ΑΝΤΙ-ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Κατά την καθημερινή μου περιήγηση στο διαδίκτυο έπεσα επάνω σε άρθρο του κ.Πέτρου Τσάγκαρη, μέλους μιας εκ των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ όπου έγραφε μεταξύ άλλων :
«..Καμία σταγόνα αίμα για τα πετρέλαια.  Ο ελληνικός λαός δεν έχει κανένα συμφέρον να πολεμήσει για τα συμφέροντα του σιωνιστικού κράτους του Ισραήλ και των επιχειρήσεων του,
για τις αμερικανικές, ιταλικές ή άλλες πολυεθνικές του πετρελαίου, για την αιματοβαμμένη χούντα της Αιγύπτου ή για τους Έλληνες φοροφυγάδες που θα στείλουν στην Ελβετία και στο Λουξεμβούργο τα όποια «ελληνικά» κέρδη από τα πετρέλαια. Καταγγελία του σφαγέα Σίσι, απαίτηση να απελευθερωθούν οι πολιτικοί κρατούμενοι στην Αίγυπτο και να πάψουν οι διώξεις σε βάρος αριστερών και άλλων δημοκρατών αγωνιστών. Κάτω η χούντα του Καΐρου, λευτεριά σε όλον τον αιγυπτιακό λαό. Λευτεριά στον παλαιστινιακό λαό.
Οι λαοί δεν έχουν αντίθετα συμφέροντα, επειδή τσακώνονται τα αφεντικά τους μεταξύ τους. Τον ελληνικό λαό τον απειλεί (και τον πλήττει θανάσιμα) η μνημονιακή λιτότητα των Σαμαροβενιζέλων και τον τουρκικό οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές του Ερντογάν. Οι άρχουσες τάξεις των δύο χωρών και οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, αυτοί είναι οι πραγματικοί εχθροί Ελλήνων και Τούρκων εργαζομένων: αυτοί τους απομυζούν, αυτοί θέλουν να τους στείλουν και στο σφαγείο του πολέμου και αυτούς πρέπει να πολεμήσουν…»

Δεν θα σχολιάσω καθόλου το άρθρο καθώς στερείτε οποιασδήποτε σοβαρότητας ή αξιοπρόσεκτης στρατηγικής ανάλυσης.  Προφανώς ο εν λόγω κύριος δεν έχει ασχοληθεί ποτέ του με αυτά τα θέματα και προσπαθεί απλώς να κάνει εντύπωση.
Η θέση του όμως στο κόμμα που πιθανότατα θα είναι η επόμενη ελληνική Κυβέρνηση με έχει θορυβήσει … Στα εθνικά θέματα όμως δεν χωρούν οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες.
Εδώ και ενάμιση χρόνο έχω προτείνει συμμαχία με την Αίγυπτο του Αλ-Σίσι, θανάσιμου εχθρού του Ερντογάν.  Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα τοποθετηθεί στις απαράδεκτες και αντεθνικές θέσεις του κ.Τσάγκαρη;  υπάρχουν και άλλα στελέχη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που ασπάζονται τις θέσεις του;
Πάντα φιλικά και ανοικτός στον εποικοδομητικό διάλογο
Νίκος Τοπούζης