Γερμανικά παπαγαλάκια.. Για να μπορέσει κάποιος να βοηθήσει τον ελληνικό λαό, θα πρέπει να θέσει υπό έλεγχο τους πολιτικούς & τις κυβερνήσεις τους.

Την ώρα που η Ελλάδα κλυδωνίζεται και η κατάσταση κάθε άλλο παρά σταθερή είναι, τα πολιτικά κόμματα αντί να αναζητούν ένα μίμιμουμ συνεννόησης προετοιμάζονται για εκλογές, σχολιάζει σε σημερινό άρθρο της η γερμανική Deutsche Welle.

«Τον περασμένο Απρίλιο η Αθήνα αποτόλμησε με επιτυχία να βγει στις αγορές, η ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε κατά το τρίτο τρίμηνο...
όσο και σε οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρωζώνη, ακόμη και η ανεργία μειώθηκε ελαφρώς κατά το τρέχον έτος. Βρίσκεται όμως πράγματι ο μέχρι πρόσφατα χειρότερος μαθητής της Ευρωζώνης στο δρόμο προς την ανάκαμψη;», αναρωτιέται ο αρθρογράφος της γερμανικής εφημερίδας.
«Τα φαινόμενα απατούν. Όταν η ελληνική κυβέρνηση τον Οκτώβριο, διεμήνυσε ότι η Ελλάδα θα βγει νωρίτερα από το Μνημόνιο, τα ελληνικό ομόλογα σκαρφάλωσαν σε απίστευτα ύψη. Η μικρή ανάκαμψη της οικονομίας είναι μια μικρή παρηγοριά, αν σκεφτεί κανείς ότι στα χρόνια της ύφεσης η Ελλάδα έχασε στο 1/5 του ΑΕΠ της ενώ το ποσοστό της ανεργίας παραμένει εξαιρετικά υψηλό», αναφέρει το δημοσίευμα το οποίο εκτιμά πως αν και ο ασθενής δεν βρίσκεται πλέον σε άμεσο κίνδυνο, η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη. Για πάνω από τέσσερα χρόνια, η Ελλάδα ζει υπό την πίεση των μέτρων λιτότητας της Τρόικας αλλά ακόμη και υπό αυτές τις συνθήκες τα πολιτικά κόμματα δεν συνεννοούνται για τα βασικά για το πως θα σωθεί η χώρα. Ακόμα και τώρα προετοιμάζονται για νέες εκλογές, αντί να προσπαθούν να σταθεροποιήσουν την κατάσταση στην πολιτική και την κοινωνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ θυμήθηκε ακόμη και το θέμα του κατοχικού δανείου για να μειωθεί το χρέος της χώρας.
Μπορεί όλο αυτό στα αυτιά της περιφέρειας της Ευρωζώνης να ηχεί ως φάρσα, αποδεικνύει ωστόσο την καθυστερημένη αντίληψη στην κουλτούρα των πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα. Για να μπορέσει κάποιος να βοηθήσει τον ελληνικό λαό, θα πρέπει πρώτα να θέσει υπό έλεγχο τους πολιτικούς και τις κυβερνήσεις τους.

Σχόλια