Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014

Πυροτέχνημα το σχέδιο Σαμαρά πρόωρη έξοδο από τα προγράμματα διάσωσης ..(Bloomberg)


Πυροτέχνημα το σχέδιο Σαμαρά πρόωρη έξοδο από τα προγράμματα διάσωσης ..(Bloomberg)Το 85% των οικονομολόγων λέει πως ήταν λάθος της κυβέρνησης να επισπεύσει τις διαδικασίες για απεμπλοκή από τα προγράμματα στήριξης
«Το σχέδιο του Αντώνη Σαμαρά για την Ελλάδα και την πρόωρη έξοδο από τα προγράμματα διάσωσης καταρρέει στον απόηχο της απόρριψης της αγοράς», γράφει το πρακτορείο Bloomberg.


«Οι οικονομολόγοι λένε ότι ίσως να μην ήταν τόσο καλή ιδέα έτσι κι αλλιώς», τονίζει το δημοσίευμα του πρακτορείου, το οποίο προχώρησε σε ένα ερωτηματολόγιο προς τους οικονομολόγους και αναλυτές με τους οποίους συνεργάζεται, τα συμπεράσματα του οποίου κατέδειξαν πως «το 85% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η πρόταση του Ελληνα πρωθυπουργού δεν έχει οικονομικό νόημα, λόγω της επιμονής εν μέρει του Μάριο Ντράγκι ότι οι χώρες που έχουν αξιολογηθεί ως “junk”πρέπει να παραμείνουν κάτω από κάποιο είδος προγράμματος επιτήρησης, για να επωφεληθούν από τα νέα μέτρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας».
«Αυτό που είναι σημαντικό από οικονομική άποψη είναι η Ελλάδα να δεσμευτεί σε ένα ισχυρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων», δήλωσε ο Τζέιμς Νίξον, οικονομολόγος της Oxford Economics Ltd στο Λονδίνο. «Η κυβέρνηση είναι σε κάποιο βαθμό απεγνωσμένη να πάρει το πόδι της από το πεντάλ του γκαζιού των μεταρρυθμίσεων και να κάνει λίγο πίσω σε μία προσπάθεια να ενισχύσει τη δημοτικότητά της», σχολίασε.
Η έρευνα του Bloomberg ανάμεσα σε 15 οικονομολόγους διήρκεσε από τις 3 έως τις 15 Οκτωβρίου. Σε αυτήν, μεταξύ άλλων, το 73% των οικονομολόγων είπε ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί ένα τρίτο πακέτο διάσωσης σε σύγκριση με το 40% που είχε καταγράψει η τελευταία δημοσκόπηση που έγινε τον Ιούλιο. Το 50%, παράλληλα, δήλωσε ότι η χώρα δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες χρηματοδότησής της από την αγορά, χωρίς τα χρήματα του ΔΝΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.