ΟΧΙ κ. ΣΤΑΥΡΟ ΛΥΓΕΡΕ



Πισώπλατη μαχαιριά στον αντικατοχικό αγώνα του Κυπριακού Λαού αποτελούν οι προτάσεις του δημοσιογράφου Σταύρου Λυγερού δια του βιβλίου του « Κυπριακό: η αιρετική λύση». Η πρόταση( και ιδιαίτερα απο εκεί που προέρχεται) για διχοτόμηση της Κύπρου και  τη δημιουργία δύο Κρατών  και ένταξη τους ισότιμα   στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αποτελεί πισώπλατη μαχαιριά η οποία φθάνει μέχρι το κόκκαλο. 

ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ  και καταγγέλλουμε τέτοιες πρωτοβουλίες και απαντούμε ότι ο Κυπριακός Ελληνισμός δεν θα ακολουθήσει το δρόμο της διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας που εισηγείται ο Σταύρος Λυγερός. Αγανακτούμε και οργιζόμαστε επίσης  να ακούμε αδελφούς Έλληνες που θεωρούσαμε ( και θέλουμε να συνεχίσουμε να θεωρούμε)  συναγωνιστές στον αντικατοχικό μας αγώνα, να αγκαλιάζουν το βιβλίο και να του προσφέρουν «προστασία».  Η ξαφνική εμφάνιση και προβολή τέτοιων προτάσεων, που υπονομεύουν τον αντικατοχικό μας αγώνα,  σε μια στιγμή που η Τουρκία έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν είναι οι Τουρκοκύπριοι που την ενδιαφέρουν αλλά η Κύπρος, μας δίδει το δικαίωμα να θεωρούμε ότι η πέμπτη φάλαγγα διευρύνεται και οργιάζει και παίρνει όλων των ειδών τις μορφές.
Καλούμε τους Έλληνες αδελφούς να συνειδητοποιήσουν ακριβώς αυτό και να φράξουν το δρόμο σε τέτοιες πονηρές προτάσεις, διότι Θράκη και Αιγαίο θα ακολουθήσουν.  Κύπρος, Αιγαίο , Θράκη πρέπει να είναι ενιαίο μέτωπο θωράκισης του Ελληνισμού ενάντια στον Τουρκικό επεχτατισμό και οχι μέτωπο διείσδυσης της Τουρκίας.

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΑΣ ΜΑΣ
Η διχοτόμηση δεν θα απομακρύνει την Τουρκία απο την Κύπρο όπως διατείνεται ο κ. Λυγερός. Η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, η Διχοτόμηση, τα  δύο Κράτη αποτελούν επιλογές νομιμοποίησης της Τουρκίας  στην Κύπρο. Οποιαδήποτε απο τις πιο πάνω επιλογές θα αποτελέσει  εφαλτήριο  για την κατάληψη ολόκληρης της Κύπρου με όλες τις συνεπακόλουθες συνέπειες, οχι μόνο για την Κύπρο αλλά  για τον Ελληνισμό ολόκληρο. Αποτελούν επιλογές πλήρους Τουρκοποίησης και Ισλαμοποίησης των κατεχομένων. Και οι τρείς επιλογές καταδικάζουν εμάς τους πρόσφυγες σε μόνιμη προσφυγιά και κανένας μας δεν έδωσε το δικαίωμα στο Σταύρο Λυγερό, ούτε στους εδώ πεμπτοφαλαγγιτες, να πραγματεύονται την απεμπόληση των Δικαιωμάτων μας με ιδέες, προτάσεις, ούτε καν σκέψεις. Λύση άλλη απο την απελευθέρωση και εκκένωση της κατεχόμενης γης μας απο τους κατακτητές και τους Τούρκους και ξένους σφετεριστές δεν θα επιτρέπει την επιστροφή των προσφύγων. Η επιστροφή όλων των Ελληνοκυπρίων προσφύγων είναι το μόνο εχέγγυο για απομάκρυνση της Τουρκίας απο την Κύπρο. Θυμίζουμε ότι στα κατεχόμενα ο πληθυσμός ήταν 85% Ελληνικός και η ιδιοκτησία γης ήταν 85% Ελληνική και μόνο η αποκατάσταση αυτής της Δημογραφίας θα διώξει την Τουρκία απο την Κύπρο. Η Κύπρος χρειάζεται πατριώτες συνοδοιπόρους στον αντικατοχικό αγώνα και οχι υπηρέτες της κατοχής. Οχι μόνο αναθεώρηση στρατηγικής χρειάζεται στο Κυπριακό αλλά χρειάζεται και αναθεώρηση στόχου ο οποίος δεν μπορεί να είναι άλλος απο την απελευθέρωση της ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗΣ δια μέσω των αιώνων  Κύπρου , την οποία δεν έχει κανένας μας το δικαίωμα  τόσο ελαφρόμυαλα να την παραδίδει στον κατακτητή. Κατακτητές ήλθαν και έφυγαν όπως θα φύγει και ο σημερινός. Απαντούμε δε με την ευκαιρία,  στην Πέμπτη φάλαγγα που προωθεί το δίλημμα για λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας τώρα, ώστε τάχα να αποφύγουμε τη διχοτόμηση ( μήπως η πρόταση Λυγερού να έρχεται σκόπημα για να ενισχύσει το εκβιαστικό αυτό δίλημμα;):  Η κατοχή εδραιώνεται, μόνο με σχοινοβασίες όπως αυτές που κάνουν οι Ηγέτες μας 40 χρόνια και όπως αυτές που προτείνονται απο τον κ. Λυγερό. Όταν η κατοχή αντιμετωπίζεται καθαρά αντικατοχικά δεν εδραιώνεται, όσα χρόνια και να παιρνούν. Η μόνη συνέπεια είναι να συνεχίζεται αλλά πάντοτε με ημερομηνία λήξης.
Θέλουμε τέλος να θυμίσουμε σε όλους  όσοι βιάζονται να παραδώσουν την κατεχόμενη Κύπρο επίσημα στην Τουρκία τί  διδάσκει η  ιστορία :  την προδοσία την αγάπησαν πολλοί απο τους κατα καιρούς δυνατους,  αλλά τους προδότες κανένας.


Απο το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια.

Σχόλια