ΟΙ ΕΡΠΕΤΟΜΟΡΦΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Το αποτέλεσμα των πρόσφατων ευρωεκλογών τοποθέτησε τη ΝΔ στη δεύτερη θέση. Όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τη ΝΔ να παραμένει στη δεύτερη θέση στην επιλογή των πολιτών, με συνεχώς αυξανόμενη τη διαφορά της με το πρώτο κόμμα, δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ. Όλη αυτή η κατάσταση ήταν προφανές πως θα επιφέρει τρικυμία στις τάξεις της ΝΔ.
Πλέον, είναι πασιφανές πως έχουν όλοι στη ΝΔ συνειδητοποιήσει πως το κόμμα τους θα υποστεί εκλογική συντριβή, μια συντριβή που θα έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο την απώλεια της Εξουσίας, αλλά και την απώλεια πολλών βουλευτικών εδρών! Όπερ σημαίνει, πως αρκετοί από τους σημερινούς βουλευτές και υπουργούς μετά από τις προσεχείς εκλογές – όποτε διεξαχθούν – θα γίνουν απλοί πολίτες, και θα απολέσουν τα μεγάλα οφέλη – πολιτικά και οικονομικά – που απορρέουν από το βουλευτικό αξίωμα. Έτσι, επί παραδείγματι στην μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της Ευρώπης, τη Β΄ Αθηνών έχουν βγει εσωκομματικά “μαχαίρια” που σκοπό έχουν τη διατήρηση των κεκτημένων. Δηλαδή, της εκλογής τους εκ νέου στη Βουλή των Ελλήνων! Μιας βουλευτικής έδρας από τις επτά που φαίνεται αυτή τη στιγμή πως θα πάρει η ΝΔ, σε αντίθεση με τις 15 που έλαβε στις τελευταίες εκλογές.
Οσονούπω, ο υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος εκτοξεύει “ταβανόπροκες” εναντίον του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Μητσοτάκη, διατηρώντας αποστάσεις για τους χειρισμούς του στο ζήτημα των ελέγχων σχετικά με τη μονιμοποίηση των δημοτικών υπαλλήλων, δηλώνοντας και την λαϊκή του καταγωγή: Εγώ δεν γεννήθηκα υπουργός, ούτε βουλευτής. Ό,τι κατάφερα στην πολιτική το κατάφερα μόνος μου και κατεβαίνω δυο φορές την εβδομάδα στο κέντρο της Αθήνας με το Μετρό”. Επίσης, ρουκέτα εκτόξευσε και κατά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, σχολιάζοντας τη δήλωσή του: “Αν πέσει η κυβέρνηση θα πάρουμε τα λεφτά μας από τις τράπεζες”, λέγοντας: “Εγώ στην τράπεζα έχω 3.156 ευρώ. Με τον Γεωργιάδη έχουμε κάτι κοινό που, ταυτόχρονα, είναι και πολύ διαφορετικό. Ο Άδωνις πουλάει βιβλία, εγώ γράφω”. Για να του απαντήσει ο τηλεβιβλιοπώλης – βουλευτής: “Αγαπητέ Αργύρη πέραν των εκδόσεων, έχω γράψει μέχρι σήμερα τρία βιβλία. Άρα έχουμε περισσότερα κοινά από όσα νομίζεις”. Άραγε, δεν σας θυμίζει αυτή η τραγελαφική και γελοία κατάσταση, τη ρήση του μεγάλου μας ηθοποιού Ντίνου Ηλιόπουλου: “Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα”!
Και ενώ λοιπόν, το κόμμα της ΝΔ βρίσκεται σε απόλυτη τρικυμία με πλήρη απώλεια της ψυχραιμίας της, έρχονται κάποιοι τηλεοπτικοί μαϊντανοί με τις δηλώσεις τους να στρώσουν χαλί και να απλώσουν επάνω τα τρομοκρατικά διλλήματα της ΝΔ προς την ελληνική κοινωνία: “Δεν υφίσταται κανένα θέμα, δεν θα πάω στις εκδηλώσεις της ΝΔ. Κάποιοι ήθελαν να κάνουν σόου, η πανστρατιά στην παράταξη γίνεται μόνο με αλλαγή πολιτικής και αν δεν αλλάξει η πολιτική έρχεται ο Τσίπρας”. Αυτά δήλωσε, ο πάντα πρόθυμος, αρωγός και συμπαραστάτης της πολιτικής των Μνημονίων, Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, Γιώργος Καρατζαφέρης!
Ωστόσο, κάποιοι εύλογα θα διερωτώνται, για ποιο λόγο τον τελευταίο ειδικά καιρό, όλα τα Συστημικά ΜΜΕ, καλούν και παρουσιάζουν τις απόψεις ενός Προέδρου του οποίου το κόμμα έχει εκπέσει στην ελληνική κοινωνία και δημοσκοπικά βρίσκεται περί το 1%;
Η απάντηση είναι η εξής: Ο Γ.Καρατζαφέρης σε όλες τις εμφανίσεις του ασχολείται κυρίως με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Προσπαθεί δηλαδή, να πείσει το ακροατήριο που ακόμη έχει τη δύναμη να τον αντέχει, για το πόσο ακατάλληλος, ανίκανος και επικίνδυνος για την Ελλάδα, θα ήταν ο Τσίπρας εάν γινόταν Πρωθυπουργός. Δεν παραλείπει δε, ο ερζάτς – θρησκευόμενος Γ.Καρατζαφέρης, να υπενθυμίζει ότι ο Τσίπρας είναι άθεος. Όμως, ο Γ.Καρατζαφέρης είναι ο τελευταίος των Ελλήνων που δικαιούται να ασχολείται με τα θρησκευτικά πιστεύω του καθενός. Και γιατί αυτό; Μα γιατί, χρησιμοποίησε το όνομα του κόμματος, Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός προκειμένου να “παίξει” με το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων ψηφοφόρων. Και όταν μπόρεσε να καθιερωθεί στο πολικό γίγνεσθαι της Πατρίδος μας, επιτυγχάνοντας την εκλογή του στην ευρωβουλή (13 Ιουνίου 2004) κοροϊδεύοντας 252 χιλ. ψηφοφόρους, μέσα σε ένα χρόνο (Ιούλιο 2005), προσπάθησε ανεπιτυχώς μετά από προφανή “σύσταση” γνωστού “άθεου” ισχυρού κέντρου, να εξοστρακίσει την Ορθοδοξία από το όνομα του κόμματός του. Πιο συγκεκριμένα, συγκάλεσε το Εκτελεστικό Γραφείο – το ανώτερο θεσμικό όργανο του κόμματος – σε μια προσπάθειά του να δημιουργήσει ως τετελεσμένο γεγονός την αλλαγή του ονόματος του κόμματος, σε ΛΑ.ΣΥ, δηλαδή Λαϊκός Συναγερμός. Και πως αλλιώς λέγεται το γεγονός πως εκείνο το απόγευμα στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, μπροστά στα μέλη του Ε.Γ. παρουσίαζε αφίσες και “σάντουιτς” που θα πλημμύριζαν όλες τις πόλεις της Ελλάδος με την νέα επωνυμία; Σ΄ αυτή την προσπάθειά του λοιπόν, προσπάθησε πρωτίστως να επηρεάσει την κοινή γνώμη προκειμένου να την έχει σύμμαχό του. Έτσι, ένα μήνα πριν τη σύγκληση του Ε.Γ. προπαγάνδιζε αυτή την αλλαγή από τον τηλεοπτικό του σταθμό (σήμερα ΑΡΤTV) και από την εβδομαδιαία εφημερίδα του (Α1).

