Το νέο ΠΑΣΟΚ...είναι εδώ

Τη συγκρότηση νέου πολιτικού φορέα στο σοσιαλιστικό χώρο ανακοίνωσαν δεκάδες στελέχη προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ, κυρίως από το χώρο του συνδικαλισμού και την αυτοδιοίκηση, εκφράζοντας την πλήρη διαφωνία τους με τη σημερινή ηγεσία του κινήματος.
Στην κίνηση μετέχουν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου, Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος έκανε και τη σχετική εισήγηση, ο πρόεδρος της
ΓΣΕΒΕ, Γιώργος Καββαθάς, ο πρώην πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπύρος Παπασπύρος, ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, Τζανέτος Καραμίχας, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Γιώργος Δέδες, ο δήμαρχος Ηλιούπολης, Βασίλης Βαλασόπουλος, μέλη και στελέχη πολιτικών κινήσεων αλλά και κομμάτων.
Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε, μετά τη συνέλευση που είχαν το περασμένο Σάββατο περίπου 200 στελέχη από όλη τη χώρα, αναφέρεται μεταξύ άλλων:
«Με υψηλό αίσθημα ευθύνης, στελέχη από όλη την Ελλάδα, από όλους τους κοινωνικούς, επιστημονικούς και συνδικαλιστικούς χώρους, πολιτικά στελέχη και νεολαία, αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία προκειμένου ο σοσιαλιστικός χώρος, σε όλο του το εύρος, να ανακτήσει αυτόνομα πολιτικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά. Στόχος μας, οι δυνάμεις από την αριστερή σοσιαλδημοκρατία ως τις δυνάμεις της ευρωπαϊκής αριστεράς, της οικολογίας και του ριζοσπαστισμού, να συνευρεθούν σε ενιαία προοδευτική κατεύθυνση, να ανταποκριθούν στο αίτημα και την αγωνία της βάσης του μεγάλου κοινωνικού προοδευτικού σοσιαλιστικού χώρου για το πολιτικό κενό της μη εκπροσώπησης μας».
Παράλληλα αποφασίστηκε νέα μεγαλύτερη συγκέντρωση μέσα στο πρώτο 15ήμερο του Δεκεμβρίου, ίσως μια Συνδιάσκεψη, ενώ στο μεταξύ, θα γίνει προσπάθεια ώστε η νέα κίνηση να αποκτήσει οργανωτική δομή σε όλη τη χώρα.
Στην εισήγησή του, ο κ. Σπίρτζης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η κίνηση προσπαθεί να απαντήσει στην αγωνία και στο αίτημα της βάσης «κάντε κάτι». Έκανε λόγο, επίσης, για «διάλυση του ΠΑΣΟΚ από τη σημερινή του ηγεσία», στην οποία επέρριψε την ευθύνη «για το γκρέμισμα κάθε θετικού που χτίστηκε την περίοδο της μεταπολίτευσης και στη διόγκωση κάθε αρνητικού». Και όλα αυτά, κατά τον κ. Σπίρτζη, τα έκανε, «αγκαλιά με τη σκοτεινή δεξιά των Μπαλτάκων, στο όνομα της διάσωσης της χώρας».
Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια