Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ: Οι Γερμανοί προέτρεπαν ισλαμιστές να γίνουν σφαγείς στο Αφγανιστάν και τη Συρία


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ: Οι Γερμανοί προέτρεπαν ισλαμιστές να γίνουν σφαγείς στο Αφγανιστάν και τη ΣυρίαΟι φανατικοί ισλαμιστές από τη Γερμανία ενθαρρύνονταν ενεργά να μεταναστεύσουν και να επιδιώξουν να γίνουν μάρτυρες πεθαίνοντας στη Συρία και το Αφγανιστάν, παραδέχτηκε σήμερα ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας.

Η πολιτική αυτή άλλαξε μόνο κατά το τέλος του 2013, όταν οι γερμανικές αρχές συνειδητοποίησαν ότι με την πρακτική αυτή είχαν βοηθήσει στην ενίσχυση οργανώσεων όπως το Ισλαμικό Κράτος, κατά τον ίδιο.

Ο Λούντβιχ Σιεργκχόφερ, ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της βαυαρικής αστυνομίας ανέφερε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι οι αρχές για να «προστατεύσουν τον πληθυσμό» της χώρας από τον κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων ενθάρρυναν μυστικά από το 2009 την ταχεία αναχώρηση των ισλαμιστών από το γερμανικό έδαφος .
Οι δηλώσεις αυτές του επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Βαυαρίας προκάλεσαν αγανάκτηση στην αντιπολίτευση. «Αυτό ισοδυναμεί με εξαγωγή τρομοκρατίας», δήλωσε η Ιρένε Μίχαλιτς του κόμματος των Πρασίνων. Στη Γερμανία δεν έχει γίνει κάποια βομβιστική επίθεση ισλαμιστών ή άλλου είδους επίθεση, αλλά δεκάδες νέοι με τουρκικές, αραβικές ή γερμανικές ρίζες έχουν σκοτωθεί υπηρετώντας τους σκοπούς της αλ Κάιντα και του Ισλαμικού Κράτους.
Στο μεταξύ, η Γερμανία ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει τη βοήθεια στους κούρδους Πεσμεργκά στον αγώνα που δίνουν κατά των τζιχαντιστών, αποστέλλοντας μια ομάδα στρατιωτικών χειρουργών στο Ιράκ.
Το Βερολίνο δεν συμμετέχει στις αεροπορικές επιδρομές κατά θέσεων των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, αλλά δεσμεύθηκε να εξοπλίσει 10.000 Κούρδους μαχητές με αντιαρματικές ρουκέτες τύπου Μίλαν, μπαζούκα, επιθετικά τουφέκια, χειροβομβίδες και στρατιωτικά οχήματα ώστε να απωθήσουν τους τζιχαντιστές.
Η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε πως οι γιατροί θα εξετάσουν τι μπορεί να προσφέρει η χώρα της, ειδικά για όσους έχουν τραυματιστεί από νάρκες. Μια επιλογή είναι να μεταφέρονται οι πιο σοβαρά τραυματίες σε γερμανικά στρατιωτικά νοσοκομεία για νοσηλεία

hellasforce.com

Σχόλια