ΕΡΧΕΤΑΙ ΒΑΡΥΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ...

Λένε οι επιστήμονες και οι «ειδικοί», πως ο χειμώνας αυτός θα είναι ο πιο βαρύς των τελευταίων χρόνων από πλευράς καιρικών συνθηκών…..
Μόνο που, τα τελευταία χρόνια, η χώρα περνά μόνιμη «βαρυχειμωνιά» είτε είναι χειμώνας, είτε καλοκαίρι.
Οι «κυβερνήσεις» των τελευταίων ετών, κατόρθωσαν να φέρουν βαρυχειμωνιά στις ψυχές μας τέτοια, που οι όποιες καιρικές συνθήκες δε μπορούν να τη συναγωνιστούν.


ΦΤΩΧΕΙΑ, ΑΝΕΡΓΙΑ, ΕΛΛΕΙΨΗ ΥΓΕΙΑΣ, ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ, είναι μερικά από τα «ακραία φαινόμενα» που μας εξασφάλισαν οι…. «σωτήρες μας».
Πάμε λίγο στο φετεινό χειμώνα, για να δούμε τι μας περιμένει.
Όπως και να έχει το πράγμα, είτε βαρύς, είτε ελαφρύς θα είναι, θέλει θέρμανση. Ο κοσμάκης πρέπει να ζεσταθεί, να μη πεθάνει από το κρύο.

Μόνο που για να ζεσταθεί, πρέπει να έχει χρήματα για πετρέλαιο, για αέριο, για ξύλα, για…. κάρβουνα (μη ξεχνάμε και τα μαγκάλια που χάρη στον «κυβερνητικό σχεδιασμό» μπήκαν σε λειτουργία ξανά).
Όμως, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΕΟ;
Μήπως είναι στις τσέπες των «λίγων»; Γιατί μη ξεχνάμε πως τα τελευταία χρόνια, οι «πολλοί» υποφέρουν και οι λίγοι θησαυρίζουν, δεν τους αγγίζει καμία απολύτως κρίση.
Βέβαια, η «ψυχοπονιάρα» κυβέρνηση, έβγαλε τα επιδόματα της κοροϊδίας, θέρμανσης κλπ, για να μπορέσει το κορόιδο ο λαός να ζεστάνει το κοκαλάκι του και να μη γκρινιάζει ότι και καλά η… «κυβέρνηση» δεν κάνει τίποτα. Αλλά «πριτς» που θα τα δώσει τόσο εύκολα!!!!! Έβαλε ένα κάρο «προϋποθέσεις» και καλά, μόνο και μόνο για να μην μπορούν να τα πάρουν εύκολα η και καθόλου οι όποιοι «δικαιούχοι», και έτσι, με την κίνηση την «επιδοματική» πάει να σβήσει μονοκοντυλιά ΟΛΑ τα μαύρα σημεία της αποτυχίας της.
Μερικά εξ αυτών, για να μην ξεχνιόμαστε, είναι οι ΘΑΝΑΤΟΙ από μαγκάλια, από το κρύο, οι δηλητηριάσεις από αναθυμιάσεις ακατάλληλων καύσιμων υλών, και άλλα πολλά, που αν ήμασταν ΚΡΑΤΟΣ, ΟΛΟΙ αυτοί θα ήταν πίσω από τα κάγκελα στην χειρότερη περίπτωση, γιατί στην καλύτερη, καλύτερα μη πω και με χαρακτηρίσουν και ακραίο.
Βαρυχειμωνιά λοιπόν μας έρχεται, και οι «κύριοι» πίσω από τις γραφειάρες τους θα μας αγναντεύουν να σκυλοπαγώνουμε και φέτος.

Ο κοσμάκης θα κοιτάξει και πάλι να ζεσταθεί όπως όπως, θα ντουμανιάσουν πόλεις και χωριά, θα βγουν οι «οικολόγοι» και οι ειδικοί μαϊντανοί των καναλιών και θα μιλήσουν για τους «αυξημένους ρύπους» (για τους ρυπαρούς πολιτικούς δε θα πουν τίποτα) και θα κάνουν και συστάσεις, να ΜΗ καίει ο κόσμος ξύλα, και άλλα υλικά στις σόμπες. Το έχουμε ξαναδεί το έργο από τα κυβερνητικά ΜΜΕ.
Και όπως είναι φυσικό, ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ θα έχουμε το ίδιο σκηνικό με τις προηγούμενες χρονιές, ίσως χειρότερο αν επαληθευτούν οι προβλέψεις των ειδικών, αλλά ΟΛΟΙ για ακόμα μια φορά θα κάνουν τον «κινέζο» γιατί ότι και να γίνει, «είναι ευθύνη άλλων». Κατά τα άλλα, περιμένουν να εισπράξουν κάποια δισεκατομμύρια από εμάς τα κορόιδα το επόμενο διάστημα.
Ας δουν λίγο από τη γωνία αν ερχόμαστε, και δεν ερχόμαστε, να μας περιμένουν.
Βασίλης Τσούγκαρης

hellasforce.com

Σχόλια