Παρά ταύτα, το Εκτελεστικό Γραφείο του ΛΑ.Ο.Σ, εκείνη την εποχή διέθετε στην σύνθεσή του πατριωτικά στελέχη, και απέρριψε την “άθεη” προσπάθεια του Γ.Καρατζαφέρη, μειοψηφούντων βεβαίως-βεβαίως, του Αδώνιδος Γεωργιάδη και του Μαυρουδή (Μάκη) Βορίδη!!! Να σημειωθεί επίσης, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν κρίνουμε σκόπιμο να αναφερθούμε στις ρητές αναφορές της Αγίας Γραφής περί των 10 εντολών και στις οποίες ελάχιστη σημασία απέδιδε και αποδίδει ο κατά τα άλλα πιστός Ορθόδοξος Χριστιανός, Γ.Καρατζαφέρης.
Ούτως ώστε, συμπερασματικά η εξήγηση της συχνής παρουσίας του Γ.Καρατζαφέρη στα Συστημικά κανάλια, είναι μια και μόνη. Φοβούνται οι ιδιοκτήτες αυτών των ΜΜΕ, πως εάν γίνει Πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας, υπάρχει προφανής κίνδυνος απώλειας των “γνωστών” συμφερόντων τους. Θα απολέσουν δηλαδή, αυτοί και το συμπλέον διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα την Εξουσία. Αλλά δυστυχώς, ο λαός μας θα εξακολουθεί με αυτή την πολιτική να εξαθλιώνεται και αυτοί ανενόχλητοι θα θησαυρίζουν και θα καταστρέφουν περεταίρω την Πατρίδα μας!

Υ.Γ. 1: Η λέξη ερζάτς, είναι η ελληνική απόδοση της γερμανικής λέξεως ersatz, η οποία σημαίνει: ανταλλακτικό, ψευδεπίγραφο, υποκατάστατο.
Υ.Γ. 2: Πρόσφατα δήλωσε την παραίτησή της στον Γ.Καρατζαφέρη και το ΛΑ.Ο.Σ, το στέλεχος του κόμματος, Θεοδωροβία Πλακά. Μεταξύ των άλλων, καταγγέλλει τον Γ.Καρατζαφέρη: “…Παρασύρατε κι εμένα, που δύσκολα πιστεύω πια σε υποσχέσεις πολιτικών προσώπων και έτρεξα σε φίλους να σας υποστηρίξω. Είχα ανάγκη να βρω και να εμπιστευτώ κάποιον που θα έπαιρνε τα στοιχεία που σας έδωσα και θα τρέχατε να υπερασπιστείτε το δημόσιο συμφέρον. Πόσο έξω έπεσα! Κρίμα!.... Θα συνεργαστείτε, κε Καρατζαφέρη, μόνο και μόνο για να μην έρθει ο κ. Τσίπρας, με αυτούς που απολαμβάνουν προνόμια, αντί να διώκονται με βαρύτατες ποινικές ευθύνες για παράβαση του συντάγματος και των νόμων; Θα συνεργαστείτε με αυτούς που έχουν γίνει «ΕΦΙΑΛΤΗΣ» των Ελλήνων όνομα και πράγμα; Ε όχι, κύριε Καρατζαφέρη, εγώ δεν υποτάσσομαι στο σύστημά σας, γιατί δεν το σέβομαι και επικαλούμαι τον λαό να σας δικάσει και να σας καταδικάσει!”





Σχόλια