Το Λουξεμβούργο κάνει κομπίνες...η Ελλάδα την πληρώνει..

Οι πρόσφατες αποκαλύψεις της εφημερίδας Süddeutsche Zeitung για τον νόμιμο πλην σκανδαλώδη τρόπο φορολόγησης των μεγάλων επιχειρήσεων στο Λουξεμβούργο έχουν βάλει στο στόχαστρο της κριτικής τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Το φθινόπωρο του περασμένου χρόνου ο σημερινός πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έχασε την εξουσία και τα πρωθυπουργικά ηνία του Λουξεμβούργου ανέλαβε ο Χαβιέ Μπέτελ. 

Όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, δεν είναι ο τύπος που θα δείχνει με το δάκτυλο τα λάθη των άλλων. «Αυτό θα ήταν μια πολύ απλή λύση. Ό,τι συνέβη πριν από μένα είναι ευθύνη των άλλων και δεν έχω καμία σχέση με όλα αυτά, με αυτό τον τρόπο δεν ασκώ πολιτική», δήλωσε σχετικά ο λουξεμβούργιος πρωθυπουργός.
Σε τελική ανάλυση όλη η χώρα επωφελήθηκε από αυτό το σύστημα φορολόγησης. Όλοι ήταν ευχαριστημένοι. Τα δημόσια ταμεία ήταν γεμάτα. Ο νέος πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου δεν κουράζεται να επαναλαμβάνει πως το φορολογικό σύστημα στη χώρα του είναι νόμιμο και πως κανείς δεν μιλάει για το τι συμβαίνει σε άλλες χώρες.
«Εδώ διαπομπεύεται μια χώρα ενώ άλλες χώρες εφαρμόζουν τις ίδιες πρακτικές. Και δεν θέλω να δεχθώ να δίνεται η εικόνα ή η αίσθηση ότι όλοι στο Λουξεμβούργο είναι απατεώνες. Κάτι τέτοιο απλά δεν το δέχομαι».

Σχόλια