Βέλη Φράγκου για την αναδιοργάνωση των ΕΔ και "για την κατάντια της χώρας"

ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ ΤΑ ΓΡΦΑΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΕ ΚΑΝΕΙΣ..
Ο πρώην Α/ΓΕΣ Φραγκούλης Φράγκος μίλησε μετά από πολύ καιρό και βρήκε την ευκαιρία να εκφράσει και πάλι τις διφωνίες του για την κατάργηση του Β΄Σώματος Στρατού και το κλείσιμο του Α΄ ΣΣ. Αφορμή οι αλβανικές αθλιότητες στον ποδοσφαιρικό αγώνα με την Σερβία .

Ο Φράγκος δεν έχασε λοιπόν την ευκαιρία να μιλήσει στον ραδιοφωικό σταθμό Arena FM 89,4 της Θεσσαλονίκης για την “αναδιοργάνωση” λέγοντας:
“Κάποιοι κύριοι πρέπει να αντιληφθούν πως δεν φτιάχνουμε κέντρα εκπαιδεύσεως νεοσυλλεκτων στην Πελοπόννησο,αλλά αφήνουμε να λειτουργήσουν αυτά που ήδη υπάρχουν  στην Μακεδονία . Η κατάργηση του Β’ σώματος στρατού και το κλείσιμο του Α’ ΣΣ ήταν λάθη. Υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι ύπαρξης τους».

Προφανώς τα κέντρα νεοσυλλέκτων στην Πελοπόννησο είναι αχρείαστα αλλά αυτό αποφεύγει να το θίξει ο πρώην Α/ΓΕΣ. Για το Α΄ και Β’ Σώμα οι αντιρρήσεις του -κι όχι μόνο του Φράγκου- είναι γνωστές. Δεν νομίζουμε βέβαια ότι ως έμπειρος στρατιωτικός ένοιωσε ποτέ φόβο ή δέος από τις επιχειρησιακές δυνατότητες των αλβανών ή των σκοπιανών ώστε να κρίνει απαραίτητη την συνέχιση της λειτουργίας τους.


Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Φράγκος


Για τα επεισόδια Αλβανίας - Σερβίας:
«Εγώ θα πω κάτι ευχάριστο. Είναι το καλύτερο μήνυμα για τον Γκρουεφσκι και τους ομοίους του να αντιληφθούν όλοι τους,πως η Ελλάδα μονο παλεύει  για τη ύπαρξη τους. Τα Σκόπια πρέπει να δουν πως κινδυνεύουν από την Αλβανία. Πρέπει να αντιληφθούν πως είναι Σλάβοι. Το μήνυμα πρέπει να το πάρουν οι αδύναμοι της περιοχής. Από εκεί και πέρα ο Ισλαμισμός χρηματοδοτείται απο κεντρα ,ενω επενδύονται πολλά χρήματα στην Αλβανία απο τον Φετουλαχ Γκιουλεν .Μέσω της Τουρκίας δίνονται οδηγίες. Εμείς δεν πέφτουμε θύματα αυτής της προπαγάνδας και της επιδείνωσης  των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας. Κάποιοι κύριοι πρέπει να αντιληφθούν πως δεν φτιάχνουμε κέντρα εκπαιδεύσεως νεοσυλλεκτων στην Πελοπόννησο,αλλά αφήνουμε να λειτουργήσουν αυτά που ήδη υπάρχουν  στην Μακεδονία . Η κατάργηση του Β’ σώματος στρατού και το κλείσιμο του Α’ ΣΣ ήταν λάθη. Υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι ύπαρξης τους».

Για τα Σκόπια:
«Μακεδονία για να βάλουν οι Σκοπιανοί στο συνθετικό τους πρέπει να το αποδεχτούν οι Έλληνες. Οι πολιτικοί μας πρέπει να έχουν τι αισθητήριο του λαού και σύμφωνα με αυτο να ενεργούν Για να εγκριθεί  μια τέτοια συνθήκη πρέπει να περάσει από τη Βουλή των Ελλήνων. Αν γίνει αυτό είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Οι υπουργοί εξωτερικων έρχονται και παρέρχονται,αλλά αυτό που μένει είναι η Ελλάδα. Αν η πατρίδα δεν αναγνωρίσει το κράτος των Σκοπίων και δεν αποδεχτεί το όνομα  δεν γίνεται κάτι. Εδώ οι Βούλγαροι δεν δέχονται την γλώσσα τους. Πρέπει να είμαστε περήφανοι για την πατρίδας μας και η αγάπη μας σε αυτήν να εχει διάρκεια .Απαιτουμε σεβασμό από τους γείτονες μας».

Γιατί ανησυχεί:
«Ανησυχώ για την κατάντια στην χώρα, για την εφαρμοζόμενη πολιτική  και για το γεγονός πως δεν μπορούν οι ταγοι να φέρουν το χαμόγελο στο πρόσωπο του Έλληνα. Το πρόβλημα ξεκινάει από τα σχολεία. Οι δάσκαλοι σταμάτησαν να κάνουν την δουλειά τους και να διδάσκουν ιστορία. Χάσαμε τον κοσμοϊστορικό μας ρόλο και  την αποστολή του Έλληνα που είναι να διδάσκει την ειρήνη,τις ηθικές αξίες ,τον πολιτισμό ,την ανθρωπια και την αλήθεια».  http://www.onalert.gr


Διαβάστε τι γράφαμε..



 

Σχόλια