Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: «Ναι» υπό όρους σε συνάντηση με Σαμαρά - Τσίπρα, χωρίς Βενιζέλο

Ναι υπό προϋποθέσεις σε μία συνάντηση Σαμαρά - Τσίπρα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, απορρίπτοντας πάντως το ενδεχόμενο να υπάρξει τριμερής συνάντηση και με τη συμμετοχή Βενιζέλου.
Ο εκπρόσωπος του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης είπε «όχι» σε μία συνάντηση Σαμαρά - Τρίπρα - Βενιζέλου,
λέγοντας ότι επικεφαλής της κυβέρνησης είναι ο Πρωθυπουργός και διερωτήθηκε τι είδους σχήμα συνάντησης θα ήταν αυτό σε περίπτωση παρουσίας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Παράλληλα, η αξιωματική αντιπολίτευση αποσαφήνισε ότι είναι ανοιχτή σε ενδεχόμενο τετ α τετ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον Πρωθυπουργό, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι αυτό θα πρέπει να είναι ένα ενδιάμεσο βήμα για την πραγματοποίηση σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών -όπως έχει προτείνει ο κ. Τσίπρας, δηλαδή για εκλογές τώρα, διερεύνηση δυνατοτήτων για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας μετά τις εκλογές και συμφωνία για διαγραφή μέρους του χρέους.
Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, τα συγκεκριμένα αιτήματα μπορούν να δημιουργήσουν το έδαφος για μία ελάχιστη συνεννόηση. Ο εκπρόσωπος όμως υπενθύμισε ότι οι θέσεις αυτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν γίνει αποδεκτές από την κυβέρνηση.
Όπως είπε, αν η κυβέρνηση αναζητεί συνενόχους δεν έχει πραγματικό αντίκρισμα να γίνει οποιαδήποτε συνάντηση.
Κληθείς να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι αν πρόκειται να γίνει μια συνάντηση όπως την περιέγραψε, ως ένα ενδιάμεσο βήμα που μπορεί να οδηγήσει σε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, θα είναι ένα θετικό βήμα.
Σχολιάζοντας τους κυβερνητικούς χειρισμούς των τελευταίων ημερών δήλωσε ότι αυτά που εκτυλίσσονται στις συζητήσεις με την τρόικα αποδεικνύουν ότι ουσιαστικά έχουμε άτακτη υποχώρηση στο θέμα του χρέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.