Ονόματα θέλετε..;; Τα είπε ο κ. Μαρκογιαννάκης…Τα Εκατ.από τις μίζες «SIEMENS» στα ταμεία ΠΑΣΟΚ & Ν.Δ

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Αναζητούνται, λοιπόν, τα υπόλοιπα ενενήντα εννέα εκατομμύρια και τα στοιχεία που προκύπτουν και υπάρχουν φαίνετα στη δικογραφία που βρίσκεται στη Γερμανία, είναι ότι τα περισσότερα όδευσαν στα ταμεία των δύο μεγάλων κομμάτων.. 
Διαβάστε απόσπασμα από την τοποθέτηση του κ. Μαρκογιαννάκη στην συζήτηση με αριθμό 9/3/24-11-2011 επίκαιρης επερώτησης των Ανεξάρτητων Βουλευτών κ.κ. Ντόρας Μπακογιάννη,
Ελευθέριου Αυγενάκη, Χρήστου Μαρκογιαννάκη και Γεωργίου Κοντογιάννη, προς τον Υπουργό Εσωτερικών, σχετικά με τις κρατικές επιχορηγήσεις των κομμάτων και τα χρέη τους προς τις ελληνικές τράπεζες....

Και ένα τελευταίο, κύριε Πρόεδρε, γιατί έγινε συζήτηση σχετικά με αυτό το θέμα. Άκουσα για τη «SIEMENS», για την έρευνα, για τον έλεγχο, αν έγινε πλήρης, αν ήταν ημιτελής. Οποία υποκρισία! Στη συγκεκριμένη περίπτωση, τα δύο μεγάλα κόμματα εν αγαστή συμπνοία κουκούλωσαν το σκάνδαλο και το κουκούλωσαν, διότι υπάρχει σοβαρή υπόνοια, η οποία μπορεί να εξικνείται μέχρι τη βεβαιότητα, ότι σχεδόν το σύνολο της μίζας πήγε στα μαύρα ταμεία των δύο μεγάλων κομμάτων. Και ας είμαστε ειλικρινείς.
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: Ποια εποχή;
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Από το 2010 και πίσω.
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: Πόσα;
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Εκατό εκατομμύρια υπολογίζονται οι μίζες. Απεκαλύφθη το ένα εκατομμύριο. Το πήρε ο κ. Τσουκάτος. Αναζητούνται τα υπόλοιπα ενενήντα εννέα.
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: Κύριε Μαρκογιαννάκη…
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Κύριε Κεφαλογιάννη, δεν σας διέκοψα.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Βύρων Πολύδωρας): Μη διακόπτετε, κύριε Κεφαλογιάννη. Καταλήξτε, κύριε Μαρκογιαννάκη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Αναζητούνται, λοιπόν, τα υπόλοιπα ενενήντα εννέα εκατομμύρια και τα στοιχεία που προ-
κύπτουν και υπάρχουν -φαίνεται- στη δικογραφία που βρίσκεται στη Γερμανία, είναι ότι τα περισσότερα όδευσαν στα ταμεία των
δύο μεγάλων κομμάτων. Δεν με ενδιαφέρει εμένα χρονικά πότε έγινε αυτό το πράγμα.
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: Με ενδιαφέρει εμένα.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Με ενδιαφέρει ότι τα δύο κόμματα εν αγαστή συμπνοία, όχι μόνο κάλυψαν και κουκούλωσαν το σκάνδαλο αλλά έφτασαν στο σημείο να διαπράξουν την αθλιότητα, προκειμένου να ικανοποιήσουν την κοινή γνώμη, να στοχοποιήσουν αθώους ανθρώπους. Και εκείνο το οποίο με ενοχλεί ακόμα περισσότερο, κύριε Πρόεδρε, είναι ότι το άθλιο σύστημα, το σάπιο σύστημα, αυτό που οδήγησε τη χώρα εδώ που είναι σήμερα, έφτασε στο σημείο να εκθειάζει μια εξεταστική επιτροπή και τον πρόεδρό της, ότι ποτέ δεν ξανάγινε τόσο αντικειμενική διερεύνηση, μόνο και μόνο για να καλυφθεί η ατιμία η οποία συνέβαινε.
Αυτά όλα, συνθέτουν ένα τοπίο και αποπνέουν μια οσμή τόσο δύσοσμη, που ασφαλώς ο ελληνικός λαός τούτη την ώρα εκτός από την εφαρμογή των νόμων που ήθελε ο κ. Υπουργός των Εσωτερικών να μας πει ότι κάνει, από την άλλη μεριά, απαιτεί έντιμη έρευνα, την τιμωρία των ενόχων και όχι τον στρουθοκαμηλισμό, ως εάν θα δίνουμε την εντύπωση πως έχουμε να κάνουμε με ένα λαό που δεν καταλαβαίνει, με λαό υπολελειμμένης διάνοιας.
Ευχαριστώ πολύ.

Σχόλια