δημοσίευσε την ετήσια 
έκθεσή της "Doing Business" στις 29 Οκτωβρίου βάζοντας στο μικροσκόπιο...189 χώρες για το πόσο ελκυστικές είναι για τις εταιρείες. Αυτή η μικροσκοπική Σιγκαπούρη είναι και πάλι επικεφαλής στη λίστα πάλι φέτος και η Ερυθραία είχε κολλήσει στην τελευταία θέση, κάτι που δεν ήταν ιδιαίτερη έκπληξη.

Οι χώρες στις οποίες είναι γρήγορη και εύκολη η εκτέλεση των συμβάσεων είναι συνήθως πιο ελκυστικές για τους επενδυτές από ό, τι χώρες με απαρχαιωμένα και γραφειοκρατικά νομικά συστήματα. Στην Ελλάδα και τη Σλοβενία​​, που επλήγησαν σκληρά από την οικονομική κρίση, χρειάζεται πολύ περισσότερος χρόνος για να κάνει κανείς επιχειρήσεις, από χώρες όπως η Γαλλία και η Γερμανία, οι οικονομίες των οποίων έχουν γενικά καλύτερες επιδόσεις. Η κατάσταση επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών.  
Η κατάσταση έχει χειροτερεύσει τα τελευταία χρόνια. Συγκεκριμένα στη Σλοβενία χρειάζονται τουλάχιστον δύο μήνες για να υπογραφεί συμβόλαιο συνεργασίας με μια ξένη επιχείρηση. Στην Ελλάδα, αντίστοιχα, μπορεί να κρατήσει μέχρι και 4 χρόνια, 18 μήνες περισσότερο από το 2010.  
Το μόνο φωτεινό σημείο είναι ότι μπορεί να υπάρχει πολύ περισσότερη ενασχόληση για Έλληνες δικηγόρους στο εγγύς μέλλον. economist.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.