Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«ΟΥΤΕ Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΣΩΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ…» ΠΟΙΟΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ-ΒΟΜΒΑ…


«ΟΥΤΕ Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΣΩΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ…» ΠΟΙΟΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ-ΒΟΜΒΑ…«Σταθερή μου άποψη είναι ότι καμία ελληνική κυβέρνηση, ούτε ο Θεός ο ίδιος να κατέβει στην πλατεία Συντάγματος και να αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών με τα συγκεκριμένα δεδομένα , με τις συγκεκριμένες συμφωνίες που έχουμε με την ευρωζώνη δεν μπορεί να κάνει την ελληνική οικονομία να ορθοποδήσει οπότε αυτό ισχύει για όλους».
Αυτό δήλωσε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm ο Γιάννης Βαρουφάκης τονίζοντας για ακόμα μια φορά πως η Ελλάδα παραμένει το ίδιο πτωχευμένη όπως και τα προηγούμενα χρόνια.
Εξήγησε μάλιστα γιατί στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ: «Θεωρώ ότι οποιαδήποτε προσπάθεια αυτή τη στιγμή να καταγράψουμε σε ένα κομμάτι χαρτί τον προϋπολογισμό τον οποίο θα εισάγουμε εμείς είτε εμείς είμαστε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ή οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση, παραμένει μια άσκηση επί χάρτου άνευ ουσίας. Αν δεν γίνει μια σοβαρή επαναδιαπραγμάτευση η οποία να εμπεριέχει τρία σημεία, πρώτον τι θα γίνει με το χρέος. Το χρέος θα κουρευτεί δεν μπορεί να μην κουρευτεί γιατί απλά δεν μπορεί να αποπληρωθεί. Δεύτερον πρέπει να γίνει κάτι με τις τράπεζες , οι τράπεζες μας θα προσποιούμαστε ότι τις έχουμε ανακεφαλοποιήσει αλλά αυτό δεν ισχύει, δεν είναι σε κατάσταση να λειτουργήσουν ως πιστωτικά ιδρύματα και αυτό είναι κάτι διαπραγματευτούμε με το Βερολίνο και την Φρανκφούρτη. Αυτή τη στιγμή η Ευρωπαϊκή Κεντρική τράπεζα ελέγχει τις τράπεζές μας, οι άνθρωποι περνάνε ένα δράμα γιατί δεν έχουν την δυνατότητα να πουν την αλήθεια για το τι συμβαίνει στο εσωτερικό των τραπεζών μας».
Και κατέληξε: «Αν δεν υπάρξει μια διαπραγμάτευση για το χρέος , τις τράπεζες και τις επενδύσεις δεν μπορεί να υπάρξει κανένα κυβερνητικό πρόγραμμα κανενός κόμματος. Αν υποστηρίζω τον ΣΥΡΙΖΑ είναι επειδή πιστεύω ότι είναι διατεθειμένος να κάνει αυτή την επαναδιαπραγμάτευση».

hellasforce.com

Σχόλια