Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η επίσκεψη που κλείδωσε τη συνεργασία-ξεπούλημα με τους… δικούς μας ανθρώπους


Η επίσκεψη που κλείδωσε τη συνεργασία-ξεπούλημα με τους… δικούς μας ανθρώπους
Η επίσκεψη του Ντέιβιντ Χάρις στην Αθήνα πριν από ένα χρόνο ήταν αυτή που κλείδωσε την συνεργασία ξεπούλημα με τους δικούς μας ανθρώπους. Τους πολιτικούς άνδρες που υπηρετούν με αυταπάρνηση την μαμά πατρίδα. Και με την πρώτη ευκαιρία την δίνουν όσο όσο.
Όλα είχαν ξεκινήσει από την ανησυχία και την αλληλεγγύη για την Ελλάδα της κρίσης. Γι αυτό είχε επισκεφτεί ο
επικεφαλής της σημαντικής Αμερικανο-εβραϊκής οργάνωσης American Jewish Committee (AJC) Ντέιβιντ Χάρις, τον Ιανουάριο του 2013 την χώρα μας. Από την ανησυχία του μην τυχόν και πάνω στην κρίση η μοιρασιά αφήσει απέξω τους φίλους μας τους Εβραίους.
1

Κατά την επίσκεψη του μάλιστα ήταν παρών και ο εξέχων παράγοντας της ελληνοαμερικανικής κοινότητας Άντυ Μάνατος, γεγονός που «δεν είναι τυχαίο» αλλά υποδηλώνει τη στενή συνεργασία των ελληνικών και εβραϊκών οργανώσεων στις ΗΠΑ, η οποία αποφέρει «χειροπιαστά» αποτελέσματα, όπως αναφέρει συχνά ο εκτελεστικός διευθυντής της AJC Ντέιβιντ Χάρις .
Τα χειροπιαστά όμως αποτελέσματα ήταν γεγονός ότι θα έβαζαν την Ελλάδα στο χέρι κάποιων που επιθυμούσαν το μερίδιό τους και η κρίση θα βοηθούσε.
Ο Ντέιβιν Χάρις είχε έρθει για συγκεκριμένα ραντεβού στην Αθήνα και συγκεκριμένες συμφωνίες και βέβαια φρόντισε να συναντηθεί με το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας. Επίσημα όμως υποτίθεται ότι είχε έρθει απλά για μια επίσκεψη μαζί με τα καλά παιδιά τους Ελληνοαμερικανούς ηγέτες που ζουν στη Ν. Υόρκη και μας τυλίγουν στην λαδόκολλα πριν φτάσουν εδώ.
Οι συζητήσεις του έμειναν στο σκοτάδι ότι ακριβώς είχε συμβεί με την επίσκεψη του Αλαν Σόλοου του ισχυρού προέδρου των αμερικανοεβραϊκών ενώσεων όπως είχαμε αποκαλύψει πρόσφατα στο hellas force.
Τα ραντεβού του όμως ήταν πολύ στοχευμένα. Με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά είχε Τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλο όμως τον είδε και για θέματα που αφορούσαν την τακτική που έπρεπε να ακολουθήσουν για να καταφέρουν να συμφωνήσουν σε θέματα μοιρασιάς . Αν και συνάντησε τους περισσότερους υπουργούς όπως Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας, Δημόσιας Τάξης, Παιδείας το σημαντικότερο και αποδοτικότερο ραντεβού λένε ότι ήταν αυτό του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Η ενεργειακή προοπτική ήταν ένα βασικό θέμα της κουβέντας τους όμως το βασικότερο όλων ήταν η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των Ελλήνων.
Το ίδιο ακριβώς θέμα που είχε κουβεντιάσει το Φεβρουάριο του 2011 και ο Αλαν Σόλοου ο πρόεδρος των αμερικανοεβραικών διασκέψεων του κόσμου. Δεν ήταν τυχαίο το γεγονός ότι 2 ισχυροί άνδρες των αμερικανοβραϊών συσκέψεων μίλησαν για το ίδιο θέμα με τον ίδιο άνθρωπο μέσα στην κρίση .Τι δώσαμε; αναρωτήθηκαν πολλοί.
Αυτοί πάντως έδωσαν την υπόσχεση ότι θα υποστηρίξουν την Ελλάδα, μέσω των γραφείων της AJC στη Νέα Υόρκη, στην Ουάσιγκτον, το Βερολίνο, τις Βρυξέλλες και αλλού. Δεν είναι τυχαίο ότι στην ομάδα της AJC στην Ελλάδα ήταν και δυο επιφανείς Ελληνοαμερικανοί ηγέτες. Και πάντα αυτές οι επισκέψεις του στην Ελλάδα γίνονται με αυτό το σχήμα.
Η AJC και οι Ελληνοαμερικανικές οργανώσεις συνεργάζονται εδώ και πολύ καιρό τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και σε σχέση με την Ελλάδα και το Ισραήλ.
Στην επίσκεψή του αυτή ο Ντέιβιντ Χάρις διευκολύνθηκε από τους φίλους του στην κυβέρνηση να προβεί σε μια ανθρωπιστική προσφορά στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα- Ελλάδα, ως μια χειροπιαστή χειρονομία της επιθυμίας του να βοηθήσει την ελληνική κοινωνία να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις, όπως είναι η ιατροκοφαρμακευτική περίθαλψη για όσους την έχουν ανάγκη. Αυτό άφησαν να κυκλοφορήσει προς τα έξω .

hellasforce.com

Σχόλια