Τι θα γίνεις Γιαννάκη όταν μεγαλώσεις; Γραμματέας συλλόγου κύριε(!) ...όπως ο μπαμπάς μου!

ΆΔΙΚΟ ΕΊΧΕ;
Στην "αποχαιρετιστήρια ανακοίνωσή του"  -λόγω αποχώρησης από την υπηρεσία-  γράφει, μεταξύ άλλων, ο ΠΑΣΚίτης Μπαμπάς-Γραμματέας.
"Πιστεύω -έλεγε- ότι είμαι από τους λίγους που κατάφεραν αυτό που αγαπούσαν επάγγελμα.  Μιλάω για την συμμετοχή μου...
στο συνδικαλιστικό κίνημα και την μακρόχρονη παρουσία μου στο Σύλλογο με την ιδιότητα του Οργάνου." (!...)
Δηλαδή επαγγελματίας συνδικαλιστής!   Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις ....αντιθέτως!
Το "περιστατικό" με τον μικρο Γιαννάκη είναι πραγματικό  ....όταν σε μια γιορτή για παιδάκια ....σαν αυτές που έκαναν/κάνουν οι συνδικαλιστές Πάσχα-Χριστούγεννα ....για τα ψηφαλάκια τους ....ένας "πρόχειρος" κονφερανσιέ ντυμένος κλόουν ....μπήκε με το μικρόφωνο στο "τσούρμο" με τους ευτυχισμένους μπόμπιρες που χόρευαν "τα παπάκια" ....και πλησίαζε -στην τύχη- παιδάκια, δίκην "μίνι συνέντευξης" ....κι' έτσι "έπεσε στο δείγμα" κι ο Γιαννάκης, ο γιος του Γιώργη του Γραμματέα του Συλλόγου ....και το παιδάκι απάντησε ....όπως απάντησε:

-Τι θα γίνεις Γιαννάκη όταν μεγαλώσεις;  
-Γραμματέας συλλόγου κύριε...!
Άδικο λέτε να είχε ο Γιαννάκης, που θαύμαζε τόσο πολύ τον Μπαμπά του  ....όταν τον έβλεπε, εκεί  μπροστά στα ματάκια του- ....να κάνει "δημόσιες σχέσεις" με τις μαμάδες  ....πια να τον πρωτοπλησιάσει για να του ευχηθεί ....και ίσως ν' αλλάξει -πράσινο ρουσφετάκι- και το παιδικό δώρο με κάποιο πιο "λειτουργικό" για το παιδάκι της.
"Αστέρι" ο Μπαμπάς ....κανείς από τους άλλους- μπαμπάδες- δεν είχε τόση "ζήτηση" ....το έβλεπε ο Γιαννάκης!
Πως να μην ένοιωθε "ικανοποιημένος" ο πιτσιρικάς ....όταν ο καλός του ο Μπαμπάς -που ήταν απαλλαγμένος από την υπηρεσία- τον πηγαινοέφερνε στο νηπιαγωγείο, πρωί-μεσημέρι με το αυτοκίνητο ....όταν για τ' άλλα τα παιδάκια "έτρεχαν" οι παππούδες και οι γιαγιάδες  ....μακάρι να ήταν όλοι οι Μπαμπάκες σαν τον Μπαμπά-Γραμματέα τον δικό του.
Πως να ξεχάσει πάλι ο Γιαννάκης τις -"μακριά γαϊδούρα"- ατέλειωτες διακοπές ....αφού ελεύθερα ο Μπαμπάκας του, όποτε ήθελε πήγαινε στο Σύλλογο και όποτε ήθελε έλειπε ....όπως άλλωστε κάνουν όλοι οι καθώς πρέπει απαλλαγμένοι συνδικαλιστές. Η πλάκα είναι ότι κάποιοι απ' αυτούς -δεν αναφέρομαι στον εν λόγω- το Σεπτέμβριο ζητάγανε και αποζημίωση μη ληφθείσης άδειας(!) ....λόγω συνδικαλιστικών υποχρεώσεων ....μέσα το γαϊδουροκαλόκαιρο!
Τι άλλο μπορεί να έβλεπε και να άκουγε ....από τον Μπαμπά του ο μικρός Γιαννάκης(;) -όλοι λίγο πολύ γνωρίζετε τα προνόμια και τις "διευκολύνσεις" των περισσότερων συνδικαλισταριών- ...."είμαι πολύ τυχερός άνθρωπος" , έλεγε συχνά στους φίλους του ο κ. Γραμματέας!
Ο Γιαννάκης σιγά-σιγά μεγάλωσε -όπως όλα τα παιδάκια και οι μπαμπάδες- δεν ξέρω αν έγινε συνδικαλιστής, δικαιώθηκε όμως για την παιδική του "επιλογή" ....μέσα από την "αποχαιρετιστήρια ανακοίνωση-επιστολή" του Επαγγελματία Γραμματέα(ισόβιου, ελέω Πασοκολαχανίδων)Μπαμπά του ....λόγω συνταξιοδότησης, κάπου εκεί στα πενηνταπέντε του(!) -αν θέλει ξαναπαντρεύεται ή ξεκινάει καινούργια δραστηριότητα- και της απόλυτης ικανοποίησης του -μακάρι να συνέβαινε σε όλους τους εργαζόμενους- για όσα του παρείχε η Εταιρεία -του δημόσιου τομέα- όλα αυτά τα χρόνια!
Πιο ευτυχισμένο αποχωρούντα "εργαζόμενο"-μισθωτό -σας το λέω ειλικρινά- δεν έχω "ξαναπετύχει" ....που να το φωνάζει κιόλας δημόσια ....όπως ο κ.Γραμματέας!
ΕΔΏ, ΑΝΑΦΕΡΌΜΑΣΤΕ ΠΆΛΙ  ....ΣΤΟ ΆΝΩ ΑΠΌΣΠΑΣΜΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΜΈΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΉ ΤΟΥ "ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΊΑ  ΓΡΑΜΜΑΤΈΑ ΣΥΛΛΌΓΟΥ".
"Δεν σας κρύβω -λέει- ότι στην επαγγελματική μου διαδρομή είμαι πολύ τυχερός.   Πιστεύω ότι είμαι από τους λίγους που κατάφεραν να κάνουν αυτό που αγαπούσαν επάγγελμα.  Μιλώ για την συμμετοχή μου στο συνδικαλιστικό κίνημα και την μακρόχρονη παρουσία μου στο Σύλλογο με την ιδιότητα του Οργάνου.  Για μένα αυτή η διαδρομή ήταν μεγαλειώδης.  Εάν δεν την ζεις πιστεύω πως είναι δύσκολο να την αντιληφθείς." (!...)

