Πέμπτη, 6 Νοεμβρίου 2014

Στην Γερμανία οι απεργίες καλά κρατούν…εδώ τρόικα και Σαμαροβενιζέλοι θέλουν να τις καταργήσουν..

Η πενθήμερη απεργία των Γερμανών μηχανοδηγών θα παραλύσει τη χώρα…
To κυρίαρχο θέμα στον γερμανικό τύπο σήμερα είναι η μεγάλη πενθήμερη απεργία του συνδικάτου των μηχανοδηγών. Η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει σχετικά:
«Το συνδικάτο GDL κλιμακώνει τη διαμάχη που υπάρχει για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις,
η οποία στην πραγματικότητα είναι μια οργανωτική διαμάχη με το αντίπαλο συνδικάτο EVG. Ως υπάλληλος ενός κρατικού ομίλου οι μηχανοδηγοί διαπραγματεύονται από μια ιδιαίτερα ισχυρή θέση, η οποία προφανώς ευνοεί ένα είδος αδιαφορίας. Πολύ πιθανόν οι μηχανοδηγοί να έκαναν αυτή τη φορά λάθος υπολογισμό. Ο πρόεδρος του GDL Βεζέλσκι θα έπρεπε να γυρίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων πριν να είναι πολύ αργά».
Πενθήμερη απεργία των μηχανοδηγών
Πενθήμερη απεργία των μηχανοδηγών
Διαφορετική είναι η άποψη της Frankfurter Rundschau: «To συνδικάτο GDL με την απεργία των μηχανοδηγών και την αδιαλλαξία θέλει να επιτύχει καλύτερα διαπραγματευτικά αποτελέσματα από το λιγότερο δυναμικό συνδικάτο EVG. Δεν πρόκειται όμως μόνο για μερικές χιλιάδες μηχανοδηγούς και έναν διψασμένο για εξουσία πρόεδρο του συνδικάτου. Εάν η τακτική του GDL δημιουργούσε σχολή, θα δημιουργούνταν ένα είδος ανταγωνισμού μεταξύ των συνδικάτων για το ποιος θα επιτύχει τα καλύτερα αποτελέσματα. Θα επέρχονταν όμως έτσι και μια διάλυση των συνδικάτων με δραματικές επιπτώσεις για τους εργαζόμενους».
Η Süddeutsche Zeitung γράφει:«Φυσικά και το GDL έχει το δικαίωμα να κάνει συλλογικές διαπραγματεύσεις στο όνομα των μελών του. Θα πρέπει όμως κανείς να διαχειρίζεται με υπεύθυνο τρόπο τα δικαιώματα. Όποιος δεν το κάνει, δεν πρέπει να απορεί εάν ο νομοθέτης έχει κάποια στιγμή την ιδέα να στερήσει αυτά τα δικαιώματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.