Τρίτη, 4 Νοεμβρίου 2014

Η ελληνική ψυχή στη μακρινή Βενεζουέλα – Τίμησαν την 28η Οκτωβρίου

Η ελληνική παιδεία παρούσα και στη μακρινή Βενεζουέλα όπου κάποιοι ηρωικοί και άξιοι δάσκαλοι κρατάνε ζωντανή την τιμή σε αξίες και ιδανικά που διαχρονικά καλλιεργούν στην παιδεία τους οι κοσμοπολίτες Έλληνες.
Mέσα σε κλίμα μεγάλου σεβασμού και κατάνυξης, πραγματοποιήθηκε στην Ελληνική Κοινότητα Βαλένσιας Βενεζουέλας,
το Σάββατο 1 Νοεμβρίου,  η εκδήλωση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 1940. Με συγκίνηση και ενθουσιασμό τα μέλη της κοινότητάς παρακολούθησαν το Πρόγραμμα της εκδήλωσης που έγινε κατόπιν συνεργασίας του σχολείου, της εκκλησίας και του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινότητας.

Στο Πρόγραμμα της τελετής συμπεριλήφθηκαν συνοπτικά τα παρακάτω: Δοξολογία επί της Εθνικής  εορτής από τον Πατέρα Ευάγγελο, εκφώνηση του πανηγυρικού μηνύματος της ημέρας από τον Πρόεδρο της Κοινότητας  κ. Παντελή Σαρρηγεωργίδη,


Προβολή οπτικοακουστικού υλικού με θέμα « Παιδιά της Ελλάδος, παιδιά», «Τo Χρονικό της Εορτής» από μαθήτριες του εφηβικού τμήματος, Προβολή οπτικοακουστικού υλικού με τα γεγονότα της εποχής αλλά και από σύγχρονους εορτασμούς στην Ελλάδα, Ποιήματα των μικρών μαθητών μας για το μήνυμα της ημέρας, Εκφώνηση λόγου σχετικά με τη σημαία μας (που γιορτάζει την 27η Οκτωβρίου), άκουσμα του εμβατηρίου της σημαίας μας με παράλληλη σιγή από το κοινό, Ποιήματα των μικρών μαθητών με θέμα την ελληνική σημαία, Τραγούδι (Το ακορντεόν) από ενηλίκους και εφήβους μαθητές του σχολείου μας με παράλληλη στήριξη του κοινού), Ποίημα από έφηβες μαθήτριες για το σύγχρονο μήνυμα του ΟΧΙ στην Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο, Επίλογος από τη Δασκάλα του σχολείου μας Βασιλάκη Ζέφη, Εθνικός Ύμνος, Μαθητική Παρέλαση.

http://www.greekteachers.gr/?p=14821

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.