ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ Η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ...η απάντηση του Ελληνικού Λαού

Η αλαζονεία είναι γνώρισμα της συμπεριφοράς των ανθρώπων, που πηγάζει από την υπερτίμηση του εαυτού των. 
Απομονώνει τα άτομα από τους συνανθρώπους τους. 
Οι αλαζόνες θεωρούν τους άλλους κατώτερους, τους χρησιμοποιούνε πολλές φορές ως αντικείμενα και τους ταπεινώνει. 
Οι αλαζόνες δεν έχουν ανοιχτό φιλοσοφικό πνεύμα,
τυφλώνονται από το φώς του ηλίου, φοβούνται τις ίδιες τις σκιές τους, και ξαναμπαίνουν εις την σιγουριά του σπηλαίου. Ο φιλοσοφημένος όμως άνθρωπος θέτει συνεχώς ερωτήματα για το «τι», «πως» και «γιατί», είναι ο μόνος που μπορεί να δει  την αλήθεια και παρόλο που γνωρίζει ότι θα χλευαστεί εις την προσπάθεια του να την μεταφέρει και εις τους υπολοίπους μέσα εις το σπήλαιο, ο Πλάτων υποστηρίζει πως είναι χρέος του να τους μεταδώσει την γνώση αυτή.

Η γνώση και η αλήθεια είναι οι αρετές, τα όπλα και η δύναμη των Ελλήνων οι οποίοι δεν τυφλώνονται από το φώς του ήλιου. Είναι αυτοί οι οποίοι μεταλαμπάδευσαν αυτά εις την Οικουμένη. Όμως η τωρινή οικονομική κρίση και η στοχευόμενη 6-ετής κατακρεούργηση και εξαθλίωση  του Ελληνικού Λαού έχει ως αναπόφευκτη συνέπεια την πτώση των μασκών, όπου όλα βγαίνουν εις το φώς.

Μόλις προ ενός έτους ο  νυν  Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker παραδέχθηκε δημοσίως ότι αυτός και οι συνάδελφοι του με τις Κυβερνήσεις τους γνώριζαν  επί πολλά χρόνια για το κερδοσκοπικό παιχνίδι που παίζονταν εις βάρος της Ελλάδος, και το όφελος που είχαν από αυτό οι δικές τους Οικονομίες. Ότι σκόπιμα δεν έλαβαν μέτρα για να το σταματήσουνε. Δεν μας εκπλήσσει η κυνική και ανερυθρίαστη αυτή συμπεριφορά ενός εξέχοντος Οργάνου της Ε.Ε.  Όπως δεν μας εκπλήσσει η πρόσφατη (12.Νοε.2014) δημοσίευση αποσπασμάτων από το Βιβλίο «Stress Test: Reflections on Financial Crises» του πρώην Υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ  Τίμοθι Γκάιτνερ, το οποίο κυκλοφόρησε την 14.Μαϊου 2014.  Εις το οποίο αναφέρονται πρωτοφανείς λεπτομέρειες από την Συνάντηση Κορυφής των Ηγετών G7 τον Φεβρουάριο του 2010 εις το Καναδά,   για την κρίση που «προκάλεσε» η Ελλάδα:
«Ξέρετε, οι Ευρωπαίοι βασικά ήρθαν σε εκείνη τη συνάντηση λέγοντας: "Θα δώσουμε εις τους Έλληνες ένα μάθημα. Είναι πραγματικά φριχτοί. Μας είπαν ψέματα. Είναι απαίσιοι και άσωτοι και εκμεταλλεύθηκαν βασικά τα πάντα και θα τους συντρίψουμε". Αυτή ήταν η στάση όλων».

Η ανήκουστη, αλαζονική και υβριστική συμπεριφορά των Ισχυρών (!) δεν μας εκπλήσσει, αλλά ούτε και μας αγγίζει. Εμείς οι Έλληνες, αλλά και η πλειονότητα των λαών του πλανήτη, έχουμε συνηθίσει να ανεχόμαστε τις βάρβαρες συμπεριφορές όλων εκείνων, οι οποίοι επί εκατονταετηρίδες  καταληστεύουν την ανθρωπότητα, και ευθύνονται για τα ανείπωτα δεινά που έχουν προκαλέσει με την Αποικιοκρατία, με τις επεμβάσεις, τους εκβιασμούς,  τους απειράριθμους πολέμους εναντίον άλλων λαών, και τους δύο Παγκοσμίους Πολέμους και τις ανυπολόγιστες απώλειες και ζημίες εις βάρος της ανθρωπότητας.

Ούτε μας φοβίζουν οι απειλές τους,  ότι θα μας «συντρίψουν»! Αυτοί οι οποίοι με την σιωπή και την ανοχή συγκεκριμένων Οργάνων της Ε.Ε. κερδοσκοπούσαν εις βάρος του Ελληνικού Λαού. Αυτοί οι οποίοι ανέδειξαν την «μίζα έναντι της μίζας» για να θησαυρίζουν πολλαπλάσια εις βάρος του Λαού μας. Αυτοί οι οποίοι επί δεκαετίες διέφθειραν με τις «μίζες έναντι της μίζας»  το πολιτικό σύστημα της χώρας μας και μετέτρεψαν την πολιτική Ελίτ της Πατρίδας μας σε δικά τους και πειθήνια όργανα και τους κατέστησαν όμοιους τους, πιστά αντίγραφά τους. Αυτοί οι οποίοι χρησιμοποίησαν τα όργανά τους για να χρεοκοπήσουν την Πατρίδα μας και να προκαλέσουν ανείπωτα δεινά εις τον Λαό μας.

Εμείς οι Έλληνες δεν  φοβούμαστε τις απειλές των εχθρών της Πατρίδας μας, Ούτε τις απειλές και τους εκβιασμούς εκείνων, οι οποίοι κατέστησαν όργανα  των εχθρών μας, και οι οποίοι δεν ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.  

Γεώργιος  Εμ. Δημητράκης
Υποσημείωση: Ο αρθρογράφος διαμένει εις την Ξάνθη. Σπούδασε Πολιτικές-Οικονομικές Επιστήμες και Κοινωνιολογία στη Βόννη και Ιστορία και Πολιτιστική κληρονομιά στην Αθήνα. Διετέλεσε επί 5 χρόνια υπάλληλος της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας.
   

Σχόλια