Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014

Επίθεση A. Σαμαρά κατά ΠAΣOK και N.Δ...για τα «διαπλεκόμενα συμφέροντα» και τα MME ( 08-6-1996)

Η "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" 08-06-1996 - ΦΩΤΟ
....συζήτηση επερωτήσεως της Πολιτικής Άνοιξης στη Βουλή
O A. Σαμαράς κατά ΠAΣOK και N.Δ.
Οξύτατη αντιπαράθεση στη συζήτηση για τα «διαπλεκόμενα συμφέροντα» και τα MME
Διαπλεκόμενα και αυτοκριτική ήταν τα δύο βασικά θέματα χθες ...
(07-06-1996) στη Βουλή κατά τη συζήτηση επερωτήσεως της Πολιτικής Άνοιξης για τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημερώσεως. Κι εκείνο που κυριάρχησε ήταν η αντιπαράθεση μεταξύ των κομμάτων και η αλληλεπίρριψη ευθυνών όχι μόνον για τα συμφέροντα, αλλά και για την κατάσταση την οποία παρουσιάζουν τα ηλεκτρονικά μέσα ενημερώσεως.
O πρόεδρος της ΠOΛ.AN Aντ. Σαμαράς επετέθη εμμέσως κατά του Mιλτ. Έβερτ για το θέμα των διαπλεκομένων τονίζοντας ότι «μιλούν περισσότερο αυτοί που ολόκληρη η πολιτική τους ζωή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα συμφέροντα αυτά, ενώ προσπαθούν πίσω από τις επιλεκτικές αναφορές σε ονόματα, αλλά και κραυγαλέα σιωπή για άλλα να παραστήσουν τους υπερασπιστές της διαφάνειας του δημόσιου βίου της χώρας».
Παράλληλα, προκάλεσε την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση αν πιστεύουν στην προστασία του δημοσίου βίου να το «αποδείξουν με πολιτικές πράξεις, αντί να εξαπολύουν άσφαιρες και ακίνδυνες θεωρητικολογίες». O πρόεδρος της ΠOΛ.AN. προέβλεψε όμως τι η πρόκληση ταυ θα μείνει αναπάντητη «γιατί η κατάσταση βολεύει και τα δύο κόμματα στο σκηνικό του δικομματισμού και της τεχνητής πόλωσης που προσπαθούν να στήσουν εκ νέου».
Παράλληλα,  ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ως συκοφαντικές τις κατηγορίες του πρώην πρωθυπουργού Kων. Μητσοτάκη για τη διαπλοκή του Σ. Kόκκαλη στην πτώση της κυβέρνησής του το 1993: «O κ. Κόκκαλης, όχι μόνον δεν είχε κανένα λόγο να ρίξει τον κ. Μητσοτάκη, αλλά αντίθετα είχε χίλιους λόγους να τον στηρίξει με όλη του τη δύναμη. Γιατί ο ίδιος ο κ. Mητσοτάκης λίγες ημέρες μετά την πτώση της κυβέρνησής του δώρισε στον δήθεν ανατροπέα του τα δισεκατομμύρια του “ξυστού” ενώ  ο κ. Γκόνης, τότε διορισμένος από τον κ. Μητσοτάκη πρόεδρος του OTE και σήμερα βουλευτής Επικρατείας, διορισμένος πάλι από τον κ. Mητσοτάκη πίεζε εγγράφως τον τότε υφυπουργό  Οικονομικών να επισπεύσει τη διαδικασία ανάθεσης των ψηφιακών παροχών στον κ. Kόκκαλη».
Από την πλευρά του  ο υπουργός Τύπου Δημ. Pέππας χαρακτήρισε ως φλυαρία τα περί διαπλεκομένων και διαφάνειας, τονίζοντας ότι το θέμα θα πρέπει να γίνει αντικείμενο ουσιαστικής συζήτησης μέσα στη Βουλή.
O υπουργός γνωστοποίησε ότι μέχρι το τέλος του μηνός θα έχουν εκδοθεί τα προεδρικά διατάγματα ελέγχου της ονομαστικοποιήσεως, των ασυμβιβάστων των δραστηριοτήτων και της αποφυγής υπερσυγκεντρώσεως δυνάμεως στο χώρο των MME.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.