Αμ για τους περισσότερους από εμάς, τους απλούς εργαζόμενους  ....δεν ήταν "μεγαλειώδης η διαδρομή"  κ. Γραμματέα ....δεν ήταν γιατί "φτύναμε αίμα" στην δουλειά  ....για να βγάζουμε έντιμα το ψωμάκι μας, αφήνοντας ρε και υπεράξια στην επιχείρηση ....και για να κουβαλάμε κι 'σας τους "τεμπέλ-λαχανάδες" ....στις πλάτες μας!
Η "αποχαιρετιστήρια ανακοίνωση"  θα πρέπει, κατά την άποψή μου, να δημοσιοποιηθεί ευρύτερα ....να μεταφραστεί και να πάει στους "μαμάκες" συνεταίρους-δανειστές μας σε Ευρώπη και Αμερική ....για την δική τους ενημέρωση ....δηλαδή ποιοι “μαζί τα τρώγανε....”  τα δανεικά!

== Σε επόμενο θα δούμε -μέσα από την αποχαιρετιστήρια επιστολή του-  ....γιατί ξεχειλίζει από Ευτυχία ο Επαγγελματίας Γραμματέας Συλλόγου ....με σύνταξη -περίπου- στα πενηνταπέντε του ....και μήπως "φταίνε" ....-λέμε μήπως-  οι παχουλοί μισθοί (ευδόκιμη υπηρεσία συνδικαλιστών ....προαγωγές!) και τα πλουσιοπάροχα  DAFια, τα δάνεια και άλλες -εθελούσιες- αποζημιώσεις, κλπ ....που δόθηκαν σωρευτικά(;)

ΌΧΙ ΣΤΟΝ ΚΑΠΕΛΩΜΈΝΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΌ
....ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΥΓΙΉ, ΑΚΗΔΕΜΌΝΕΥΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΌ.

[ ΕΎΠΙΣΤΟΣ ΠΟΛΊΤΗΣ ]

Σχόλια