Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γιατί έβαλε ο Σαμαράς τον Βορίδη να μιλήσει αντ’ αυτού..


Γιατί έβαλε ο Σαμαράς τον Βορίδη να μιλήσει αντ’ αυτού..Πολλοί διερωτώνται γιατί ο κ. Σαμαράς έβαλε τον «νάρκισσο» κτλ, κ. Βορίδη ως αντ’ αυτού.
Η απάντηση είναι πολύ απλή.
Κάθε απολυταρχικό καθεστώς και δη ξενοκίνητο (τρόικες κτλ) και κατοχικό (υπενθυμίζω, άρθρο 14.5 πρώτης δανειακής σύμβασης,
παραίτησης εθνικής κυριαρχίας και ασυλίας, που στόχο έχει την γελοιοποίηση κάθε εναπομείναντος ίχνους δημοκρατίας.
Και όλων των πολιτικών από τους όποιους κινδυνεύει να ανατραπεί.
Έτσι στις σπανιότατες του παρουσίες στη Βουλή ο κ. Σαμαράς , ως αυτοαποκληθείς όχι τζάμπα μάγκας, χρησιμοποιεί προσβλητικές, απαράδεκτες μάγκικες «εξυπνάδες», για πρωθυπουργό, ως «δεν σε κοιτάζω για να μην γελάω» κτλ.
Αργότερα και , μέχρι πρόσφατα, ο κ. Σαμαράς, χρησιμοποιούσε αντ’ αυτού και εν είδει μαχητικού «τραμπούκου» (δεν εννοώ ότι είναι) τον έμπειρο πολιτικό κ. Σταμάτη. Με σκοπό την μαχητική αντιμετώπιση των κ.κ. Τσίπρα, Καμμένου και λοιπών.
Επειδή όμως και αυτό δεν του βγήκε (και επιπλέον ο κ. Σταμάτης έδειχνε πολύ ανώτερος του από πάσης πλευράς), τώρα ο κ. Σαμαράς άλλαξε τακτική.
Έτσι ως μη τζάμπα μάγκας, θέλει, χρησιμοποιώντας τον κ. Βορίδη, να γελοιοποιήσει τους πολιτικούς του αντιπάλους. Υποχρεώνοντας τους να συζητούν με τον κ. Βορίδη !!!
Και υποβαθμίζοντας έτσι και την εναπομείνασα ΝΔ σε επίπεδο Βορίδη.
Η αντίδραση όλων των πραγματικά αντιμνημονιακών δυνάμεων θα ήταν, να αποχωρήσουν από τη Βουλή για να συζητεί μόνος του ο κ. Βορίδης.
Προκαλεί όμως θλίψη η υποστήριξη του κ. Σαμαρά στα κανάλια, από μέχρι πρότινος θεωρούμενους σοβαρούς πολιτικούς, ως ο κ. Κουμουτσάκος.
Και αηδία η στάση δήθεν αντιδραστικών, που δηλώνουν ότι με ένα προσωπικό νεύμα του κ. Σαμαρά, θα επιστρέψουν στας αγκάλας του.
Είναι όμως αξιοσημείωτο ότι σοβαροί πολιτικοί (όσο η συμμετοχή τους στη ΝΔ του κ. Σαμαρά τους άφησε σοβαρούς) δείχνουν να αποφεύγουν πλέον να τον υποστηρίξουν στα κανάλια.   Ευριπίδης Μπίλλης

Σχόλια