EUROSTAT : Ποια χώρα έχει την υψηλότερη Ανεργία στον Δυτικό Κόσμο ; ! Ειδικά Δικαστήρια Τώρα !

Οταν έχεις συγκεντρώσει και κυβερνάς με ανθρώπους επιπέδου Πλεύρη, λαϊκιστή Γιακουμάτου, lifestyle Αδωνι, κολεγιόπαιδου Βορίδη και βουτυρόπαιδου Βαρβιτσιώτη μην περιμένεις Σωτηρία «Η Ελλάδα τα κατάφερε, προτεραιότητα η ανάπτυξη και η μείωση της ανεργίας…» έλεγε ο Σαμαράς στο τελευταίο «ραντεβού» !

Αν δεν τιμωρηθούν,  
το 2050 οι Ελληνες θα υπάρχουν μόνο σε Μουσεία Φυσικής Ιστορίας
Η Ελλάδα εμφανίζεται η χώρα με τη μεγαλύτερη ανεργία από όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat για τον Σεπτέμβριο του 2014, η χώρα μας καταλαμβάνει την πρώτη θέση στην ανεργία με ποσοστό 26,4%. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ισπανία με 24%, τρίτη είναι η Κροατία 16,1% και η πρώτη τετράδα κλείνει με την Κύπρο (άλλη μια χώρα του Νότου) με 15,1%.
Η διαφορά ανάμεσα στη Μεσόγειο και τον Βοορά φαίνεται αν κοιτάξει κανείς… ανάποδα τη λίστα: εκεί θα διαπιστώσει πως οι χώρες που εμφανίζουν τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας είναι εκείνες του Βορρά. Ήτοι: η Γερμανία έχει 5%, η Αυστρία 5,1% και η Τσεχία 5,7%.
Συνολικά η ανεργία στην Ευρωζώνη αγγίζει το 11,5%. Ποσοστό που κινείται σταθεροποιητικά σε σχέση με τα προηγούμενα ευρήματα των ερευνών κατά τον Αύγουστο. Στην Ε.Ε των 28 το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε επίσης σταθερό στο 10,1%. Περίπου 24,5 εκατομμύρια Ευρωπαίοι πολίτες ήταν άνεργοι τον Σεπτέμβριο από τους οποίους οι περίπου 18 εκ είναι πολίτες κρατών – μελών της Ευρωζώνης.
Σε σχέση με τον περσινό Σεπτέμβριο η ανεργία μειώθηκε σε 21 κράτη-μέλη της Ευρωζώνη, αυξήθηκε σε έξι και έμεινε σταθερή σε μια. Η μεγαλύτερη μείωση της ανεργίας παρατηρήθηκε στην Ουγγαρία 7,6% (στοιχεία Αυγούστου) από 10%, την Ισπανία ,με 24% από 26,1% και την Πορτογαλία με 13,6% από 15,7%, ενώ η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρήθηκε στη Φινλανδία (8,7% από 8,3%) και τη Γαλλία (10,5% από 10,3%).
Στην ανεργία των νέων η Ελλάδα καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση με ποσοστό 50,7%, πίσω από την Ισπανία η οποία βρίσκεται για δεύτερη φορά στην κορυφή της λίστας με το ποσοστό της ανεργίας των νέων να αγγίζει το 53,7%. Ακολουθεί η Ιταλία με ποσοστό 42,9%, ενώ στις χαμηλότερες θέσεις βρίσκεται η Γερμανία με 7,6%, η Αυστρία με 9,1% και Ολλανδία με 9,8%. Τον Σεπτέμβριο του 2014 η Eurostat εκτιμά πως περίπου 5 εκ νέοι κάτω των 25 ετών ήταν άνεργοι εκ των οποίων 3,3 εκ είναι πολίτες κρατών – μελών της Ευρωζώνης.
Την ίδια στιγμή η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία εκτιμά πως ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη θα διαμορφωθεί στο 0,4% τον Οκτώβριο του 2014, αυξημένος κατά 0,1% σε σχέση με τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.

Σχόλια